INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ATAC

Marco Van Basten, atac necruțător: „UEFA e în lesa cluburilor bogate, iar federațiile fac doar ce le dictează UEFA”

Marco Van Basten. foto: Guliver/Getty Images
Marco Van Basten. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 04 mai 2020 12:01

Marco Van Basten, fostul mare fotbalist batav, critică dur și propria federație, și UEFA. „Totul e legat de bani, bani, bani. UEFA încearcă să joace rolul șefului, dar nu are ce căuta în competițiile naționale”. 

Marco van Basten, 55 de ani, o emblemă a fotbalului olandez, nu acceptă nici el decizia federației, de a anula sezonul (fără campioană, nimeni nu retrogradează, nimeni nu promovează) și de a trimite în cupele europene echipele cel mai bine clasate în momentul întreruperii campionatului.

Van Basten: "O hotărâre incredibilă, de neînțeles" 

"San Marco" a ieșit la atac. "E o hotărâre incredibilă, imposibil de imitat. Nu-mi pasă că AZ intră acum în Ligă, sau Ajax, sau PSV, și cine retrogradează sau nu. Mă interesează însă cum definitivezi lucrurile. Și cred că alegerea KNVB e de neînțeles", s-a lansat fostul atacant al lui Ajax și Milan în interviul din Algemeen Dagblad. 

"Cum poți prevedea sfârșitul unei competiții, când echipele nici măcar nu disputaseră același număr de meciuri? Poate cineva explica asta?", a întrebat el, referindu-se la situația lui FC Utrecht, care avea o restanță de jucat și golaveraj superior lui Willem, dar Willem a primit ultimul bilet de Europa, pentru că era mai sus în ierarhia Eredivisie.

Van Basten voia să nu se țină cont deloc de acest sezon

Van Basten crede că, dacă tot anula sezonul, ar fi trebuit să nu mai ia deloc în considerare actualul clasament. "Ca și cum liga 2019-2020 nu ar fi existat. Nu exista o altă cale, în opinia mea. Chiar dacă și în această situație ar fi fost cluburi nemulțumite". 

Dacă ar fi fost așa, PSV i-ar fi luat locul lui AZ în preliminariile CL. La final, MvB l-a acuzat pe Eric Gudde, directorul executiv al federației olandeze, că ascultă ordinele UEFA, criticând dur și forul continental. 

"Știu ce e în spate. KNVB face doar ce dictează UEFA, cum se întâmplă cu toate federațiile. Iar UEFA are un mod nepotrivit de a se implica în deciziile federațiilor naționale. De ce? Pentru că e ținută în lesă de cluburile bogate europene. Totul e legat de bani, bani, bani"

"UEFA încearcă să joace rolul șefului, dar nu are ce căuta în competițiile naționale. KNVB ar fi trebuit să se opună. Să spună: «E decizia noastră». Dar nu a îndrăznit" - Marco van Basten, fost mare fotbalist olandez

VIDEO. Francezii s-au răzgândit » Sezonul nu se anulează, iar PSG devine campioană!

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Explicația infarctului lui Ronald Koeman: ce făcea zilnic, fără să știe că are probleme cardiace

Sandro Rosell, încă un interviu zguduitor despre viața din închisoare: „Oare cum puteam fi prieteni cu cineva care a ucis?” + „Ești catalan? Ești criminal!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează