INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Marius Șumudică, subiectul unui scandal rasist în Turcia: „Un circar! Se comportă ca un țigan”

Marius Șumudică a fost victima unui derapaj rasist, în direct la televiziunea turcă „a Spor”. +15   FOTO
Marius Șumudică a fost victima unui derapaj rasist, în direct la televiziunea turcă „a Spor”.

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 ianuarie 2021 23:19 / Actualizat duminica, 10 ianuarie 2021 00:31

Marius Șumudică (49 de ani) a fost subiectul unui derapaj rasist, în direct la televiziunea turcă „A Spor”.

  • CONTEXT: Mehmet Büyükekşi, președintele lui Gaziantep, spune că Marius Șumudică are un salariu de 1,2 milioane de euro și că ar vrea o mărire substanțială, până la 1,9 milioane de euro;
  • Antrenorul român are altă variantă. Spune că primește sub un milion de euro, sumă care e împărțită cu oamenii din staff. Detalii AICI!

Erman Toroglu, un fost fotbalist și arbitru turc, în acest moment analist la postul TV „A Spor”, a avut o ieșire rasistă la adresa lui Marius Șumudică. Pe fondul neînțelegerilor financiare dintre antrenor și Gaziantep, Toroglu a spus, conform Megahaber27: „Acel antrenor e un circar. Nu am văzut de mult un așa actor. Nu am mai văzut așa ceva. Unde se crede? Se comportă ca un țigan, un țigan!”.

Marius Șumudică, subiectul unui scandal rasist în Turcia: „Un circar! Se comportă ca un țigan”
Erman Toroglu

Marius Șumudică, subiectul unui discurs rasist în Turcia

Ender Bilgin, moderatorul emisiunii, a intervenit: „Vă rog, nu puteți spune asta”. Nu a reușit să își înduplece invitatul, care a continuat cu limbajul incalificabil: „Ce să nu spun, fraților? Cum să îi spun, cerșetor?”. 

După o pauză publicitară, lucrurile s-au mai calmat, Toroglu recunoscându-și greșeala: „Le cer scuze rromilor. Trebuie să știe că eu chiar îi iubesc foarte mult”. Prea târziu. Conform presei din Turcia, televiziunea va avea de pătimit.

Recep Erdogan, intervenție în scandalul de rasism provocat de Colțescu 

Anterior, Recep Erdogan, președintele Turciei, a reacționat imediat și categoric după derapajul rasist al lui Sebastian Colțescu, din timpul meciului PSG - Bașakșehir, când l-a identificat pe Pierre Webo drept „ăla negru”. 

În acel moment, Erdogan a scris: „Reprezentanții noștri condamnă remarca rasistă făcută împotriva lui Pierre Webo, unul dintre tehnicienii lui Bașakșehir. UEFA trebuie să ia măsuri dure! Susținem necondiționat lupta contra rasismului și discriminării”.

Cum scandalul a căpătat deja amploare în Turcia, rămâne de văzut care va fi reacția acum, când Marius Șumudică este în postura de victimă.

Marius Șumudică, neînțelegeri cu șefii de la Gaziantep

Marius Șumudică a dus-o pe Gaziantep pe podiumul din Turcia. Clubul nu traversează cea mai bună perioadă din punct de vedere financiar. Pe fondul pandemiei de coronavirus, bașkanul ar vrea ca jucătorii, dar și oamenii din staff, să accepte o diminuare a salariilor, începând cu stagiunea următoare. 

De vreo săptămână, conducerea a început să discute cu unii dintre jucătorii care termină contractele. Le-a propus o diminuare cu 20%, printre ei se numără și Toșca sau Junior Morais, sunt vreo 7-8 jucători. Au rămas perplecși, au venit la mine, mi-au zis că au făcut performanță, au adus bani la club, cum e posibil așa ceva. Am rămas un pic uimit. Mi se părea logic să discute întâi cu mine, poate pe unii dintre ei nu îi voiam
- Marius Șumudică

VIDEO. EXCLUSIV Marius Șumudică, dezvăluiri tari din Turcia: „Intru în transă, mă deranjez la stomac, nu pot să ies prin oraș!”

Citește și alte știri despre Marius Șumudică: 

Marius Șumudică dă tot din casă, după atacul bașkanului: „N-am vrut să dezvălui asta, dar mi-a ridicat mingea la fileu”

Sar scântei la Gaziantep! Bașkanul clubului, răspuns-fulger pentru Marius Șumudică: „Ce lipsă de respect? Știți cât mi-a cerut?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (133)
risc_mix
risc_mix  •  10 Ianuarie 2021, 18:39
Postat de mandpv964 pe 10 Ianuarie 2021, 17:17

Simplul fapt ca ti - a trecut prin tartacuta goala ca servetelele de la carciuma sunt ptr suflat nasul te face gemul din gogoasa civilizatiei.. Noroc cu tine, am aflat ptr ce se pun servetelele la masa.. Hai ***..

Precis esti unul din acei inteligenti asimptomatici care face scoala on-line si care umple presa de ,,perle'' pe la examenele de capacitate sau BAC. Caci numai o minte tulburata putea debita o asemenea sintagma hilara. Auzi, cica ,,gogoasa civilizatiei''.:)) :)). Ce fumezi fratioare?. Si iti ia mult timp pana inventezi o astfel ,,creatie literara''? Prost esti ma boss. Cred ca e greu sa mai gasesti un prost ca tine pe planeta Pamant.

mandpv964
mandpv964  •  10 Ianuarie 2021, 17:17
Postat de risc_mix pe 10 Ianuarie 2021, 12:52

Alt prost ***'. N-ai inteles ba ca a fost o ironie? Pai unde ai vazut ba prostule pe cineva sa-si sufle mucii in frapiera? Doamne, Dumnezeule, cu ce specimene e populata tarisoara asta!

Simplul fapt ca ti - a trecut prin tartacuta goala ca servetelele de la carciuma sunt ptr suflat nasul te face gemul din gogoasa civilizatiei.. Noroc cu tine, am aflat ptr ce se pun servetelele la masa.. Hai ***..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

risc_mix
risc_mix  •  10 Ianuarie 2021, 12:52
Postat de mandpv964 pe 10 Ianuarie 2021, 12:26

Civilizat ar fi sa ai o batista....Sau sa mergi la toaleta.

Alt prost ***'. N-ai inteles ba ca a fost o ironie? Pai unde ai vazut ba prostule pe cineva sa-si sufle mucii in frapiera? Doamne, Dumnezeule, cu ce specimene e populata tarisoara asta!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (133)
Comentează