INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Manchester United, din nou în finala Cupei Angliei după 5 ani. Va fi derby cu City pe Wembley!

Manchester United s-a calificat în această seară în finala Cupei Angliei // foto: Imago Images
Manchester United s-a calificat în această seară în finala Cupei Angliei // foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 23 aprilie 2023 21:22 / Actualizat duminica, 23 aprilie 2023 21:29

Într-un sezon în care a cucerit Cupa Ligii, Manchester United s-a calificat în această seară și în finala Cupei Angliei. 0-0, 7-6 la penalty-uri în semifinala cu Brighton și va da peste Manchester City în ultimul act din 3 iunie.

După ce Manchester City s-a calificat sâmbătă în finala Cupei Angliei, alt meci excelent pus la punct de Pep Guardiola, 3-0 cu Sheffield United (poziția a doua în Championship), Manchester United și Brighton se luptau pe Wembley pentru al doilea loc în ultimul act, care se va juca pe 3 iunie tot în "templul" fotbalului insular.

Și-au făcut calculele: „Batem în următoarele două meciuri și nu mai putem scăpa titlul!”
FARUL
Și-au făcut calculele: „Batem în următoarele două meciuri și nu mai putem scăpa titlul!”

Erik ten Hag le-a făcut un "foehn" jucătorilor în vestiar

"Red Devils" veneau după umilința de la Sevilla, acel 0-3 suferit în returul "sferturilor" Europa League. Starea lor psihică nu era ideală. Managerul Erik ten Hag a admis că, joi, la sfârșitul partidei din Andaluzia, a urlat în vestiar la jucători. Le-a făcut un "foehn" exact ca pe vremea lui Alex Ferguson. Ce însemna acel "uscător de păr"?

 Dacă era nemulțumit de joc și de rezultat, Sir Alex striga atât de tare la "diavoli" încât le dădea părul pe spate. Așa se glumea pe Old Trafford. La fel, acum, cu Ten Hag.

Manchester United, calificată în finala Cupei Angliei

Nu îi aștepta o partidă deloc ușoară pe jucătorii lui Manchester. În fața lor, Brighton, una dintre cele mai periculoase echipe mici din Premier League. Pentru Pep Guardiola, mai mult decât atât. "E formația care construiește cel mai bine jocul. Din lumea întreagă", a declarat de curând managerul lui City.

Venit după plecarea lui Graham Potter la Chelsea, în septembrie 2022, Roberto De Zerbi (CFR Cluj a fost ultimul său club important ca fotbalist) le-a oferit și mai multă prospețime tactică alb-albaștrilor. Se pot lupta cu oricine în Premier!

Brighton, peste 60% posesie

United a fost dominată de Brighton, care a avut și peste 60% posesie (13-10 șuturi, 7-2 cornere). Multe perioade din meci, "pescărușii" lui De Zerbi au zburat deasupra careului advers. Poarta lui De Gea a fost în pericol. Dar goalkeeperul spaniol nu a mai greșit ca împotriva Sevillei. 

A salvat-o pe Manchester, mai ales în minutul 56, când reflexul său a evitat golul la șutul puternic, sub transversală, al lui Enciso, dar și în minutul 83, la trasorul lui March.

Roș-albii și-au creat și ei ocazii, și Bruno Fernandes, și Antony puteau marca un gol care ar fi decis semifinala. N-au făcut-o și s-a intrat în prelungiri.

March a ratat primul la penalty-uri. Decisiv!

În ultimul minut al primei reprize de prelungiri, Rashford a avut șansa de a închide partida. Dar mingea sa, deviată de Webster, nu l-a învins pe Robert Sanchez. Și iar Rashford, în minutul 112. Pe lângă poartă. Imediat, Mitoma s-a aflat în fața golului victoriei lui Brighton. Nici el n-a scuturat plasa.

Penalty-uri! O ploaie torențială s-a abătut peste Wembley. Nimeni n-a ratat în primele 12 lovituri de pedeapsă. 6-6. A greșit March, a tras peste poartă. Și Lindelof a punctat decisiv. 6-7. United trece mai departe. Derby de Manchester în finală.

Citește și: 

Șocul etapei în Premier League: Newcastle a pulverizat-o pe Tottenham în 21 de minute FANTASTICE

Barcelona - Atletico Madrid 1-0 » Gol după 334 de minute și o victorie mare. Titlul se apropie de Catalunya!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
lagardere_72
lagardere_72  •  23 Aprilie 2023, 23:06

Foarte slabă United azi. Deși sunt suporter United recunosc că Brighton merita să fie în finală

Vezi toate comentariile (1)
Comentează