INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Lionel Messi, după primul trofeu câștigat la Barcelona din postura de căpitan: „O Cupă specială pentru mine” + Ce a declarat Ronald Koeman

Lionel Messi, Barcelona // foto: Guliver/gettyimages +10   FOTO
Lionel Messi, Barcelona // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 aprilie 2021 08:46 / Actualizat duminica, 18 aprilie 2021 09:05

Lionel Messi (33 de ani) a fost MVP-ul finalei Cupei Spaniei, câștigată de Barcelona cu 4-0 în fața celor de la Athletic Bilbao.

Cronica finalei Cupei Spaniei poate fi citită AICI

Căpitanul Barcelonei a înscris o „dublă” în minutele 68 și 72, când scorul era deja 2-0 pentru catalani. La final, Messi a ridicat trofeul din postura de căpitan, ceea ce a însemnat foarte mult pentru cel mai mare jucător din istoria clubului blaugrana.

Lionel Messi: „Este o Cupă specială pentru mine”

„Să fiu căpitanul acestei echipei este foarte special. Este o Cupă specială pentru mine, mai ales că o pot ridica eu. Este păcat că nu putem sărbători alături de suporteri, dar trebuie să trăim cu această situație. Cupele sunt întotdeauna speciale, iar fanii se bucură de ele. În finală s-au înfruntat două echipe obișnuite cu finalele și cu sărbătorirea trofeelor.

Știam că Athletic avea să joace așa, cu un 4-4-2 foarte rigid. Am avut răbdare cu mingea în posesie și ne-am creat spațiu. Ne-am mișcat foarte mult în prima parte, în a doua au cedat”, a declarat Messi pentru Barca TV, citat de Marca. 

Ne-a fost greu în prima parte a sezonului, am pierdut puncte copilăresc. De atunci am devenit mai puternici, suntem foarte buni acum și în cursa pentru titlu. Din păcate, în Clasico nu am reușit să obținem un rezultat bun. 
- Lionel Messi, Barcelona

Ronald Koeman: „Este un trofeu foarte important pentru Barcelona”

Cupa cucerită sâmbătă a reprezentat primul trofeu ridicat de Barcelona sub comanda lui Ronald Koeman. „Este un sentiment fantastic. Să ajungem în finală a fost dificil, cu toate acele meciuri duse în prelungiri. Suntem foarte fericiți, meritam să câștigăm măcar un trofeu în acest sezon. Este unul foarte important pentru club, în acest an al schimbării. 

Este o zi fericită pentru toți fanii Barcelonei, un succes meritat. Vreau să felicit jucătorii pentru atitudine, mai ales că am suferit mult în Cupă. Eram înfometați. Acum avem un trofeu și mergem să îl câștigăm pe al doilea. Vom lupta pentru La Liga până în ultima zi”, a comentat antrenorul olandez.

+6 FOTO

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Dinamo Kiev a învins-o pe Șahtior! Mircea Lucescu poate să desfacă șampania: e 99,99% campion

Antrenorul lui Man și Mihăilă, șocat de finalul cu Cagliari: „Inexplicabil!” + atac la fostul jucător al Craiovei?!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
valyomanyd
valyomanyd  •  18 Aprilie 2021, 12:56
Postat de Chris Montora pe 18 Aprilie 2021, 11:29

Un cadou de adio facut de echipa. Oricum dupa ce a primit trofeul, cand l-a prezentat echipei l-a chemat si pe Busquets si au tinut amandoi cupa la sarbatorire. Iar golul 3 este superb, il ajuta si un-doi-urile alea dar el este cel mai bun.

Adio, dar raman cu tine !:))

10153197333999590
Chris Montora  •  18 Aprilie 2021, 11:29

Un cadou de adio facut de echipa. Oricum dupa ce a primit trofeul, cand l-a prezentat echipei l-a chemat si pe Busquets si au tinut amandoi cupa la sarbatorire. Iar golul 3 este superb, il ajuta si un-doi-urile alea dar el este cel mai bun.

saramago
saramago  •  18 Aprilie 2021, 11:22
Postat de leu.mr pe 18 Aprilie 2021, 10:11

Pe bune ? E primul trofeu cu Messi ca capitan ?

După plecarea lui Iniesta (la finele sezonului 2017-2018), Messi a devenit (primul) căpitan. Iar în 2019 Barca a luat titlul în LaLiga.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close