INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Macabru! » Asta e cea mai ciudată clauză din contractul unui fotbalist

Guliver / Getty Images
Guliver / Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 26 iulie 2017 11:09

FC Koln a primit 35 de milioane de euro de la Tianjin Qaunjian și a vrut să se asigure că îi rămân banii chiar și dacă jucătorul își pierde viața în primii doi ani, când e doar împrumutat.

Transferul lui Anthony Modeste la Tianjin Quanjian a fost unul dintre cele mai complicate încheiate vara aceasta. Cu numeroase răsturnări de situație, tensiuni și o tentativă grosolană de "driblare" a regulamentelor.

Dar în istoria fotbalului, acordul dintre FC Koln și chinezi va rămâne cu siguranță drept cel mai bizar parafat vreodată, datorită unei clauze de-a dreptul macabre!

Nemții l-au împrumutat pe atacantul francez lui Tianjin pe o perioadă de doi ani, contra 6 milioane de euro, cu obligație de cumpărare definitivă în 2019, pentru 29 de milioane. Total: 35 milioane de euro.

Asiaticii au virat întreaga sumă de pe acum, însă FC Koln a ținut să se asigure că banii îi vor rămâne în cont chiar dacă lui Modeste i se întâmplă ceva rău în primele 24 de luni.

Și a trecut în contract o clauză ce-i garantează întreaga sumă atât în caz de invaliditate a jucătorului de 29 de ani, cât și de deces! Iar chinezii au acceptat-o fără să clipească!

27 de goluri 
și 3 assisturi a dat Modeste sezonul trecut pentru FC Koln în Bundesliga și în Cupa Germaniei 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
gicab
gicab  •  26 Iulie 2017, 12:29

Huuooooo și ce e macabru Ba ? Tu dacaviti faci asigurare de viața spe poate spune ca e macabra?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează