INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MALLORCA - REAL MADRID 0-3

Benzema l-a depășit pe Henry și a devenit cel mai bun marcator din istoria Franței: „Este ceva ce Karim nu poate să facă?”

Karim Benzema / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Karim Benzema / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 15 martie 2022 08:26 / Actualizat marti, 15 martie 2022 09:21

Karim Benzema e de neoprit la Real Madrid! Decisiv în revenirea din Champions League cu PSG, francezul a contribuit și la victoria din campionat cu Mallorca, scor 3-0. Cele două goluri reușite aseară îl propulsează direct în istoria fotbalului.

„Este ceva ce Benzema nu poate să facă?”, se întreabă publicația Marca, după un nou meci în care atacantul de 34 de ani a fost la înălțime. Superstarul „Los Blancos” a pasat decisiv la golul lui Vincius, apoi a înscris o „dublă”, asigurând astfel o victorie lejeră pentru madrileni în La Liga. 

Karim Benzema, cel mai bun marcator francez din istorie!

Iar cele două goluri reușite cu Mallorca au o semnificație aparte pentru Benzema. El tocmai ce a devenit, conform celor de la L' Equipe, cel mai bun marcator francez din istoria fotbalului. Karim a ajuns la 413 goluri marcate în întreaga carieră, devansând un alt nume uriaș, Thierry Henry, cel care a contabilizat 411 reușite în toate competițiile.

Din 2009 la Madrid, Benzema a înscris de 311 ori pentru Real. De 36 de ori a marcat în tricoul echipei naționale, alte 66 de reușite fiind semnate în perioada în care evolua la Olympique Lyon.

Benzema, definitiv în istoria lui Real Madrid

Săptămâna trecută, Karim Benzema a făcut unul dintre cele mai mari meciuri ale carierei. A reușit un hat-trick în decurs de 17 minute cu PSG și a calificat-o de unul singur pe Real Madrid în sferturile de finală, 3-2 la general. Câteva recorduri atinse de Benzema după acel meci: 

  • Benzema a devenit al 3-lea golgeter din istoria Realului, cu 309 reușite. Tocmai l-a depășit pe Di Stefano (308). Îi mai are în față pe Raul (323) și Cristiano Ronaldo (450). 
     
  • În Champions League, Benzema (67 de goluri) l-a depășit pe legendarul Raul (66) și e al doilea cel mai bun marcator blanco din toate timpurile. Sub Ronaldo (105).
     
  • La 34 de ani și 80 de zile, Benzema a devenit cel mai vârstnic jucător care reușește un hat-trick în Liga Campionilor.
     
  • Karim Benzema e și primul fotbalist care înscrie în 18 ani calendaristici succesivi în Liga Campionilor (2005-2022).

VIDEO Karim Benzema, momente de colecție în tricoul lui Real Madrid

Citește și alte știri de actualitate: 

Anunțul momentului în presa din Spania: Mbappe ar fi semnat deja cu Real Madrid

Huiduit la PSG, Messi își pregătește revenirea la Barcelona!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează