INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Pericol, Barcelona! Liga spaniolă a respins planul pentru revenirea lui Lionel Messi

Visul revenirii lui Messi în tricoul Barcelonei e tot mai îndepărtat // Foto: Imago
Visul revenirii lui Messi în tricoul Barcelonei e tot mai îndepărtat // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 01 mai 2023 19:06 / Actualizat luni, 01 mai 2023 21:10

Barcelona a încercat să convingă liga spaniolă să accepte eșalonarea pe trei ani a reducerilor pe care trebuie să le facă pentru a respecta fair-play-ul financiar și a putea acționa pe piața transferurilor. Între timp, Leo Messi promovează tot mai mult Arabia Saudită, ca ambasador al turismului saudit.

Javier Tebas, președintele ligii spaniole, avertiza încă de luna trecută: „Nu vom schimba regulile fair-play-ului financiar aprobate de cluburi pentru a-l înregistra pe Messi”.

Era limpede pentru Barcelona. Pentru a-l putea readuce pe „La Pulga”, pentru a putea acționa pe piața transferurilor, clubul blaugrana trebuia să treacă la reduceri. A închis postul de televiziune Barça TV, ceea ce a însemnat concedierea a peste 120 de angajați. LaLiga încă nu e satisfăcută.

Barcelona trebuie să facă reduceri de 200-300 de milioane pentru a-l aduce pe Messi

Catalanii au încercat să convingă liga să accepte distribuirea reducerilor pe trei ani, nu acum, imediat. Potrivit cotidianului local Sport, răspunsul a fost negativ.

În acest caz, Barcelona va fi obligată să vândă mai mulți jucători și să le reducă salariile celorlalți, suma impusă de ligă fiind foarte mare, estimată între 200 și 300 de milioane de euro.

Tot Tebas comenta, sceptic, pe 27 aprilie: „Posibilitatea revenirii lui Messi este puțin probabilă și foarte complicată". Nu respinge însă ideea grupării catalane, de a pune la punct un plan de reduceri.

Președintele La Liga, despre revenirea lui Leo Messi: „Barcelona nu este ca PSG. Nu are robinet de gaz și de bani”
SPANIA
Președintele La Liga, despre revenirea lui Leo Messi: „Barcelona nu este ca PSG. Nu are robinet de gaz și de bani”

Messi: „Cine ar fi crezut că Arabia Saudită are atât de mult verde?”

Momentan, Leo Messi mai are contract până pe 30 iunie cu PSG. Argentinianul e dorit și în Arabia Saudită, de Al Hilal și a început să promoveze tot mai mult țara arabă, asta și datorită contractului de ambasador pe care îl are cu autoritățile de la Riad în proiectul „Visit Saudi”.

Campionul mondial, 35 de ani, a postat deja pe Instagram o fotografie cu o pădure de palmieri. Comentariul său: „Cine ar fi crezut că Arabia Saudită are atât de mult verde? Doresc să explorez surprinzătoarele minuni oricât de mult am ocazia”.

Messi primește nu mai puțin de 30 de milioane de euro anual ca ambasador al turismului saudit. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Amenințat cu moartea! Arbitrul care a trimis-o pe Borussia Dortmund pe locul 2 cu greșeala sa a fost pus sub protecție judiciară!

Toulouse a cucerit primul trofeu din istorie, dar n-ar putea juca în sezonul viitor de Europa League din cauza lui AC Milan

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează