INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GOLGHETERI

Un fost mare atacant se compară cu Robert Lewandowski: „Ce face el acum, eu am făcut 6 sau 7 ani la rând!”

Robert Lewandowski, Bayern Munchen // foto: Guliver/gettyimages
Robert Lewandowski, Bayern Munchen // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 15 octombrie 2020 15:14 / Actualizat joi, 15 octombrie 2020 15:38

Mario Jardel (47 de ani), fost mare atacant brazilian, consideră că este unic. Acesta nu acceptă comparații nici măcar cu Robert Lewandowksi (32), unul dintre cele mai bune vârfuri ale actualei generații.

„Nimeni nu mi se aseamănă, nu. Am intrat în istorie, sunt unic. O spun cu umilință. Lewandowski este un fotbalist care marchează 45 sau 60 de goluri într-un an. Ce face el eu am făcut pentru 6 sau 7 ani la rând. Dacă aș fi jucat acum, aș valora între 150 și 200 de milioane de euro. Sper să găsesc să vând un Jardel!”, a spus brazilianul, citat de as.com.

Mario Jardel, de două ori „Gheata de Aur” a Europei

Mario Jardel a câștigat de două ori „Gheata de Aur” în cariera sa, în anii 1999 și 2002. În acele sezoane, a înscris 36, respectiv 42 de goluri în campionat. În primul sezon în care a fost cel mai bun golgheter al Europei evolua pentru FC Porto, iar în al doilea pentru Sporting CP, echipe de tradiții ale Portugaliei.

Celalalte echipe importante pentru care Jardel a evoluat sunt Vasco da Gama, Gremio, Galatasaray și Bolton. Brazilianul s-a retras în 2012, de la Rio Negro-AM. În întreaga sa carieră, a reușit să marcheze 370 de goluri, potrivit as.com. 

În comparație, Robert Lewandowski a înscris 416 goluri oficiale în cariera sa, prin intermediul cărora a fost numit de 5 ori cel mai bun marcator din Bundesliga. Sezonul trecut, polonezul a fost și golgheterul Ligii Campionilor, cu 15 goluri, și a înscris 55 de goluri în toate competițiile, în doar 47 de partide. 

Pe deasupra, a cucerit 22 de trofee în carieră, la nivel colectiv. De cealaltă parte, Jardel se poate lăuda doar cu 12.

Mario Jardel, antrenat de Mircea Lucescu la Galatasaray

Jardel a evoluat și sub comanda lui Mircea Lucescu, la Galatasaray. Aceștia au reușit să cucerească Supercupa Europei în 2000 alături de clubul din Turcia, iar brazilianul a marcat golul decisiv în victoria obținută în fața lui Real Madrid, scor 2-1.

După ce „Il Luce” a semnat cu Dinamo Kiev, Jardel a avut doar cuvinte frumoase de spus la adresa antrenorului român - detalii AICI.

Un fost mare atacant se compară cu Robert Lewandowski: „Ce face el acum, eu am făcut 6 sau 7 ani la rând!”
Mario Jardel, la FC Porto // foto: Guliver/gettyimages

VIDEO. Toate golurile lui Lewandowski din sezonul 2019/2020

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Antoine Griezmann trimite săgeți către Ronald Koeman: „Deschamps știe unde să mă pună în teren”

Harry Maguire, pericol public! Cel mai scump fundaș din lume a costat-o scump pe Anglia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
218850731946542
Mihnea Popescu  •  16 Octombrie 2020, 13:52

E tare Jardel. Imi aduc aminte de o faza povestita de Boloni cand antrena pe Sporting. A spus Bokoni ca va aduce un pusti de la juniori care va da goluri chiar daca are 17ani (era vorba de CR7). Jardel a replicat ca el da goluri stand pe scaun in careu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează