INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARBITRAJ

Mark Clattenburg și-a dat demisia de la șefia Comisiei Centrale de Arbitri după ce a primit amenințări! Președintele unui mare club din Egipt spusese despre el că e homosexual

Mark Clattenburg // Foto: Imago
Mark Clattenburg // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2023 16:23 / Actualizat miercuri, 25 ianuarie 2023 17:52

Un fost cunoscut arbitru englez se află în centrul unui mare scandal în Egipt. Mark Clattenburg (47 de ani), numit în iunie 2022 ca șef al Comisiei de Arbitri din țara africană, a renunțat la post după amenințările de tot felul primite din partea fanilor egipteni.

Potrivit tabloidelor britanice, un președinte al unui mare club din Cairo, Zamalek, a spus că Mark Clattenburg este homosexual. Din acel moment, Clattenburg a început să primească mesaje de insultă și să fie discriminat, temându-se pentru siguranța lui. 

Patronul lui Zamalek a lansat povestea că Mark și-ar fi părăsit soția pentru a intra într-o relație cu un bărbat egiptean. Mortada Mansour a instigat și fan-cluburile lui Zamalek să se ridice contra englezului, care, după retragerea din activitate, s-a mai ocupat de arbitraj în Arabia Saudită, China și Grecia.

Mark Clattenburg, pasibil de închisoare

Relațiile homosexuale nu sunt considerate delict în Egipt, dar adepții LGBT și cuplurile gay pot deveni victime ale urmăririi penale în temeiul legii „desfrânării obișnuite” și riscă între șase luni și trei ani de închisoare. 

Gary Lineker: „Știu doi jucători gay din Premier League. Ar fi extraordinar dacă ar vorbi despre asta la Mondialul din Qatar”
PREMIER LEAGUE
Gary Lineker: „Știu doi jucători gay din Premier League. Ar fi extraordinar dacă ar vorbi despre asta la Mondialul din Qatar”

Mark Clattenburg a avut probleme și în Grecia

În vara anului trecut, Mark Clattenburg se confrunta cu probleme și în Grecia. Fostul „central” a făcut publice două mesaje oribile primite de la un ultras din Creta, o amenințare la adresa lui și a familiei sale.

Iată ce îi scrisese acel individ pe social media: „Îți doresc o moarte lentă și dureroasă. Îți f... mama și sper ca soția și copiii tăi să moară. Îți vom sparge genunchii. Să-ți amintești asta!". Și a revenit: „Chiar și când îți f... mama am nevoie de mai mult de 60 de minute. Îți doresc o moarte severă și lentă ție și familiei tale".

Răspunsul ironic al lui Clattenburg: „A fost foarte drăguț să primesc asta de la un tânăr din Creta. Să sperăm că e mândru de el!". Totuși, ulterior a părăsit Grecia și a plecat în Egipt, tot ca șef al Comisiei de Arbitri. Țară, din care, de asemenea, pleacă în urma amenințărilor primite. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Cum a fost păcălit Dani Alves de poliția din Barcelona și ce l-a trădat pe brazilian la audieri

Complice la dezastru! Tătărușanu, desființat de presă: „Nu este un portar pentru ambițiile Milanului”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  26 Ianuarie 2023, 00:45
Postat de dobrin pe 25 Ianuarie 2023, 20:48

Poate se gasesc niste egipteni sa scrie si pe site-ul FRF, ca vad ca da rezultate.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  25 Ianuarie 2023, 23:37
Postat de steaua.libera pe 25 Ianuarie 2023, 20:12

Rupe democrația în Egipt. Și drepturile omului

nu e tocmai o tara de urmarit sau vizitat....dar si cei din comunitatea *** prea sar calul si vor sa acapareze absolut totul...politicul, media, divertisment, scoala...adica se vad faptele...in orice caz....n-am chef sa discut de faptele evidente, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dobrin
dobrin  •  25 Ianuarie 2023, 20:48

Poate se gasesc niste egipteni sa scrie si pe site-ul FRF, ca vad ca da rezultate.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează