INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

LIVERPOOL. Jurgen Klopp și-a anunțat retragerea: „Dincolo de 2024, nu mai am niciun plan”

Jurgen Klopp i-a dăruit lui Liverpool primul titlu după trei decenii // Sursă foto: Getty +17   FOTO
Jurgen Klopp i-a dăruit lui Liverpool primul titlu după trei decenii // Sursă foto: Getty

Articol de - Publicat miercuri, 08 iulie 2020 15:02 / Actualizat miercuri, 08 iulie 2020 16:13

Jurgen Klopp, 53 de ani, cel care i-a dăruit lui Liverpool primul titlu după trei decenii, afirmă: „Ador această lume, dar nu-i voi duce dorul”. Neamțul spune că se va retrage în 2024.

Nu ne vom bucura prea mult de Jurgen Klopp, nu-l vom vedea pe exuberantul german antrenând până la 60 de ani. Are 53, tocmai i-a dăruit lui Liverpool primul titlu de campioană după trei decenii și va mai rămâne în fotbal doar patru ani. În 2024, când i se încheie contractul pe Anfield Road, va spune stop. Și adio, fotbal! O anunță chiar el.

Jurgen Klopp, Liverpool: „Vă iubesc pe toți, dar nu mă mai sunați!"

Când i se spune că Roy Hodgson, managerul lui Crystal Palace, are 73 de ani, Kloppo zâmbește. E prea mult. „Când m-am lansat ca antrenor, la 33, m-am gândit: «Am 25 de ani înainte». Am stat șapte ani și jumătate la Mainz, șapte la Dortmund, iar în 2024 vor fi 23 și jumătate. Dincolo de 2024, nu mai am niciun plan", afirmă Kloppo într-un interviu pentru Daily Mirror.

Se și vede la despărțire. „Mi-a plăcut la nebunie, vă iubesc pe toți, dar nu mă mai sunați dacă aveți vreo problemă legată de fotbal". Povestește ce a însemnat fotbalul pentru el: „Când eram jucător profesionist, studiam și la universitate, aveam o viață plină. Un tată tânăr care se trezea foarte devreme, o ajutam pe soție, fosta soție, care lucra și ea la acea vreme, aveam grijă de băiatul meu cel mic. Apoi, plecam la facultate și de acolo la antrenament. Noaptea, lucram într-un bar".

Jurgen Klopp, Liverpool: „Cea mai aglomerată perioadă a vieții"

Nu oprește șirul amintirilor: „Am absolvit facultatea și am devenit un cercetător al sportului, am început să dezvolt programe de antrenament. Mă întrebam ce aș mai putea face după ce mă retrag ca jucător, pentru că nu câștigasem suficienți bani". Atunci a fost startul carierei de antrenor.

„Cea mai aglomerată perioadă a vieții mele. Inițial, făceam singur toate lucrurile de care se ocupă astăzi 25 de oameni. Eu eram analist, eu eram întreg departamentul de scouting, eu eram totul. Am plecat la Dortmund și le-am dat mult de muncă asistenților mei, însă tot eram ocupat. Iar acum, la Liverpool, de-abia am timp să respir. Ador această lume, dar nu-i voi duce dorul".

+13 FOTO

Am 53 de ani, sunt sănătos, muncesc pentru cel mai bun club din lume și câștig o mulțime de bani. Viața nu este perfectă, dar așa e pentru toți, de ce ar fi pentru mine? 

Jurgen Klopp, manager Liverpool

11 milioane de euroeste salariul anual al lui Jürgen Klopp la Liverpool

846 de meciuriare Klopp în întreaga carieră de antrenor (443 de victorii)

„Eu. Nu. Sunt. Special"

Pe 8 octombrie 2015, la prima conferință, Jürgen Klopp se descria drept „The Normal One". Era total opus lui Joss Mourinho, „The Special One". Și acum, aproape cinci ani mai târziu, după ce a cucerit Anglia, Europa și lumea, neamțul e neschimbat. 

Un antrenor extraordinar, dar o persoană modestă. „Încă sunt cel normal". Completând: „Eu. Nu. Sunt. Special". Adaugă: "Am câteva calități și, spre norocul meu, sunt căutate în fotbal, însă asta e tot. Nu sunt special".

Jurgen Klopp: antrenor de două decenii

Mainz (2001-2008)

  • 270 de meciuri 
  • 109 victorii
  • 78 de egaluri
  • 83 de eșecuri

Dortmund (2008-2015)

  • 316 meciuri 
  • 177 de victorii
  • 69 de egaluri
  • 70 de eșecuri

Liverpool (din 2015)

  • 260 de meciuri 
  • 157 de victorii
  • 59 de egaluri
  • 44 de eșecuri

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Nici Sarri nu înțelege căderea lui Juventus: „O oră de clasă mondială. Apoi, beznă!”

Juninho, interviu devastator despre Neymar: „S-a dus la PSG doar pentru bani! E vinovat pentru asta”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
tristan
tristan  •  09 Iulie 2020, 09:56

mare antrenor,mare caracter.

141365743797979
Robin Green  •  09 Iulie 2020, 04:10

pacat ca nu-l poate convinge bekali sa se pocaiasca cum a facut cu hotul hotilor "albitru" tudor pocaitu'

georgen77
georgen77  •  08 Iulie 2020, 17:05

Nu e adevarat,o sa vina la fc becaleau crestina munthele athos si impreuna cu duhovnicul Tudor vor conduce *** pe noi culmi de civilizatie si progres!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează