INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Manchester City a fost detronată » Care este cea mai valoroasă echipă din Premier League

Tottenham a fost învinsă de Liverpool în finala Ligii Campionilor din 2019 // sursă foto: Guliver/gettyimages
Tottenham a fost învinsă de Liverpool în finala Ligii Campionilor din 2019 // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 aprilie 2020 10:10

Tottenham Hotspur a devenit cel mai valoros club din Premier League, arată un nou studiu. Echipa din Londra a depășit Manchester City în acest top.

Doi factori principali au asigurat propulsarea lui Tottenham pe primul loc în această ierarhie: stadionul nou cu care clubul se poate lăuda și performanțele de pe teren. Sezonul trecut, Tottenham a ajuns în finala Ligii Campionilor, pe care a pierdut-o în fața rivalilor de la Liverpool (scor 0-2).

De asemenea, chiar dacă nu a mai câștigat un trofeu din 2008, Tottenham a reușit să se claseze între primele 4 echipe din Premier League în ultimele patru sezoane.

Experții în finanțele fotbalului de la Universitatea din Liverpool au dezvăluit că salariile nu foarte mari de la Tottenham și performanțele din ce în ce mai notabile de pe teren au ajutat clubul să își crească valoarea, informează Mirror UK. Asta, pe lângă deschiderea noului lor stadion de 1 miliard de lire sterline, care aduce venituri consistente clubului.

Salariile jucătorilor de la Tottenham, mult sub cele plătite de alți granzi din Premier League

„Spurs este lideră în top deoarece în sezonul 2018/2019 au atins finala Ligii Campionilor și s-au clasat între primele 4 în Premier League, asta deși bugetul salariilor a fost cu 100-150 de milioane de lire sterline mai mic decât cel ale celorlalte cluburi mari din Anglia”, a explicat Kieran Maguire, unui dintre membrii Centrului de Afaceri pentru Sport al Universității.

Pe parcursul sezonului 2018/2019, veniturile lui Tottenham au crescut cu 21%, până la 461 milioane de lire sterline. Din această sumă, doar 39% merge către salariile jucătorilor. Ca să punem această statistică în perspectivă, rivala lui Tottenham pentru un loc în top 4, Leicester City, cheltuie 84% din venituri pe salariile jucătorilor.

Top 7 cele mai valoroase cluburi din Premier League

  1. Tottenham Hotspur 
  2. Manchester City 
  3. Manchester United 
  4. Liverpool 
  5. Arsenal 
  6. Chelsea 
  7. Wolverhampton

VIDEO: #sportacasă. Cele mai bune exerciții fizice pentru acasă. Vedetele din sport îi învață pe fani cum să facă mișcare în izolare

Citește mai multe știri despre Premier League:

Scandal uriaș în Premier League » Moise Kean a dat party în carantină, cu dansatoare la bară!

Nici Messi, nici Ronaldo! Care este cel mai dificil adversar pe care l-a avut Luke Shaw, fundașul stânga de la Manchester United

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează