INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Gary Lineker: „Știu doi jucători gay din Premier League. Ar fi extraordinar dacă ar vorbi despre asta la Mondialul din Qatar”

Sursă foto: Guliver/Getty Images
Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 17 octombrie 2022 15:43 / Actualizat luni, 17 octombrie 2022 16:05

Gary Lineker (61 de ani), fost mare atacant englez, a declarat: „Știu doi jucători gay din Premier League. Ar fi extraordinar dacă unul sau amândoi ar spune totul în timpul Mondialului. Ar fi incredibil”.

„Nu eu trebuie să le zic numele. De ce n-au ieșit până acum? De frică! Teamă de necunoscut, cred. Poate că sunt îngrijorați de ce ar putea gândi colegii lor, deși unii dintre aceștia au aflat deja”, a afirmat Lineker, potrivit The Guardian

În Qatar, homosexualitatea se pedepsește cu închisoarea. 

„Aș fi crucificat dacă aș spune că sunt gay!”

Un jucător din Premier League spunea la finalul anului trecut că se teme să iasă în față și să spună că este homosexual.

Suntem în 2021, ar trebuit să pot spune cine sunt, dar există încă mulți fani din anii '80 care nu ar accepta”, a declarat acesta. „Vreau să fiu deschis cu oamenii. Dar adevărul e că aș fi crucificat dacă aș zice că sunt gay”, spunea acesta

E probabil un fotbalist gay, cel puțin, în fiecare echipă.

- Troy Deeney, căpitan Watford

În 2020, fostul fotbalist britanic Thomas Beattie a devenit al doilea jucător profesionist din UK care a anunțat că este gay. Beattie spunea că i-a luat mult să se accepte așa cum este și că nu s-a simțit confortabil să spună că e gay în timpul carierei. Fostul mijlocaș, născut în Yorkshire, a jucat la tineretul lui Hull City, înainte de a petrece mai mult de o decadă în SUA, Canada și Singapore. 

Justin Fashanu a fost primul fotbalist care a spus că este gay, în 1990. Alți doi fotbaliști care au jucat în Marea Britanie, neamțul Thomas Hitzlsperger și americanul Robbie Rogers au mai făcut acest pas public.

VIDEO Matt Hummels încurajează comunitatea LGBTQ

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

„Am fost șocat!” » Kylian Mbappe a răbufnit după PSG - Olympique Marseille

Noua forță de la Real Madrid: „Federico Valverde e în Top 3 mondial chiar acum"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
Danpinalty
Danpinalty  •  18 Octombrie 2022, 06:23

ce papagal..."ar fi extraordinar sa vorbeasca despre asta in Qatar". de ce, ca sa agite lumea p-acolo, sa mergem sa-i "eliberam"? trebuie sa te duci la om acasa ***, ar fi extraordinar. nu e de ajuns sa te uiti la fotbal, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

realsteaua
realsteaua  •  17 Octombrie 2022, 20:35

Știți ce ar mai lipsi ? Să-i vedem luându-și limba-n gură prin vestiar și să-i promoveze la știrile sportive. Atunci putem să tragem obloanele și să oprim televizoarele. Bleah.

oskforever
oskforever  •  17 Octombrie 2022, 19:28

orientare sexuala ce legatura are cu fotbalul????? de ce trebuie promovat peste tot? daca e *** sa fie *** nu ma intereseaza dar sa nu face reclama la o competitie sportiva.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează