INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LEGENDĂ

EXCLUSIV Marcel Răducanu la moartea lui Beckenbauer: „Dumnezeu l-a vrut în echipă. Și ce echipă!”

Articol de - Publicat luni, 08 ianuarie 2024 20:00 / Actualizat luni, 08 ianuarie 2024 21:31

Fostul internațional român Marcel Răducanu l-a  avut de mai multe ori cocechipier pe Franz Beckenbauer, în meciuri de old boys disputate în anii 90, și o vreme a ținut legătura cu el. Legenda fotbalului german s-a stins din viață duminică, la vârsta de 78 de ani. 

Decesul legendarului Franz Beckenbauer, 78 de ani, l-a luat prin surprindere pe Marcel Răducanu. „Acum am aflat și eu, de la voi. Azi, la prânz, am vorbit cu Wolfgang Overath, un fost mare internațional german, și nu mi-a zis nimic, probabil nu știa.

Mircea Lucescu, la dispariția lui Franz Beckenbauer: „Am schimbat tricoul cu el în 1970. Nu pot uita acel număr 4. Balet, nu fotbal. Și ce caracter avea!”
S-A STINS BECKENBAUER
Mircea Lucescu, la dispariția lui Franz Beckenbauer: „Am schimbat tricoul cu el în 1970. Nu pot uita acel număr 4. Balet, nu fotbal. Și ce caracter avea!”

Marcel Răducanu: „Au anunțat așa târziu decesul pentru că au vrut să-și ia rămas bun întâi rudele”

Înțeleg că familia a făcut anunțul abia acum, pe seară, deși el a murit duminică, pentru că au vrut să-și ia rămas bun mai întâi rudele”, a spus fostul jucător al Stelei și al Borussiei Dortmund, acum stabilit în Germania, pentru Gazeta Sporturilor.

În Bundesliga, Răducanu n-a apucat să evolueze împotriva Kaiserului fotbalului german. „Când am început să joc eu pentru Borussia Dortmund, în 1982, el a plecat de la Hamburg la Cosmos New York. Apoi s-a retras din fotbal”, și-a amintit fostul internațional român, astăzi în vârstă de 69 de ani.

Marcel Răducanu: „Am făcut echipă cu Franz Beckenbauer de vreo trei, patru ori”

În schimb, Marcel a fost coechipier cu Beckenbauer de mai multe ori, în meciuri de old boys. „Se disputau multe astfel de partide în anii 90 și am jucat împreună cu el de vreo trei sau patru ori.

La un moment dat am făcut echipă cu el, cu Overath, cu Netzer, cu Gerd Muller și cu Karl-Heinz Rummenigge. Niște jucători imenși. Vă dați seama? Erau foarte frumoase întâlnirile astea, se disputau cu stadionul plin și câștigam bani frumoși”, își amintește Marcel.

Răducanu a păstrat legătura cu Franz: „Vorbeam din când în când la telefon. Îmi aduc aminte că după ce am terminat școala de antrenori, în 1994, m-a sunat și s-a oferit să mă ajute. A vrut să mă trimită în Japonia, să antrenez acolo”.

Marcel Răducanu: „Nu-mi vine să cred că ne-au părăsit atâtea legende”

Pentru Germania, crede fostul internațional român, trecerea în neființă a lui Beckenbauer „este o mare pierdere, imensă. A fost un mare jucător, apoi un excelent antrenor și conducător.

O personalitate imensă și un adevărat gentleman. Dumnezeu l-a vrut în echipă. Și ce echipă! Cu Pele, cu Maradona, cu Cruyff, Uwe Seeler și Gerd Muller. Nici nu-mi vine să cred că ne-au părăsit atâtea legende ale fotbalului în ultimii ani”.

Marcel Răducanu a fost cel mai bun jucător străin pe care l-am văzut eu în Bundesliga” Franz Beckenbauer, în 27 august 2009, cu ocazia unui meci VfB Stuttgart - Poli Timișoara (0-0), disputat în play-off-ul Ligii Campionilor

Mai puteți citi:

„Kaiserul” României, poveste despre măreția lui Beckenbauer: „Eram la Tokyo, Blatter organizase o masă. Mi-e greu să explic”

Cum s-a ales regretatul Franz Beckenbauer cu porecla „Der Kaiser”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mihaidanielfotea
mihaidanielfotea  •  09 Ianuarie 2024, 00:05

Am vrut sa scriu "cei care"...dar am gresit...si asta intareste ideea...doar cei alesi nu gresesc

mihaidanielfotea
mihaidanielfotea  •  08 Ianuarie 2024, 23:06

Beckenbauer s-a dus, Cruyff si el...la fel si Charlton...si Maradona...si Pele...daca vorbim numai despre fotbal...au ramas insa ce-i care....ma rog...mai bine tac...cum ar fi ca intr-o zi obisnuita sa aflu ca a murit Putin sau Lukashenko sau Orban sau Xi sau Trump...dar ei nu sunt fotbalisti...ei conduc lumea...si lumea e justa...grozav de justa

Vezi toate comentariile (2)
Comentează