INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RIVALITATE

Luis Figo, dezvăluiri la 20 de ani de la transferul care a șocat planeta » De ce a lăsat-o pe Barcelona pentru Real Madrid

Luis Figo, la un an după transferul la Real Madrid. foto: Guliver/Getty Images
Luis Figo, la un an după transferul la Real Madrid. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 mai 2020 12:36

Luis Figo (47 de ani) a explicat din nou decizia gigantică luată în 2000, când a plecat de la Barcelona direct la rivala Real Madrid. 

În vara lui 2000, lumea fotbalului era în şoc. Portughezul Luis Figo a fost subiectul unei mutări la nivel înalt: mijlocaşul lăsa Barcelona pentru rivala de moarte, Real Madrid. În noiembrie 2002, în Derbyul Răzbunării, cum l-au catalogat fanii catalani, Figo a fost atacat de grupul de extremă dreaptă Boixos Nois, care a aruncat pe teren un cap de porc şi o sticlă de whisky, atunci cînd portughezul se pregătea să execute un corner.

Luis Figo explică de ce a plecat de la Barcelona la Real Madrid

La 20 de ani de la acel transfer, Figo a vorbit din nou despre alegerea făcută: 

„A fost o decizie importantă, una foarte dificilă. Am părăsit un oraș care mi-a dat totul și unde m-am simțit bine, dar, când simți că ceea ce faci nu e recunoscut și mai ai și o ofertă de la un alt club, te gândești la această situație”, a spus Figo, într-un live pe Instagram.

Luis Figo, legendă la ambele echipe

Luis Figo, unul dintre legendele fotbalului portughez a fost perceput ca o legendă la Real Madrid, așa cum se întâmpla în prealabil și la Barcelona. În tricoul „galacticilor”, Figo a înscris de 38 de ori în 164 de meciuri, evoluând cinci ani pe „Santiago” Bernabeu, între 2000 și 2005. 

Tot cinci sezoane a evoluat lusitanul și pentru Barcelona. Acesta a slujit culorile blaugrana între 1995 și 2000, perioadă în care a înscris de 30 de ori în 172 de apariții în La Liga.

VIDEO. Gică Popescu: "Figo mi-a zis la tragerea la sorți: «Hai, mă, faci mișto de mine?!» Federația are ceva cu întreaga Generație de Aur"

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Unicul Carlos Valderrama retrăiește coșmarul vieții: „Tremur și acum” + replică jignitoare într-un moment celebru: „Ești poponar?”

TULBURĂTOR! Teribila suferință a marelui campion englez Andy Cole după transplantul de rinichi: „Am pierdut acest meci, nu mai pot ieși învingător”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
amicu
amicu  •  03 Mai 2020, 21:54

mai pe scurt ..un mercenar ordinar. NU AI SCUZE MERCENARULE

Vezi toate comentariile (1)
Comentează