INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Manchester United - Chelsea 4-0 // FOTO Arșița roșie » Elevii lui Solskjær au umilit echipa lui Frank Lampard

Articol de - Publicat duminica, 11 august 2019 10:33

Manchester United a distrus-o pe Chelsea în primul derby al acestui sezon din Premier League, scor 4-0.

Cronică de Daniel Scorpie

Elevii lui Solskjær au taxat crud gafele apărării lui Lampard, ce a debutat cu un eșec nemeritat ca proporții. Rashford, „dublă”, Martial și debutantul James au răzbunat ratările londoneze 

Prima etapă în Premier și deja primul derby! Cine se alătură granzilor City, Liverpool și Arsenal și pornește cu tot cu o victorie: Man. United sau Chelsea, într-un duel al fostelor staruri Solskjær și Lampard? 

Pe Old Trafford, londonezii încep solid și au întâia mare ocazie. Abraham, puștiul care ne-a scos sufletul în grupă cu Anglia, la Euro U21, torpilează bara din stânga porții lui De Gea. Și după alte patru minute, vine riposta roșie. Șut Martial, rezolvat fără probleme de Kepa. Bun start! 

Două bare Chelsea, un gol United 

Plecarea lui David Luiz la Arsenal a lăsat însă o gaură în defensivă, acoperită de fostul căpitan al albaștrilor cu Zouma. Tocmai francezul greșește (18), îi alunecă dreptul și îl lovește imprudent cu stângul pe Rashford în careu. E penalty clar, transformat tot de atacantul „diavolilor”, 1-0.

 Marcus n-a iertat niciodată din 4 lovituri de la 11 metri la club și la națională. Tânăra trupă a lui United, 27 de ani și 227 de zile (cea mai mică medie de vârstă în această etapă inagurală!), preia controlul, dar atenție la contrele lui Chelsea! Barkley are egalarea în picior, însă nu-l păcălește pe De Gea. Brusc, meciul basculează. United intră în corzi, fiind salvată de vinclul drept la șutul lui Emerson. În campionatul trecut, londonezii au fost cea mai ghinionistă formație din Premier, cu 27 de bare! 
 

Trei contraatacuri letale 

Tot oaspeții atacă mai periculos după pauză. Nici acum diagonala lui Emerson nu înțeapă plasa, De Gea scoate tot. Golurile pică iar dincolo, pe contraatac, în două minute (65-67). Martial și iar Rasford speculează crud și un pic norocos fragilitatea apărării lui Lampard. 3-0 și game over. Ba nu, mai e loc și de al patrulea reușit de debutantul de 21 de ani, Daniel James, servit pe Pogba.

14-10a fost raportul șuturilor la poartă (5-5 cadrate) în favoarea lui Chelsea, care a dominat ieri și la posesie, 56%

280 de meciurieste seria fără eșec a lui Man. United, 264 de victorii și 16 remize, în meciurile de pe Old Trafford din Premier în care a condus la pauză

Manchester United - Chelsea 4-0
Au marcat: Rashford '18 pen., '67, Martial '65, James '82

Echipele de start: 

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw - McTominay, Pogba - Pereira, Lingard, Martial - Rashford 
Rezerve: Romero, Greenwood, James, Mata, Matic, Tuanzebe, A. Young 
Antrenor: Ole Gunnard Solskjaer 

Chelsea: Arrizabalaga - Azpilicueta, Christensen, Zouma, Emerson - Jorginho, Kovacic - Pedro, Barkley, Mount - Abraham 
Rezerve: Caballero, Alonso, Giroud, Kante, Kenedy, Pulisic, Tomori 
Antrenor: Frank Lampard

Stadion: Old Trafford 
Arbitru: Anthony Taylor

+3 FOTO

Rezultatele primei etape din Premier League 

Liverpool - Norwich 4-1 
Tottenham - Aston Villa 3-1 
Bournemouth - Sheffield 1-1 
Burnley - Southampton 3-0 
Crystal Palace - Everton 0-0 
Watford - Brighton 0-3 
West Ham - Manchester CIty 0-5 
Liverpool - Norwich 4-1 
Leicester - Wolves 0-0 
Newcastle - Arsenal 0-1

United s-a întărit în această vară cu 3 fotbaliști, toți fiind așteptați să înceapă partida din primul minut: fundașul central Harry Maguire (26 de ani), fundașul dreapta Wan-Bissaka (21 de ani) și mijlocașul ofensiv Daniel James (21 de ani). 

Totuși, gruparea din Manchester a pierdut tot atâția fotbaliști importanți în această perioadă de mercato: Romelu Lukaku (26 de ani, atacant), Antonio Valencia (33 de ani, fundaș dreapta) și Ander Herrrera (29 de ani, mijlocaș central).

De cealaltă parte, echipa antrenată din această vară de Frank Lampard (41 de ani) a avut fereastra de transferuri închisă. Astfel că singura noutate notabilă a londonezilor în acest sezon este Christian Pulisic (20 de ani, mijlocaș ofensiv), pe care l-au transferat încă din luna ianuarie. În schimb, Chelsea a pierdut doi fotbaliști importanți: Eden Hazard (28 de ani, extremă stânga) și David Luiz (32 de ani, fundaș central). 

Vezi AICI toate rezultatele din prima etapă de Premier League!

„Singurul mod în care putem convinge fanii este să jucăm un fotbal bun. Suporterii noștri, dacă vor vedea că facem totul pe teren, ne vor susține necondiționat”
- Ole Gunnar Solskjaer

„Sunt entuziasmat înaintea noului sezon, la fel ca fotbaliștii mei. Trebuie să facem un sezon bun. Sunt nou în această postura și voi da tot ceea ce am mai bun” 
- Frank Lampard 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
nairpicciprian
nairpicciprian  •  11 August 2019, 20:18

Chelsea, baieti, treziti-va!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează