INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ELVEȚIA

Fotbalistul transformat în spărgător de bănci, găsit fără suflare » Poliția l-a căutat timp de 36 de ani!

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2024 18:52 / Actualizat marti, 26 martie 2024 19:19

Marco Muller a jucat la Young Boys Berna înainte de a abandona fotbalul pentru a sparge bănci. I se spunea „Robin Hood al Elveției". Poliția l-a căutat 36 de ani. A fost descoperit în acest început de 2024, pe calea ferată, fără viață. Avea 71 de ani.

E nevoie de multă răbdare pentru a găsi numele lui Marco Muller în fotbalul elvețian, dar el există în sportul din Țara Cantoanelor. În anii '70, a purtat tricoul lui Young Boys Berna, al echipei de amatori SR Delemont, dar și al naționalei de juniori.

Marco Muller a provocat o pagubă de peste 3 milioane de dolari

Fotbalistul transformat în spărgător de bănci, găsit fără suflare » Poliția l-a căutat timp de 36 de ani!
Așa arăta Marco Muller înainte să dispară din radarul poliției elvețiene, în 1988

Va rămâne însă în istoria justiției elvețiene. La doar 20 de ani, Muller a abandonat fotbalul în căutarea banilor obținuți ușor în lumea întunecată a criminalității. Spărgea bănci sau jefuia dubele blindate pline de bani ale băncilor. Supranumit „Robin Hood al Elveției" în anii '80, acesta a devenit unul dintre cei mai căutați infractori continentali, urmărit în întreaga Europă.

Un martor, fost angajat la o bancă atacată de Muller, a povestit presei locale: „Individul purta o perucă roșcată și era îmbrăcat într-un palton lung, arăta ca într-un film de Sergio Leone. A scos dinamita și mi-a cerut să-i dau banii, altfel o să arunce totul în aer".

Paguba pe care o provocase Muller a fost estimată la 3,2 milioane de dolari, potrivit The Sun.

Decizie șocantă în Italia! » Gazzetta anticipase că va primi 10 etape de suspendare, dar verdictul i-a surprins pe toți!
ITALIA
Decizie șocantă în Italia! » Gazzetta anticipase că va primi 10 etape de suspendare, dar verdictul i-a surprins pe toți!

Marco Muller a evadat de două ori din închisoare. Ultima dată, în 1988

Infractorul a fost arestat și condamnat de două ori. A evadat o dată din închisoarea din Jura. Prins și trimis după gratii la Berna, a reușit să fugă și a doua oară. De atunci, din 1988, poliția elvețiană nu a mai dat de el.

După 36 de ani, a fost în sfârșit găsit. Nu mai era în viață. Cadavrul lui Marco Muller a fost descoperit pe calea ferată, nu departe de orașul natal, Bassecourt (cantonul Jura). Fostul fotbalist avea 71 de ani.

„După fiecare jaf, Marco Muller lua partea leului și totuși venea să împrumute bani de la mine"

Jurnaliștii elvețieni au vorbit cu Andre Jaggi, fostul complice al lui Muller. „Nu cred că Marco s-a întors acasă cât era dat în urmărire, nu era prost. Chiar dacă s-ar fi deghizat, tot ar fi fost recunoscut după mers", a declarat acesta.

A mai dezvăluit ceva: „Poliția m-a anunțat că a murit. Amintirea lui m-a făcut să zâmbesc. După fiecare jaf, el lua partea leului și totuși venea să împrumute bani de la mine, spunându-mi că îmi va plăti datoria la următoarea lovitură".

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Gică Hagi, înaintea lui Neymar și Salah în Top 100 all-time: „Unul dintre cei mai creativi ai istoriei
IERARHIE
Gică Hagi, înaintea lui Neymar și Salah în Top 100 all-time: „Unul dintre cei mai creativi ai istoriei" » Surprize mari la Top 10: „Nu-mi pare rău pentru Cristiano"
Avertisment: „Doar Drăgușin nu e suficient
STRANIERI
Avertisment: „Doar Drăgușin nu e suficient" » De ce ar trebui Tottenham să mai cumpere un fundaș central

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează