INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECES

Lucescu: "De la Bearzot am învăţat ce este smerenia"

Articol de GSP - Publicat marti, 21 decembrie 2010 00:00

 

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat că regretă dispariţia fostului selecţioner al Italiei, Enzo Bearzot, de la care a învăţat ce este smerenia şi cum să le fie aproape jucătorilor în momentele dificile.

"Nu am ştiut de moartea lui Bearzot, îmi pare rău. Este un antrenor de la care chiar am învăţat ceva. Când l-am cunoscut nu avea niciun fel de comportament dictatorial. De la el am învăţat să fiu umil, am învăţat ce este smerenia şi să mă pun la dispoziţia jucătorilor pentru a-i ajuta în momentele dificile", a spus Lucescu.

Mircea Lucescu a afirmat că a avut ocazia de a se întâlni de mai multe ori cu Bearzot.

"Prima oară l-am cunoscut după un meci pierdut de echipa naţională a României pe San Siro, în faţa Italiei, cu scorul de 2-4, când eu şi Dudu Georgescu am marcat. Bearzot era secundul selecţionerului Bernardini, iar mai târziu a fost numit antrenor principal. Apoi ne-am întâlnit la Campionatul European din 1980, după ce Italia a învins Anglia cu scorul de 1-0 într-un meci disputat la Torino. Am fost invitat de antrenorul echipei Real Madrid, Miljan Miljanici, la masă la care se mai afla şi selecţionerul Braziliei, Coutinho, dar şi Bearzot.

După ce au devenit campioni mondiali în 1982, m-a invitat la primul meci de după turneul final, pierdut în faţa Elveţiei cu 0-1, la Roma, iar apoi am fost invitat la masă cu naţionala Italiei, unde am stat cu el şi Dino Zoff. Eu mă încărcam cu informaţii pe care să le transmit jucătorilor. Îi port un mare respect, iar din partea lui am primit bunăvoinţă faţă de un antrenor tânăr", a completat Lucescu.

sursa: Mediafax

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
romeverest
romeverest  •  22 Decembrie 2010, 00:57

Lucescu a invatat de la Enzo Bearzot ce este aceea smerenie ??? Imposibil !! Acel mare domn al fotbalului italian nu a scos in viata sa vreun cuvant impotriva arbitrilor sau adversarilor, pe cand Lucescu, la orice meci pierdut, gaseste permanent vinovati, fie printre arbitri, fie printre adversari.

vataselu
vataselu  •  22 Decembrie 2010, 00:41

stii cand ajungi antrenor mare ? cand castigi una din cupele pe care le`a avea chivu in spate

costyzzz
costyzzz  •  21 Decembrie 2010, 23:29

Un nou site de sport!Intrati pe websport (dati unde scrie Home-WebSport).Intrati pe acest site si comentati site-ul.Eu singur am facut acest site si nu am experienta.Spuneti-mi ce ar trebui sa mai adaug.Daca vreti sa aflati mai multe detalii despre site bagati id-ul meu:costin_daniel98.Va astept!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează