INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROPUNERE

Luis Figo a izbucnit, după propunerea FIFA de a avea un Mondial o dată la doi ani: „E o nebunie”

Luis Figo / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Luis Figo / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 octombrie 2021 16:55 / Actualizat miercuri, 06 octombrie 2021 17:26

Luis Figo (48 de ani), fost mare internațional portughez, respinge categoric propunerea FIFA de a organiza un Campionat Mondial o dată la doi ani.

Prin vocea lui Arsene Wenger, director de dezvoltare globală în cadrul FIFA, forul mondial și-a exprimat interesul față de organizarea unui Mondial din doi în doi ani. Propunerea celor de la FIFA a fost contestată vehement de reprezentanții UEFA, dar și de alte nume importante din fotbalul mondial. Luis Figo e unul dintre cei care nu sunt de acord cu un Mondial găzduit la fiecare doi ani.

„Un Campionat Mondial la fiecare doi ani mi se pare o nebunie, o idee care nu are în vedere binele fotbalului. Nu are sens să ai un Mondial la fiecare doi ani. Pentru mine e ridicol să propui astfel de competiții într-un spațiu atât de limitat”, a declarat Figo, într-un interviu acordat prestigioasei publicații AS.

Un Mondial la doi ani este o idee minunată. Dacă îi întrebi pe Messi și pe Cristiano Ronaldo, vor spune imediat că astfel vor avea mai multe șanse de a cuceri Cupa Mondială. Patru ani înseamnă o așteptare prea lungă.

 - Ronaldo, legendar fotbalist brazilian

Aleksander Ceferin, președintele UEFA: „Ar fi un masacru pentru jucători" 

Președintele său, Aleksander Čeferin, se opune vehement ideii lui Wenger. „Ar însemna un masacru pentru jucători să dispute un turneu de o lună în fiecare vară! În acest ritm, va fi moartea fotbalului. Atenție, se va ajunge la Mondiale masculine și feminine simultane sau să se joace în același timp cu Olimpiadele!", a afirmat liderul de la Nyon pentru The Times.

Qatarul dă înapoi? Negocieri în toi cu șefii FIFA

FIFA negociază cu autoritățile de la Doha pentru a le permite participarea la turneul final din 2022 și jucătorilor, oficialilor și fanilor nevaccinați. Doar în baza unor teste negative!

Vara trecută, în iunie, șeicul Khalid bin Khalifa bin Abdul Aziz al-Thani a anunțat că fanii nu vor putea asista anul viitor la meciurile de la Mondial dacă nu vor fi vaccinați. Și autoritățile de la Doha voiau ca toți participanții la turneul final, inclusiv jucătorii, membrii staffurilor tehnice și oficialii, să aibă certificatul de vaccinare.

Teama federațiilor: sunt mulți internaționali nevaccinați! 

Se declanșase alarma în toate federațiile, pentru că sunt mulți internaționali care refuză să se vaccineze, inclusiv printre „tricolori”.

O știre de ultimă oră le dă speranțe că se va găsi o altă soluție. Potrivit Associated Press și Daily Mail, surse apropiate de acest caz au aflat că FIFA negociază cu reprezentanții Qatarului pentru a le permite și celor fără vaccin să participe la CM 2022. Numai în baza testelor negative sau dovedind că s-au refăcut după ce au fost infectați cu coronavirus.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

„Om de rahat!” » Primire ostilă în Italia pentru Gianluigi Donnarumma, înaintea „șocului” din Nations League cu Spania

Emoționant! Frații care au crescut fără tată sunt împreună la naționala Franței: „Mama plângea când a aflat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează