INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CALCIOPOLI

Luciano Moggi nu face nici o zi de închisoare! Ultimul mare scandal al blaturilor s-a prescris: după 9 ani de procese, infracţiunile au dispărut!

Luciano Moggi a plătit doar în plan sportiv pentru Calciopoli, dar Juve nu-și mai poate recupera titlurile cucerite prin corupție // Foto: Reuters
Luciano Moggi a plătit doar în plan sportiv pentru Calciopoli, dar Juve nu-și mai poate recupera titlurile cucerite prin corupție // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 25 martie 2015 00:00 / Actualizat marti, 24 martie 2015 22:15

Curtea de Casaţie i-a scăpat pe şefii lui Juve, Moggi şi Giraudo, pe arbitrul De Santis şi şeful arbitrilor Pairetto, condamnaţi iniţial pentru fraudă şi asociere la grup infracţional.

Ultimul mare scandal de corupţie din fotbalul italian s-a încheiat cu un eşec penal. Calciopoli a existat, însă infracţiunile au dispărut după 9 ani de procese şi apeluri, fiind lovite de prescripţie! Vinovaţii au scăpat astfel fără nici o zi de închisoare, deşi la prima instanţă primiseră ani grei.

Aşa a decis, luni noaptea, Curtea de Casaţie în cazul foştilor conducători juventini, Luciano Moggi şi Antonio Giraudo, şi al lui Pierlugi Pairetto, ex-şeful arbitrilor.

Singurul condamnat (cu suspendare) a rămas Massimo De Santis, fost arbitru internaţional, ce renunţase la prescripţie: a luat 10 luni. "E un proces viciat din start. Mă simt discriminat şi dezamăgit de justiţie. Plătesc doar eu, pentru două meciuri, care nici măcar nu erau ale lui Juventus", s-a revoltat De Santis.

Alţi 2 foşti arbitri, Paolo Bertini şi Antonio Dattilo, au fost absolviţi de Casaţie de orice acuzaţie.

Protagoniştii Calciopoli în 2006

LUCIANO MOGGI
- Director general Juventus
- Suspendat sportiv 5 ani şi apoi radiat
- Prima instanţă penală: 5 ani şi 4 luni

ANTONIO GIRAUDO
- Administrator delegat Juventus
- Suspendat sportiv 5 ani şi apoi radiat
- Prima instanţă penală: 2 ani şi 4 luni

MASSIMO DE SANTIS
- Arbitru internaţional
- Suspendat sportiv 4 ani
- Prima instanţă penală: 1 an şi 11 luni

PIERLUIGI PAIRETTO
- Şeful arbitrilor
- Suspendat sportiv 2 ani şi 6 luni
- Prima instanţă penală: 1 an şi 11 luni

"A fost un proces anormal. Am glumit nouă ani şi s-au cheltuit atîţia bani pentru a nu se dovedi nimic. Campionatul s-a jucat corect şi n-am influenţat arbitrajele" (Luciano Moggi, fost director general Juventus)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
lord_of_the_drinks
lord_of_the_drinks  •  26 Martie 2015, 09:21
Postat de godot pe 25 Martie 2015, 09:57

A fost Moggi cinstit cum a fost Rapidul anti-comunist.

Astia-s mai corupti decat romanii....

balauru48
balauru48  •  25 Martie 2015, 15:09
Postat de godot pe 25 Martie 2015, 09:57

A fost Moggi cinstit cum a fost Rapidul anti-comunist.

ai dat si like la prostia ce-ai scris-o?

spivak
spivak  •  25 Martie 2015, 11:44

Prescripţia există şi la noi. De pildă pentru Băşe & flota.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează