INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DINAMO KIEV

EXCLUSIV Un fost campion cu Șahtior știe ce-l așteaptă pe Mircea Lucescu la Kiev: „E ca și cum Ienei s-ar fi dus la Dinamo. Poate pleca după 6 luni”

41 este locul ocupat de Mircea Lucescu în topul celor mai valoroși antrenori din istoria fotbalului, ierarhie realizată anul precedent de France Football » Sursă foto: Getty +17   FOTO
41 este locul ocupat de Mircea Lucescu în topul celor mai valoroși antrenori din istoria fotbalului, ierarhie realizată anul precedent de France Football » Sursă foto: Getty

Articol de - Publicat sambata, 01 august 2020 17:12 / Actualizat sambata, 01 august 2020 17:34

Marian Aliuță (42 de ani), fotbalist care a evoluat pentru Șahtior în perioada 2000-2002, crede că doar rezultatele îl pot scoate pe Mircea Lucescu (75) din gura fanilor lui Dinamo Kiev.

„Era normal ca suporterii să nu-l primească tocmai bine. Au fost deranjați de trecutul lui de la Șahtior. Eu am jucat acolo și stiu ce înseamnă rivalitatea dintre fani. E ca și cum Emeric Ienei s-ar fi dus la Dinamo, nu cred că ar fi fost primit bine. Lucrurile se vor îndrepta dacă va avea rezultate. Nu-i va fi ușor, deoarece Șahtior este o echipă bună, care încă trăiește de pe urma a ceea ce a făcut nea Mircea acolo”, a declarat Aliuță pentru GSP.ro.

„Mircea Lucescu s-a dus la Dinamo Kiev pentru provocare, nu pentru bani”

Deși afirmă că „Il Luce” nu va avea o misiune facilă pe banca lui Dinamo Kiev, Marian Aliuță contează pe experiența celui mai titrat tehnician român: „Cred că Surkis, care e la fel ca Ahmetov (n.r. conducătorul lui Șahtior), îi va da mână liberă domnului Lucescu și acesta va avea șansa să construiască o echipă bună. Acum, scopul lor este să creeze o formație ca cea a Șahtiorului de acum câțiva ani. Eu am încredere în nea Mircea, știe campionatul, cunoaște fotbalul ucrainean foarte bine”.

Nu putem să știm dacă aceasta va fi ultima aventură din cariera lui nea Mircea. E posibil să plece după 6 luni de la Dinamo, poate să stea 3-4 ani. Oricum, s-a dus acolo pentru provocare, în niciun caz pentru bani. Totuși, eu bănuiesc că își dorește să-și încheie cariera la Kiev”, a mai spus fostul campion cu Șahtior.

EXCLUSIV Un fost campion cu Șahtior știe ce-l așteaptă pe Mircea Lucescu la Kiev: „E ca și cum Ienei s-ar fi dus la Dinamo. Poate pleca după 6 luni”
Aliuță în duel cu Sunday Oliseh, într-un meci european între Șahtior și Borussia Dortmund » Sursă foto: Getty

Mircea Lucescu, amenințat de fanii lui Dinamo Kiev

Lucescu a fost inamicul numărul 1 al fanilor lui Dinamo Kiev în ultimele două decenii. Cât timp a stat pe banca rivalei Șahtior, antrenorul român a cucerit 22 de trofee, dominând total competiția internă.

Imediat după numirea sa la Kiev, pe una dintre cele mai populare pagini de suporteri ai lui Dinamo au apărut două mesaje amenințătoare, reprobabile. În prima postare, antrenorul român apare în fața eșadofului, cu mesajul „Capus sus, Mister!” - detalii, AICI.

573de meciuri are Mircea Lucescu la Şahtior, înregistrând 395 de victorii, 90 de remize şi 88 de eşecuri, golaveraj 1.220-452

Cert este că suporterii nu vor avea răbdare cu el și vor exista discuții în cazul în care echipa nu va merge bine, pentru că este greu să agreezi pe cineva care a activat la o rivală

Marian Aliuță pentru GSP.ro

FOTO Mircea Lucescu a condus primul antrenament la Dinamo Kiev

+13 FOTO

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

E gata! Ciro Immobile este golgeterul Serie A și câștigătorul „Ghetei de Aur” în acest sezon » Ce s-a întâmplat cu Cristiano Ronaldo

Ronaldinho poate fi eliberat curând » Ce presupune înțelegerea cu procurorii din Asunción

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
dobrinibamus
dobrinibamus  •  01 August 2020, 21:04

Gura pacatosului ( predecesoru meu dinamovist bineinteles) adevar graieste ! Respect si ... mai convinge-i si pe ceilalti colegi de ... suferintza despre acest personaj !

gazistu
gazistu  •  01 August 2020, 19:04

nu ne intereseaza de Mircea Lucescu... ca nici pe nea Mircea nu il intereseaza de echipele din Romania.. el merge numaio in campionat unde ii ofera contracte pe mil de euro... daca l-ar ruga sa vina sa ajute Dinamo, care e vai mama ei...fac [pariu ca nu ar ajuta, nici macar cu un sfat...asa ca sa nu mai aud de Lucescu ca nu imi pasa de el... nu ajjuta cu nimic ,se ajuta numa pe el si familia lui

Vezi toate comentariile (2)
Comentează