INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CM 2026

Alarmă la nationala Argentinei! Selecționerul Lionel Scaloni explică schimbarea lui Lionel Messi: „Dacă nu-mi făcea semn să-l schimb, juca până la sfârșit”

Lionel Messi are 104 goluri în 176 de meciuri la naționala Argentinei. FOTO: Imago Images
Lionel Messi are 104 goluri în 176 de meciuri la naționala Argentinei. FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 08 septembrie 2023 15:15 / Actualizat vineri, 08 septembrie 2023 15:20

Lionel Messi (36 de ani), căpitanul Argentinei, a resimțit o stare de oboseală și a ieșit în minutul 89 al partidei cu Ecuador (1-0) din preliminariile CM 2026, decisă de golul său din lovitură liberă. A jucat 12 meciuri în 44 de zile și selecționerul l-ar putea menaja marți, cu Bolivia.

În mare formă la Inter Miami, decisiv și la naționala Argentinei. La 36 de ani, Messi nu se odihnește deloc, în căutare de noi trofee și alte recorduri. Căpitanul campioanei mondiale a pornit cu dreptul aseară, în preliminariile CM 2026, și a făcut diferența contra Ecuadorului (1-0) pe Monumental din Buenos Aires. 

85.000 de fani l-au aclamat iarăși pe cel care l-a egalat pe uruguayanul Luis Suarez la numărul de goluri în calificările pentru Cupa Mondială (29) și s-au mirat când Lionel a predat banderola de căpitan și i-a spus lui Di Maria că iese din teren!

Stanciu și-a asumat rolul de lider la națională: „Au trecut deja 4 ani de la semifinala de la Euro U21. Am avut o discuție cu grupul, au înțeles toți”
ROMÂNIA
Stanciu și-a asumat rolul de lider la națională: „Au trecut deja 4 ani de la semifinala de la Euro U21. Am avut o discuție cu grupul, au înțeles toți”

De 9 ani Lionel Messi nu a mai fost înlocuit în oficiale

„Dacă nu-mi făcea semn să-l schimb, juca până la sfârșit”, a explicat Lionel Scaloni. Din 25 iunie 2014 nu i s-a mai întâmplat lui Messi să fie înlocuit în meci oficial înainte de ultimul minut, la 3-2 cu Nigeria în grupele CM, joc în care a fost trecut pe margine în minutul 63. 

În era Scaloni, a terminat partida mai devreme numai în amicalul cu Nicaragua (5-0), acum patru ani și trei luni. Ieri i-a luat locul Exequiel Palacios și imediat s-a dat alarma. A apărut întrebarea de ce a cerut schimbarea în minutul 89 și dacă va mai evolua marți, în Bolivia.

65 de goluridin lovitură liberă a marcat Leo Messi în carieră la cluburi și echipa națională. L-a egalat pe David Beckham, un al specialist al fazelor fixe

Lionel Messi: „A fost o partidă grea, foarte fizică și foarte dură”

Și explicația a venit chiar de la Lionel Messi: „A fost o partidă grea, foarte fizică și foarte dură”. Varianta avansată azi de cotidianul argentinian Ole este că a acuzat o stare de oboseală, dar există teama că ar avea o ușoară problemă musculară. 

Nici n-ar fi de mirare, având în vedere că la vârsta lui, 36 de ani, a adunat 894 de minute în 11 partide la Inter Miami (medie de 81/meci). Aceeași sursă susține că substituirea a fost deja discutată înaintea jocului cu Ecuador, doar momentul urma să fie decis de candidatul la câștigarea „Balonului de Aur”.

9 luniau trecut de la ultimul meci în care Messi a fost înlocuit la PSG. Antrenorul Galtier l-a scos pe argentinian în minutul 75 al partidei cu Auxerre (5-0)

VIDEO. Lionel Messi, decisiv în Argentina - Ecuador

  • Golul lui Lionel Messi poate fi văzut de la minutul 6:45

Citește și:

Selecționerul Ungariei explică unde s-a făcut diferența în victoria cu Serbia

Iordănescu și Stanciu, înaintea meciului România - Israel: „Doar așa vom ajunge la EURO”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează