Articol de - Publicat miercuri, 01 noiembrie 2023 09:22 / Actualizat miercuri, 01 noiembrie 2023 10:27

Lionel Messi (36 de ani) a primit luni al 8-lea Balon de Aur. Iar sponsorul tehnic, Adidas, i-a pregătit un cadou special.

Imediat după decernarea trofeului, Adidas a publicat ședința foto specială al cărei protagonist a fost Lionel Messi. Sponsorul argentinianului i-a oferit un cadou inedit: 8 inele de aur, câte unul pentru fiecare Balon de Aur.

Campionul mondial îl ia peste picior pe fostul Balon de Aur care l-a contestat pe Leo Messi: „Plângi în altă parte”
BALONUL DE AUR
Campionul mondial îl ia peste picior pe fostul Balon de Aur care l-a contestat pe Leo Messi: „Plângi în altă parte”

FOTO. Lionel Messi, cadou special după al 8-lea Balon de Aur

Starul de la Inter Miami a realizat o ședință foto, cu toate cele 8 inele pe degete. Astfel, el a recreat celebra imagine cu legendarul baschetbalist Bill Russell. Acesta s-a pozat în 1996 cu cele 11 inele de campion pe care le-a câștigat.

Lionel Messi, cadou special din partea Adidas: 8 inele unice + O ședință foto deosebită

Fiecare inel primit de Messi are o poveste specială

  • 2019 - „Sărutul”: Celebrează golul marcat de Messi în finala Champions League, cu Manchester United. Pe inel este gravat gestul făcut de Messi după gol, când a sărutat gheata
  • 2010 - „Arătând spre cer”: Simbolizează gestul pe care Messi care-l face după fiecare gol. El dedică fiecare reușită bunicii sale, Celia. Pe inel e gravat mesajul „Apunta el Cielo” și LX, simbolizând cele 60 de goluri marcate în acest sezon
  • 2011 - „ The G.O.A.T”: Inelul celebrează al treilea Balon de Aur câștigat de Messi, fiind gravat mesajul „G.O.A.T” (n.r- Greatest of All Time, „Cel mai bun din toate timpurile”
  • 2012 - „Anul”: Onorează recordul de 91 de goluri stabilit de Messi în acel an
  • 2015 - „A patra Ligă a Campionilor”: Inelul simbolizează a patra Ligă a Campionilor câștigată de Messi. Pe inel sunt gravate 4 trofee
  • 2019 - „A șasea Gheată de Aur”: Celebrează a șasea Gheată de Aur câștigată de Messi, cele mai multe din istorie
  • 2021: „Primul trofeul internațional” - Inelul celebrează Copa America, primul trofeu pe care Messi l-a câștigat cu Argentina
  • 2023: „Triumful la World Cup” - Pe inel sunt gravate 3 stele și mesajul „Campion mondial 2022”, simbolizând Campionatul Mondial din Qatar
2019 - „Sărutul”: Celebrează golul marcat de Messi în finala Champions League, cu Manchester United. Pe inel este gravat gestul făcut de Messi după gol, când a sărutat gheata
+7 FOTO

Leo Messi, sincer la gala de la Paris: „Să câștig Balonul de Aur nu a fost niciodată o prioritate pentru mine!”

După ce a primit trofeul, Lionel Messi a acordat un interviu pentru cotidianul L'Equipe, în a cărui prestigioasă anchetă a terminat iar pe primul loc. 

„Nu va mai fi probabil un alt Balon de Aur. Să îl câștig nu a fost însă niciodată o prioritate pentru mine. Eu sunt fericit că am realizat tot ceea ce am realizat și sunt unicul fotbalist cu opt Baloane de Aur cucerite. 

Nu vreau să uit de Haaland și de Mbappe, care au avut un an foarte bun, spectaculos. În următorii ani vor câștiga acest trofeu. 

Sunt două bestii și vor duce o luptă frumoasă în următorii ani. Haaland a câștigat toate trofeele în acest sezon și sunt sigur că va obține acest premiu. Văd aici mulți tineri și am încredere că în viitor mă voi bucura de fotbal când îi voi urmări. Eu am avut norocul să fiu aici mulți ani. Jucătorii vin și pleacă, dar nivelul nu scade niciodată. Am avut mult ghinion cu Argentina. Am pierdut multe trofee. Dar mereu am luptat pentru a câștiga Copa America și Campionatul Mondial, trofee care îmi lipseau. Sunt fericit că nu am renunțat și că am reușit să câștig”, a spus Messi.

VIDEO Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur 2023

Citește și: 

Gianni Infantino a anunțat gazda Campionatului Mondial din 2034 » Se joacă iarna: „Culturile diferite pot fi împreună!”

„5 Baloane meritate, 3 făcute cadou” » Ronaldo a reacționat după ce Messi a luat Balonul de Aur

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”