INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LUTON - MANCHESTER CITY

Moment istoric » Duelul dintre Luton și Manchester City a consemnat o premieră absolută în lumea fotbalului

Foto: Imago Images
Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 28 februarie 2024 10:49 / Actualizat miercuri, 28 februarie 2024 11:16

Manchester City a învins-o pe Luton, scor 6-2, în optimile FA Cup, într-o partidă în care MVP-ul a fost Erling Haaland (23 de ani), cel care a înscris de 5 ori. Meciul a consemnat o premieră în fotbal.

Pe lângă faptul că Erling Haaland a devenit primul jucător din ultimii 54 de ani care reușește să puncteze de 5 ori în Cupa Angliei, partida a mai consemnat un record impresionant. Nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria fotbalului ca la primele 6 goluri dintr-un meci să contribuie doar 4 jucători, precizează Eurosport.

Mbappe, cină fastuoasă la Palatul Elysee » A stat la aceeași masă cu cel mai bogat om al lumii. Cu ce replică l-a întâmpinat Macron + Ce au avut în meniu
FRANȚA
Mbappe, cină fastuoasă la Palatul Elysee » A stat la aceeași masă cu cel mai bogat om al lumii. Cu ce replică l-a întâmpinat Macron + Ce au avut în meniu

VIDEO. Partida dintre Luton și Manchester City a intrat în istorie

Manchester City a condus cu 4-2 pe terenul celor de la Luton, dar un aspect extrem de interesant a atras atenția. Deși au fost marcate 6 goluri, doar 4 jucători au contribuit la aceste reușite.

Concret, Erling Haaland a punctat de 4 ori, iar Kevin De Bruyne (32 de ani) i-a pasat de tot atâtea ori. De cealaltă parte, Jordan Clark (30 de ani) a redus din diferență pentru Luton la scorul de 0-3, din pasa lui Ross Barkley (30 de ani).

Scenariul s-a repetat în minutul 52, atunci când Clark a realizat „dubla” din pasa aceluiași Barkley. Astfel, Haaland, De Bruyne, Clark și Barkley au fost jucătorii care au contribuit la primele 6 goluri din partida Luton - Manchester City.

Haaland a marcat al 5-lea gol cu noroc, printre picioarele adversarului, dar din pasa lui Bernardo Silva. Kovacic a închis tabela, în minutul 72, iar City a avansat în sferturile Cupei Angliei, competiție pe care a câștigat-o anul trecut.

Pentru „cetățeni” urmează derby-ul local cu Manchester United, de pe teren propriu, partidă ce va avea loc pe 3 martie, de la 17:30. Trupa lui Pep Guardiola este pe locul 2 în Premier League, cu 59 de puncte după 26 de etape, la unul distanță de liderul Liverpool.

De cealaltă parte, nou-promovata Luton este pe 18, loc direct retrogradabil, cu 20 de puncte și va primi vizita celor de la Aston Villa, în etapa 27 din Premier League.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri:

Barcelona tremură: Arabia Saudită vine după 3 oameni de bază!
LA LIGA
Barcelona tremură: Arabia Saudită vine după 3 oameni de bază!
N-a fost ziua lor » Man și Mihăilă, modești cu Cosenza: „Cu siguranță va visa acea bară”
PARMA - COSENZA 1-1
N-a fost ziua lor » Man și Mihăilă, modești cu Cosenza: „Cu siguranță va visa acea bară”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
andreizam
andreizam  •  28 Februarie 2024, 11:47

Bravo, frumosi. Sper ca anul asta SA ridice trofeul de cel Mai bin jucator, ptr ca merita

Vezi toate comentariile (1)
Comentează