INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Luis Suarez a semnat! Unde s-a transferat fostul fotbalist al Barcelonei și al lui Liverpool

Luis Suarez a semnat cu Gremio.
Foto: Imago
Luis Suarez a semnat cu Gremio. Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 01 ianuarie 2023 15:44 / Actualizat duminica, 01 ianuarie 2023 16:09

Luis Suarez (35 de ani), atacantul naționalei Uruguayului, a semnat cu Gremio, formație care a promovat în prima ligă a fotbalului brazilian. 

Sud-americanul a semnat cu gruparea braziliană din postura de jucător liber de contract, după despărțirea de Nacional Montevideo, din țara natală. 

La loc comanda! Fotbalistul dat afară de Neagoe, reprimit: „Mă bucur să vă anunț că m-am întors”
UNIVERSITATEA CLUJ
La loc comanda! Fotbalistul dat afară de Neagoe, reprimit: „Mă bucur să vă anunț că m-am întors”

Luis Suarez: „Pregătit pentru o nouă provocare a carierei mele”

„Sunt pregătit pentru o nouă provocare a carierei mele. Sunt foarte fericit că am semnat cu Gremio și mă voi bucura de fiecare clipă petrecută aici. Haideți, tricolorilor”, a postat Luis Suarez, pe contul personal de Instagram. 

CV-ul lui Luis Suarez

Luis Suarez ajungea în fotbalul european în iulie 2006. FC Groningen îl transfera atunci de la Nacional Montevideo, pentru 800.000 de euro. 

Peste numai un an, uruguayanul ajungea la Ajax. „Lăncierii” plăteau în schimbul lui Luis Suarez suma de 7,5 milioane de euro. În tricoul lui Ajax, Suarez a bifat 159 de apariții, a marcat 111 goluri, a dat 69 de pase decisive și a cucerit două trofee: un titlu în Eredivisie și o Cupă a Olandei. 

În ianuarie 2011, Luis Suarez se transfera la Liverpool, în schimbul sumei de 26, 5 milioane de euro. Pentru „cormorani”, sud-americanul a adunat 133 de meciuri, a dat 82 de goluri și a livrat 46 de asisturi. 

un trofeua cucerit Luis Suarez cu Liverpool: Cupa Ligii Angliei, în 2012

În iulie 2014, Luis Suarez făcea pasul la FC Barcelona, pentru 81,72 de milioane de euro. Pentru catalani, uruguayanul a jucat în 283 de rânduri, a marcat de 195 de ori și a dat 113 pase de gol. 

13 trofeea câștigat Luis Suarez cu FC Barcelona: 4 titluri în La Liga, 4 Cupe ale Spaniei, două Supercupe ale Spaniei, 1 trofeu UEFA Champions League, o Supercupă a Europei și un Campionat Mondial al Cluburilor

În iulie 2020, Luis Suarez s-a transferat la Atletico Madrid. Gruparea pregătită de Diego Simeone a plătit 9 milioane de euro în schimbul serviciilor lui Suarez. Alături de Atletico, Suarez a devenit campion al Spaniei, în 2021. 

În iulie 2022, Luis Suarez se întorcea la Nacional Montevideo, formație la care și-a făcut junioratul, și și-a trecut în palmares titlul de campion al Uruguayului cu gruparea din capitala sud-americană. 

În tricoul naționalei Uruguayului, Luis Suarez a bifat 137 de selecții, a marcat 68 de goluri și a câștigat un trofeu: Copa America, în 2011. 

VIDEO. Cele mai frumoase 5 goluri marcate de Luis Suarez în tricoul lui Ajax

Citește și:

Florin Costea despre drama carierei: „N-am mai vorbit niciodată cu el!” » Ce relație are cu Mititelu și Becali

Chelsea a anunțat un transfer chiar în prima zi a anului » Ce jucător a ajuns sub comanda lui Graham Potter

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
brazisio
brazisio  •  01 Ianuarie 2023, 17:16

Glumesti mosule...omul a ales fotbalul vs bani. A avut oferte din MLS si Qatar dar a ales campionatul Braziliei...cocalardo a ales dinneros!

VanBasten
VanBasten  •  01 Ianuarie 2023, 15:58

Despre Suarez nu mai comenteaza nimeni, nimic? Alegerea lui CR7 are mult mai mult sens

Vezi toate comentariile (2)
Comentează