INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2030

CM 2030 încaieră deja țările organizatoare: Argentina vrea mai multe meciuri, iar Maroc cere găzduirea finalei!

Gianni Infantino (foto: Andrei Crăițoiu)
Gianni Infantino (foto: Andrei Crăițoiu)

Articol de - Publicat vineri, 06 octombrie 2023 12:24 / Actualizat vineri, 06 octombrie 2023 12:37

Primul turneu final organizat de șase țări de pe trei continente, Campionatul Mondial din 2030, provoacă dispute între statele desemnate să primească jocuri pe parcursul competiției. Nu doar pentru orașul unde va avea loc meciul pentru trofeu, dar și pentru partidele din grupe și fazele eliminatorii.

Proiectul revoluționar lansat de FIFA, cu CM 2030 în șase țări de pe trei continente, Uruguay-Argentina-Paraguay-Maroc-Spania-Portugalia, naște deja controverse.

Turneul final va începe în Uruguay, la Montevideo, unde vor avea loc ceremonia și meciul de deschidere, pentru a sărbători un secol de la primul Mondial, și va continua în America de Sud cu două partide, în Argentina și Paraguay, apoi se va muta în Maroc, Spania și Portugalia. Finala va fi găzduită de Madrid pe noul și ultramodernul "Santiago Bernabeu" din capitala Spaniei.

Lionel Messi, înapoi la Barcelona, în ianuarie? Detalii explozive
SPANIA
Lionel Messi, înapoi la Barcelona, în ianuarie? Detalii explozive

Claudio Tapia: „Ne vom lupta pentru mai multe meciuri”

Argentina, deținătoarea titlului mondial (cucerit în 2022 în Qatar), nu este mulțumită cu organizarea unui singur meci și a luat poziție împotriva deciziei FIFA. „Ne vom lupta pentru a avea mai multe partide în țară", a promis Matías Lammens, ministrul Turismului și Sportului. 

Președintele federației de fotbal (AFA), Claudio Tapia, a declarat ieri, la o conferință de presă ținută la Ezeiza, că Gianni Infantino și-a respectat cuvântul dat, la ultima vizită la Buenos Aires, că Mondialul 2030 se va juca și în Argentina, și în alte două state din AmSud.

Maroc a anunțat că va construi un stadion pentru finală

O altă țară organizatoare a competiției se simte defavorizată de decizia președintelui FIFA ca ultimul act al CM 2030 s-aibă loc la Madrid. Șeful federației din Maroc, Fouzi Lekjaa, a anunțat că statul nord-african va construi un stadion nou, în Casablanca, special pentru a găzdui marea finală:

„FIFA a cerut să fie disponibile pentru întreg turneul final între 14 și 18 stadioane în total, iar Maroc a propus șase arene, la Agadir, Marrakech, Casablanca, Rabat, Tangier și Fez, dar mai există și altele pregătite în funcție de decizia luată la Zurich.

Sperăm să experimentăm o finală extraordinară care să onoreze întregul continent african și generațiile tinere pe un stadion din Casablanca, ce va fi minunat și nemaipomenit. Noua arenă nu doar că va îndeplini cerințele FIFA, dar se va bucura de o diversitate culturală și o bogăție geografică 
- Fouzi Lekjaa, președintele federației marocane de fotbal

Un ghiveci mâncat din șase străchini
editorial alin buzărin
Un ghiveci mâncat din șase străchini

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Costel Gâlcă e gata să plece de la Radomiak Radom, dar a cerut salariul până la finalul contractului

Scene halucinante la Alkmaar: 2 jucători ai vicecampioanei Poloniei arestați și duși la secția de poliție!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  06 Octombrie 2023, 14:05

Prostii, daca mai abereaza mult in pretentii, se trezesc necalificate si Paraguai si Maroc, hai ca pe Argentina, Spania, Portugalia nu le intereseaza, se califica oricum. Il dau unei singure tari si gata. Pe langa asta, chiar si Chile, care contesta, e avantajata, probabil le vor da tot 4 locuri din America de Sud. Dar fara Argentina si Uruguai in calificari, deci ce sa nu le convina? Aberatii, toata lumea are de castigat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează