INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

Lionel Messi nu a uitat de Maradona la gala Balonului de Aur: „Îl împart cu tine” » Ce a spus despre Haaland, Mbappe și Barcelona

Lionel Messi // FOTO: Imago
Lionel Messi // FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 31 octombrie 2023 07:05 / Actualizat marti, 31 octombrie 2023 08:13

Luni seară, Lionel Messi (36 de ani) a câștigat al 8-lea Balon de Aur. Starul de la Inter Miami a primit trofeul chiar în ziua în care Diego Armando Maradona ar fi împlinit 63 de ani.

În timpul discursului, starul argentinian și-a amintit de legendarul jucător, care a murit în 2020, și i-a dedicat trofeul cucerit pentru prestația avută la CM 2022, pe care Argentina l-a câștigat.

Spectacol și pe covorul roșu! Partenerele fotbaliștilor au făcut furori înainte de Gala „Balonul de Aur”: cine a atras toate privirile
BALONUL DE AUR 2023
Spectacol și pe covorul roșu! Partenerele fotbaliștilor au făcut furori înainte de Gala „Balonul de Aur”: cine a atras toate privirile

Lionel Messi l-a omagiat pe Diego Maradona la gala Balonului de Aur

Vreau să vorbesc și despre Diego. Azi ar fi fost ziua lui și nu există un loc mai bun în care să-l omagiem. Aici, cu lumea care iubește fotbalul, așa cum o făcea și el. La mulți ani, Diego! Acest trofeu e și pentru tine, Diego. Îl împart cu tine și cu toată Argentina. 

Vreau să mulțumesc și tuturor celor care m-au ajutat să îmi îndeplinesc visul și să devin campion mondial. Le mulțumesc colegilor de la națională. Era singurul trofeu care îmi lipsea. A fost deosebit să văd oameni din întreaga lume încurajând Argentina. Acest trofeu e un cadou pentru Argentina”, a declarat Lionel Messi, potrivit Mundo Deportivo.

Vreau să mulțumesc celor din familie. Fără ei nimic nu ar fi fost posibil. Au fost mereu lângă mine. 

– Lionel Messi

Lionel Messi, mesaj pentru Haaland și Mbappe

În timpul discursului său, Messi i-a amintit și pe cei doi rivali ai săi din acest an, Erling Haaland (locul 2) și Kylian Mbappe (locul 3).

„Nu vreau să uit de Haaland și Mbappe, care au avut un an foarte bun, spectaculos. În următorii ani vor câștiga acest trofeu. Sunt două bestii și vor duce o luptă frumoasă în următorii ani. 

Haaland a câștigat toate trofeele în acest sezon și sunt sigur că în viitor va obține acest premiu. Văd aici mulți tineri și am încredere că în viitor mă voi bucura de fotbal când îi voi urmări. Am avut norocul să fiu aici timp de mulți ani. Jucătorii vin și pleacă, dar nivelul nu scade niciodată”, a mai spus Messi.

Toate cele 8 Baloane de Aur sunt speciale. Dar mereu am zis că premiile importante sunt cele colective. Văd aici jucători de la City care au câștigat totul în sezonul trecut. E special să primești o astfel de recunoștință, dar premiile individuale sunt pe locul 2.

 – Lionel Messi

Lionel Messi nu a uitat de Barcelona

Acum la Inter Miami, Leo Messi nu a uitat nici de Barcelona, clubul care la care crescut de la 13 ani și de la care a plecat în 2021. 

„Am avut norocul să fiu la cea mai bună echipă din istorie. Asta a făcut să fie ușor să câștig trofee. Acea Barcelona era cea mai bună din istorie și nu cred că ar mai putea exista ceva asemănător. Am avut colegi foarte buni. Acea echipă era specială, diferită de toate. Asta a făcut să fie ușor să câștig atâtea trofee.

Urmăresc în continuare Barcelona. Și mereu o voi face. E clubul pe care îl iubesc. Cred că acum are o echipă bună, are un amestec de tineri și veterani. Cred că e pregătită să lupte pentru trofeul Champions League”, a adăugat Leo.

Am avut mult ghinion cu Argentina. Am pierdut multe trofee. Dar mereu am luptat pentru a câștiga Copa America și Campionatul Mondial, trofee care îmi lipseau. Sunt fericit că nu am renunțat și că am reușit să câștig. 

– Lionel Messi

Citește și: 

Novak Djokovic, declarații de pe covorul roșu la gala „Balonului de Aur”: „În sfârșit! Acest trofeu nu trebuie ratat”
BALONUL DE AUR
Novak Djokovic, declarații de pe covorul roșu la gala „Balonului de Aur”: „În sfârșit! Acest trofeu nu trebuie ratat”
Vești bune de la Bas Dost din spitalul din Alkmaar: „Mă simt bine. Ajutorul primit a fost fantastic”
ȚĂRILE DE JOS
Vești bune de la Bas Dost din spitalul din Alkmaar: „Mă simt bine. Ajutorul primit a fost fantastic”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
elgabri
elgabri  •  31 Octombrie 2023, 12:22

Sa i fie rusine lui Messi ca a uitat de arbitrii !!

mihrp
mihrp  •  31 Octombrie 2023, 09:33

Parera mea despre nedreptatile acordarii premiului din ultimii ani: in 2010 trebuia sa castige Iniesta sau Sneyder si nu Messi; in 2013 trebuia sa ia Ribery si nu Ronaldo; in 2021 castigatorul a fost clar Lewandosky in dauna lui Messi; anul acesta merita Halland. Repet, e doar o parere.

RicaVenturianauSeIntoarce
RicaVenturianauSeIntoarce  •  31 Octombrie 2023, 09:28

Extraordinar fantastic nemaipomenit pt un executant de penalty timp de 4 saptamani. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează