INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

N-a marcat de 9 luni, dar Marius Șumudică vrea să-l mai „reîncarce” o dată la Gaziantep!

Marius Șumudică
Marius Șumudică

Articol de - Publicat vineri, 06 octombrie 2023 13:15 / Actualizat vineri, 06 octombrie 2023 13:32

Alexandru Maxim (33 de ani) n-a mai reușit să înscrie în SuperLig de pe 5 ianuarie, într-o remiză acasă (1-1) cu Bașakșehir. Antrenorul care l-a mai reinventat o dată pe mijlocașul român, când l-a convins să plece din Germania, îi oferă și acum încredere maximă.

Nu traversează deloc o perioadă bună, dar joacă meci de meci titular de când Gaziantep a schimbat antrenorul. Marius Șumudică îl folosește din primul minut pe Alexandru Maxim, alături de ceilalți doi jucători români, Florin Niță și Denis Drăguș

Antrenorul aflat la al doilea mandat la „roș-negri" încearcă să-l mai reîncarce o dată, la fel cum s-a întâmplat când l-a chemat de la Mainz în ianuarie 2020. Într-un sezon și jumătate, Maxim a înscris 29 de goluri în 69 de partide din campionatul Turciei plus două reușite în 6 jocuri din Cupa Turciei.

Lionel Messi, înapoi la Barcelona, în ianuarie? Detalii explozive
SPANIA
Lionel Messi, înapoi la Barcelona, în ianuarie? Detalii explozive

Alex Maxim, fluierat de suporteri la meciul cu Istanbulspor

Publicația gaziantep27.net a remarcat perioada lungă fără gol marcat din cariera internaționalului care nu a mai fost chemat la lotul „tricolorilor": „Ultima reușită a lui Maxim a fost în etapa a 17-a din SuperLig ediția 2019-2020. Pe 5 ianuarie, a egalat în minutul 90Ă7 al confruntării cu Bașakșehir. Nici în cele 11 meciuri, în care a evoluat la Beșiktaș, unde a fost împrumutat după seismul devastator din Turcia, Maxim n-a scuturat plasele porții adverse", au scris ziariștii din Gaziantep. 

Coincidența face ca Alexandru să încerce să relege șirul golurilor sub comanda lui Șumudică chiar împotriva aceluiași adversar. Maxim vrea astfel să se împace și cu suporterii "roș-negrilor", care l-au fluierat după partida cu Istanbulspor.

Marius Șumudică l-a dus pe Alexandru Maxim la aplauze după prima victorie

Tehnicianul de 52 de ani a fost cel care l-a ajutat să-și refacă relația cu fanii lui Gaziantep. La finalul întâlnirii cu Istanbulspor, de pe teren propriu (2-0), Șumudică l-a luat e mână și l-a dus până în fața galeriei gazdelor ca să le ceară scuze pentru evoluțiile slabe din ultima vreme, care au culminat cu eliminarea din prima rundă a campionatului, cu Fenerbahce (1-2). 

Fanii l-au aplaudat pe mijlocașul român, împreună cu Șumudică, și nu l-au mai contestat la meciurile următoare. „Antrenorul îl susține mereu și îi spune că este cel mai important jucător din lotul lui Gaziantep. Se vede și la pregătiri că Maxim are altă atitudine și în teren nu mai are nervi. Toată lumea îl așteaptă acum să puncteze din nou", a explicat gaziantep27.net.

N-a marcat de 9 luni, dar Marius Șumudică vrea să-l mai „reîncarce” o dată la Gaziantep!
Marius Șumudică și Alex Maxim

43de goluri și 23 de pase decisive a reușit Alexandru Maxim în 121 de meciuri la Gaziantep în toate competițiile, potrivit transfermarkt.de

Citește și: 

L-a angajat Rădoi? Pe cine a adus în Emirate fostul selecționer: o fotografie l-a dat de gol

CM 2030 încaieră deja țările organizatoare: Argentina vrea mai multe meciuri, iar Maroc cere găzduirea finalei!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
villito
villito  •  06 Octombrie 2023, 16:42

singurul lucru bun pe care l-a facut iordanescu a fost neconvocarea lui maxim, n am vazut niciodata un jucator asa indolent si plictisit cum era maxim la nationala

Vezi toate comentariile (1)
Comentează