INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Liga spaniolă ia o decizie drastică » Real Madrid poate cheltui mai mult decât Barcelona și dublu față de Atletico!

Grupările din LaLiga sunt obligate să micșoreze drastic cheltuielile. foto: Guliver/Getty Images +38   FOTO
Grupările din LaLiga sunt obligate să micșoreze drastic cheltuielile. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 17 noiembrie 2020 13:10 / Actualizat marti, 17 noiembrie 2020 13:44

BARCELONA. Din cauza crizei financiare cu care se confruntă fotbalul spaniol, grupările din LaLiga sunt obligate să micșoreze drastic cheltuielile, după ce, jucând fără spectatori, au pierdut sezonul trecut aproape jumătate din veniturile pentru „ticketing”. 

Liga iberică a decis să reducă limitele salariale impuse cluburilor. Cel mai mult va suferi Barcelona, care trece de la 671,43 de milioane (cât i se permitea stagiunea trecută) la 382,72 de milioane. O cădere de 288,71 de milioane. 

Real Madrid are cu 172,53 de milioane mai puțin (de la 641,05 la 468,53 milioane), iar Atlético 95,78 milioane (de la 348,5 la 252,72). 

Nou-promovata Elche are cel mai mic buget de salarii în LaLiga pentru 2020-2021. Numai 34,6 milioane! Bugetul de salarii include nu doar retribuțiile jucătorilor și membrilor staffului tehnic de la prima echipă, ci și cele ale formației secunde și academiei de juniori.

FOTO. Barcelona, imagini impresionante din istoria unui club legendar

Gică Popescu pe vremea când juca la Barcelona
+34 FOTO

VIDEO Moment de colecție din tinerețea lui Lionel Messi

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Război rece între norvegieni și Dortmund din cauza lui Haaland: „Pe pământ german se aplică dreptul german”

Pleacă de la Dinamo Kiev? Mircea Lucescu, furios: „Vor să-mi facă rău!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
iopanet
iopanet  •  17 Noiembrie 2020, 14:00

Nu inteleg nimic... Cum poate impune o liga/federatie cate un buget maxim diferit pentru fiecare club? De ce nu au toate acelasi buget maxim? Ce competitie mai este asta, este evident ca cel caruia i se permite un buget mai mare este avantajat fata de competitori...

bazinga
bazinga  •  17 Noiembrie 2020, 13:58

Prea multi bani nemeritati si ilogici exista in fotbal ! Nu se poate asa ceva, s-a pierdut orice urma de ratiune! In Anglia e si mai scandalos !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează