INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Mainz, prima victorie după 5 ani cu Bayern Munchen » Bavarezii mai au de așteptat până la câștigarea unui nou titlu în Bundesliga

Mainz - Bayern 2-1 FOTO Imago
Mainz - Bayern 2-1 FOTO Imago

Articol de - Publicat sambata, 24 aprilie 2021 18:24 / Actualizat sambata, 24 aprilie 2021 22:18

Mainz a învins Bayern Munchen, scor 2-1, în runda 31 din Bundesliga.

Mainz a obținut prima victorie cu Bayern Munchen după 5 sezoane. Pe 2 martie 2016, „Karnevalsverein” s-au impus la limită chiar pe Allianz Arena, scor 2-1. Astăzi, Mainz a înregistrat și primul succes pe teren propriu, după 10 ani în care Bayern a câștigat 9 meciuri consecutive pe Opel Arena.

Mainz, prima victorie cu Bayern Munchen pe teren propriu după 10 ani

Mainz a început mai bine partida de pe Opel Arena, iar Jonathan Burkardt a deschis scorul în minutul 3, cu un șut superb din întoarcere din afara careului. Atacantul german a profitat și de greșeala lui Manuel Neuer, care a scăpat mingea în propria poartă. În finalul primei părți, Philipp Mwene a executat perfect o lovitură liberă, iar Robin Quaison a majorat avantajul gazdelor, după ce suedezul a punctat cu capul.

La ultima fază a meciului, Robert Lewandowski a profitat de o eroare uriașă în apărarea lui Mainz și a redus din diferență. Golgeterul polonez a ajuns la borna 36 în acest sezon de Bundesliga și s-a apropiat la 4 lungimi de recordul lui Gerd Muller, de 40 de goluri într-o singură stagiune, în 1971/72.

Bayern Munchen mai are de așteptat pentru câștigarea titlului în Bundesliga

Bayern Munchen a ratat șansa de a câștiga al 9-lea titlu consecutiv în Bundesliga și al 30-lea din istorie. Însă, dacă RB Leipzig nu câștigă confruntarea de pe teren propriu cu Stuttgart, titlul va merge pe Allianz Arena.

În Europa de Vest, singurele echipe care au câștigat mai multe titluri decât Bayern sunt Juventus, cu 36 de campionate în Serie A, și Real Madrid, cu 34 de campionate în La Liga. 

5 titluria câștigat Hans Flick cu Bayern Munchen, 4 ca jucător și unul ca antrenor. Flick este al treilea tehnician din istoria bavarezilor care a câștigat Bundesliga atât ca jucător, cât și ca antrenor, după Franz Beckenbauer și Niko Kovac

Bayern va evolua din sezonul viitor cu 5 stele deasupra siglei dacă va ieși campioană. În Germania, sistemul de notare e diferit față de cel din restul Europei, unde se acordă o stea la 10 titluri câștigate. În Bundesliga se acordă o stea pentru trei titluri, două stele pentru cinci, trei stele pentru zece, patru stele pentru 20 și cinci stele pentru 30 de triumfuri.

VIDEO. 2020, un an de excepție pentru Bayern Munchen

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Mihăilă, gol într-un nou meci dramatic pentru Parma în Serie A! Cum a înscris românul

Știm a doua echipă care a promovat în Premier League » Revenire după un singur sezon în elita fotbalului englez

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
anarhist
anarhist  •  24 Aprilie 2021, 23:53

"Golgeterul polonez a ajuns la borna 36 în acest sezon de Bundesliga și s-a apropiat la 4 lungimi de recordul lui Gerd Muller..." Dom´le, da´ce-aveti toti cu lungimile astea? Vi se pare ca suneti mai interesanti daca in loc sa scrieti "puncte" sau "goluri", folositi un termen din canotaj? Cum ar fi sa auzi un comentator spunand: " barca Romaniei se apropie la doua goluri de cea a Rusiei"? Chiar asa lipsa de inspiratie si imaginatie bate prin redactia aia a voastra?

ripensistu
ripensistu  •  24 Aprilie 2021, 22:47

Buyern Munchen este cea mai cocalara echipa din Germania, Bundesliga ar fi extraordinara fara ei.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează