INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

S-au înțeles! Arsenal, aproape de un nou transfer de la Manchester City

Zinchenko (dreapta, în albastru)/ foto Imago Images
Zinchenko (dreapta, în albastru)/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 iulie 2022 22:47 / Actualizat sambata, 16 iulie 2022 23:15

Arsenal și Manchester City s-au înțeles în privința transferului lui Oleksandr Zinchenko (25 de ani), fundașul stânga al „cetățenilor”.

„Tunarii” plătesc 30 de milioane de euro pentru ucrainean către Manchester City, potrivit specialistului în mercato Fabrizio Romano.

Ghinion teribil pentru Rapid » Mutu, forțat să efectueze 3 schimbări în prima repriză
CFR Cluj - Rapid
Ghinion teribil pentru Rapid » Mutu, forțat să efectueze 3 schimbări în prima repriză

Arsenal și Manchester City s-au înțeles pentru transferul lui Zinchenko

După ce cluburile engleze au bătut palma, oficialii lui Arsenal au început negocierile cu Zinchenko, șansele ca acesta să accepte oferta fiind foarte mari.

Zinchenko nu a fost niciodată un titular de bază, iar în sezonul trecut, după arestarea lui Benjamin Mendy, Guardiola a preferat să se bazeze pe Joao Cancelo pe postul de fundaș stânga, acesta fiind la bază fundaș dreapta.

11 trofeea câștigat Zinchenko cu Manchester City, din 2014: 4 titluri, 4 Cupe ale Ligii Angliei, 2 Supercupe ale Angliei și o Cupă a Angliei

După plecarea ucraineanului, Manchester City poate avansa negocierile pentru transferul lui Marc Cucurella, fundașul stânga de la Brighton, crescut în academia Barcelonei.

Arsenal, activă în mercato

Ar fi a doua mutare a verii pe axa Manchester City - Arsenal, după transferul atacantului Gabriel Jesus la echipa londoneză. Pentru brazilian, „tunarii” au plătit 52 de milioane de euro. 

Astfel, în acest mercato, Arsenal ar ajunge să cumpere jucători în valoare de 82 de milioane de euro de la echipa lui Pep Guardiola.

„Tunarii” l-au luat și pe Fabio Vieira (22 de ani), de la Porto, pentru 35 de milioane de euro. Pentru mijlocașul ofensiv portughez, Arsenal a plătit 35 de milioane de euro, dar suma poate ajunge la 40, în funcție de bonusurile de performanță.

Arsenal s-a întărit și în defensivă. L-a readus pe William Saliba (21 de ani), un fundaș central care a debutat la naționala Franței în acest an. 

El a fost împrumutat la Marseille în sezonul trecut, unde a fost unul dintre oamenii de bază, însă în acest sezon vrea să rămână la echipa lui Arteta și să devină titular indiscutabil, potrivit lui Fabrizio Romano.

30 de milioane de euroeste cota lui Saliba, potrivit Transfermarkt

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Barcelona, anunț oficial: „Acord cu Bayern pentru Lewandowski”! Toate detaliile transferului istoric

Probleme pentru Barcelona » Xavi nu a primit viza de SUA din cauza a 3 vizite făcute anterior într-o țară restricționată de americani

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează