CAMPIONATE  ·  TRANSFER

Macabru! » Asta e cea mai ciudată clauză din contractul unui fotbalist

Guliver / Getty Images
Guliver / Getty Images

Articol de — Miercuri, 26 Iulie 2017, 11:09

FC Koln a primit 35 de milioane de euro de la Tianjin Qaunjian și a vrut să se asigure că îi rămân banii chiar și dacă jucătorul își pierde viața în primii doi ani, când e doar împrumutat.

Transferul lui Anthony Modeste la Tianjin Quanjian a fost unul dintre cele mai complicate încheiate vara aceasta. Cu numeroase răsturnări de situație, tensiuni și o tentativă grosolană de "driblare" a regulamentelor.

Dar în istoria fotbalului, acordul dintre FC Koln și chinezi va rămâne cu siguranță drept cel mai bizar parafat vreodată, datorită unei clauze de-a dreptul macabre!

Nemții l-au împrumutat pe atacantul francez lui Tianjin pe o perioadă de doi ani, contra 6 milioane de euro, cu obligație de cumpărare definitivă în 2019, pentru 29 de milioane. Total: 35 milioane de euro.

Asiaticii au virat întreaga sumă de pe acum, însă FC Koln a ținut să se asigure că banii îi vor rămâne în cont chiar dacă lui Modeste i se întâmplă ceva rău în primele 24 de luni.

Și a trecut în contract o clauză ce-i garantează întreaga sumă atât în caz de invaliditate a jucătorului de 29 de ani, cât și de deces! Iar chinezii au acceptat-o fără să clipească!

27 de goluri 
și 3 assisturi a dat Modeste sezonul trecut pentru FC Koln în Bundesliga și în Cupa Germaniei Singurele ţări din lume fără coronavirus. 21 de state au declarat că nu au niciun om infectat cu Covid-19

Libertatea

Comentarii (1)

gicab  •  26 Iulie 2017, 12:29

Huuooooo și ce e macabru Ba ? Tu dacaviti faci asigurare de viața spe poate spune ca e macabra?

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga World

Digi 3
Program TV complet

Liga 1