INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Marco Reus, al 11-lea an fără titlu la Borussia Dortmund » Mesaj pentru fani: „Eram distrus, pierdut total, copleșit”

Marco Reus, al 11-lea an fără titlu la Dortmund. Foto: Imago Images
Marco Reus, al 11-lea an fără titlu la Dortmund. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 30 mai 2023 13:55 / Actualizat marti, 30 mai 2023 13:55

Căpitanul Borussiei, Marco Reus împlinește mâine 34 de ani. Spera să fie titlul cel mai frumos cadou, dar a pierdut din nou. „M-ați chemat la voi, dar eram prea afectat pentru a veni în brațele voastre”, le-a transmis jucătorul născut la Dortmund.

Sâmbătă, a fost o zi neagră la Dortmund. Cu o victorie în fața lui Mainz, acasă, Borussia ar fi fost campioană. Doar egal, 2-2, și Bayern a cucerit iar titlul, a 11-a oară la rând. Și a fost al 11-lea an în care BVB nu poate cuceri trofeul.

Răsturnare de situație! Vasile Dîncu a făcut anunțul în privința proiectului de modificare a Legii Sportului care ar fi ajutat CSA Steaua: „Acum, mai există o singură soluție”
CSA STEAUA
Răsturnare de situație! Vasile Dîncu a făcut anunțul în privința proiectului de modificare a Legii Sportului care ar fi ajutat CSA Steaua: „Acum, mai există o singură soluție”

Marco Reus, cel mai bun pasator. Dar de șapte ori pe locul 2

Pentru Marco Reus, căpitanul, a fost și mai greu de suportat acest eșec. Născut la Dortmund, crescut la academia de juniori a galben-negrilor, a părăsit clubul în 2006, jucând la Ahlen și Monchengladbach. S-a întors în 2012 (exact după ultimul titlu, al 8-lea) și, de atunci, nu s-a mai despărțit de echipa iubită.

În 11 ani, a devenit al doilea golgheter all-time (161), la doar 16 de recordul lui Alfred Preissler, cu mari șanse să-l depășească, este cel mai bun pasator, având 121 de assisturi, a cucerit cinci trofee, două Cupe și trei Supercupe ale Germaniei. Dar nu a fost niciodată campion al Bundesligii. De șapte ori a fost pe locul 2!

Marco Reus: „Eram distrus, pierdut total, copleșit”

Mâine, Reus împlinește 34 de ani. Titlul ar fi fost un cadou minunat. Dar va fi altă aniversare tristă. Tocmai de aceea, sâmbătă, când „Zidul Galben” i-a strigat numele, căpitanul nu s-a dus la galerie

A explicat ulterior, pe Instagram, de ce nu a făcut-o. Mesajul era pentru fani. „Reacția voastră după meci m-a copleșit emoțional. Am fost fără cuvinte, pierdut total. M-ați chemat la voi, dar eram distrus, prea afectat pentru a veni în brațele voastre. Vreau să vă mulțumesc pentru tot”, a scris Marco. „Mi-a fost foarte greu să pun gândurile, sentimentele și emoțiile în cuvinte. Da, doare tare, da, nu am mai fost de mult timp atât de aproape”.

Marco Reus: „Ne vom ridica și vom lupta”

Căpitanul nu renunță însă. „Toți cei care mă cunosc știu că ne vom ridica din nou și vom lupta, așa cum a făcut întotdeauna acest club mare”.

Marco Reus mai are contract cu Borussia încă un an, până pe 30 iunie 2024. Speră să fie acesta sezonul atât de așteptat. 

282 de goluria influențat Marco Reus în 387 de meciuri jucate la Borussia Dortmund în toate competițiile

Citește și:

Borussia Dortmund pregătește 3 transferuri pentru a uita de trauma titlului pierdut

Haosul din club l-a pus pe gânduri. Vedeta lui Bayern care ezită să prelungească

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează