INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Manchester City și-a adjudecat toate marile premii din Premier League » Alegere-surpriză: un fundaș, jucătorul sezonului!

Ruben Dias și Phil Foden au fost răsplătiți pentru sezonul avut // foto: Guliver/gettyimages
Ruben Dias și Phil Foden au fost răsplătiți pentru sezonul avut // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 iunie 2021 17:20 / Actualizat sambata, 05 iunie 2021 17:51

Fundașul portughez Ruben Dias (24 de ani) este jucătorul sezonului în Premier League. Antrenorul său de la Manchester City, Pep Guardiola (50), a fost numit managerul sezonului, iar Phil Foden (21) este cel mai bun tânăr jucător al sezonului.

Odată ce cortina a fost trasă asupra sezonului de Premier League, cei mai performanți actori ai stagiunii tocmai încheiate au fost răsplătiți pentru rezultatele avute.

Ruben Dias, stoperul lui Manchester City, a fost declarat jucătorul sezonului în Premier League. Dias a concurat pentru acest premiu cu Kevin De Bruyne, Harry Kane, Bruno Fernandes, Jack Grealish, Mohamed Salah, Tomas Soucek și Mason Mount, dar prestațiile sale odată cu transferul la Manchester City i-au adus mult-râvnita distincție. 

Ruben Dias, jucătorul sezonului în Premier League

Dias a fost transferat de „cetățeni” în septembrie 2020 și a adunat 32 de apariții în primul său an petrecut în Premier League. În 15 dintre aceste partide, City nu a primit gol.

68 de milioane de euroa plătit Manchester City pentru Dias către Benfica

Pep Guardiola și Phil Foden, premiați

Antrenorul sezonului a fost ales Pep Guardiola, cel care i-a adus titlul lui Manchester City, iar cel mai bun tânăr jucător al stagiunii 2020/2021 este dat tot de Manchester City: Phil Foden.

Foden a contribuit decisiv la 14 goluri în cele 28 de apariții avute: a înscris de 9 ori și a pasat decisiv în 5 rânduri. La premiul de cel mai bun tânăr jucător au mai fost nominalizați Ruben Dias, Dominic Calvert-Lewin, Illan Meslier, Marcus Rashford, Mason Mount, Declan Rice și Bukayo Saka.

Guardiola i-a învins pe Marcelo Bielsa, David Moyes, Brendan Rodgers și Ole Gunnar Solskjaer.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ce tăvălug ne așteaptă! Tactica lui Southgate pentru amicalul cu România: pe cine au în față „tricolorii” lui Rădoi

Maurizio Sarri va antrena Lazio » Probleme pentru Ștefan Radu?

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează