INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MUNTENEGRU - ROMÂNIA

INTERVIU Vukcevic, de la UTA, avertizează înainte de partida Muntenegru - România: „Putem juca de la egal la egal cu oricine”

Marko Vukcevic (stânga) , Foto: Imago Images
Marko Vukcevic (stânga) , Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 02 iunie 2022 14:44 / Actualizat joi, 02 iunie 2022 15:13

Marko Vukcevic (28 de ani), muntenegreanul de la UTA, consideră că va fi o luptă echilibrată pentru câștigarea grupei din Liga Națiunilor din care fac parte România, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina și Finlanda.

În lotul convocat de selecționerul Muntenegrului, Miodrag Radulovic, pentru meciurile cu România din Liga Națiunilor se regăsesc și doi fotbaliști care evoluează în Liga 1. E vorba despre Marko Vukcevic (28 de ani), fundaș dreapta la UTA, și de Risto Radunovic (30 de ani), fundaș stânga la FCSB. 

Vukcevic, 9 selecții, anticipează că vor fi dueluri echilibrate cu românii și nu vede o favorită certă în grupa din care mai fac parte Bosnia-Herțegovina și Finlanda. „Tricolorii” dispută primul meci cu Muntenegru sâmbătă, 4 iunie, la Podgorica, urmând ca returul să se dispute la București, pe stadionul Giulești, marți, 14 iunie.

- Marko, sunt meciurile cu România speciale pentru tine, ținând cont că joci în Liga 1? 
- Nu, nu le consider speciale. Vreau doar să câștigăm. Este primul meci, jucăm acasă și întotdeauna este important să începem bine. Suporterii noștri vor umple stadionul și ne vor susține. Am arătat la ultimul meci jucat la Podgorica, cu Grecia, pe care l-am câștigat cu 1-0, că suntem puternici pe teren propriu.

- Este ultima șansă pentru actuala generație să califice Muntenegru la primul turneu final din istorie, cel de la Euro 2024? 
- Da, se poate spune și așa. Naționala actuală a Muntenegrului este formată din jucători cu experiență și tineri cu foarte bună calitate și credem că ne putem califica la Euro. Mi-aș dori din suflet, dacă se poate, să mergem la Campionatul European împreună cu România!

Gabriel Torje a reziliat cu Dinamo și s-a înțeles cu Farul
Dinamo
Gabriel Torje a reziliat cu Dinamo și s-a înțeles cu Farul

Marko Vukcevic: „Putem juca de la egal la egal cu oricine”

- Cine crezi că este favorita grupei? 
- Nu există o favorită certă. Consider că este o grupă echilibrată, toate echipele sunt puternice, de același nivel, oricare poate termina pe primul loc. Îmi place naționala României, joacă bine, are câțiva fotbaliști foarte buni, unii evoluează în campionate puternice. Dar și noi avem echipă bună, punctul forte al naționalei Muntenegrului este că suntem ca o familie și avem calitate pentru a juca de la egal la egal cu oricine.

500.000 de euroeste cota de piață a lui Marko Vukcevic, potrivit portalului transfermarkt

- Muntenegru a trecut printr-o criză prelungită de rezultate, 11 meciuri în care a învins doar Gibraltarul. V-ați refăcut moralul după victoria din ultimul amical, 1-0 cu Grecia? 
- A fost o victorie care ne dă încredere pentru meciul cu România. Nu uitați că în preliminariile trecute am făcut 2-2 cu Turcia, în deplasare, după ce am fost conduși cu 2-0, iar prietenul meu Risto Radunovici a marcat un gol fantastic. Cu Țările de Jos, la fel, 2-2, acasă, de la 0-2. Avem un grup foarte bun.

Dat afară de FCSB, Andrei Miron și-a găsit imediat echipă: „Suntem fericiți să anunțăm primul transfer pentru sezonul 2022/2023”
TRANSFER
Dat afară de FCSB, Andrei Miron și-a găsit imediat echipă: „Suntem fericiți să anunțăm primul transfer pentru sezonul 2022/2023”

Marko Vukcevic: „Nimeni nu poate juca 4 meciuri în 11 zile”

- Un grup slăbit însă de absențele căpitanului Savic și a golgeterului Jovetic, accidentați. 
- Da, sunt pierderi mari pentru noi. Ei sunt liderii care fac naționala noastră să fie și mai puternică.

- Te simțiți pregătit să joci patru meciuri oficiale în 11 zile? 
- Niciun jucător din lume nu poate rezista teoretic să joace patru meciuri într-o perioadă atât de scurtă. Din două în două zile sunt meciuri, și nu sunt amicale. Chiar e foarte mult, dar selecționerul a convocat un număr mare de fotbaliști. Va fi dificil, dar va exista și rotație. Toate echipele vor face asta și ne pregătim pentru efortul care ne așteaptă.

Marko Vukcevic: „Îmi plac sarmalele și papanașii”

- Cum ai caracteriza primul tău sezon în Liga 1? 
- A fost un sezon foarte bun pentru mine, deși cred că putem obține rezultate mai bune, să ne clasăm mai sus de locul 8. Niciodată nu este ușor pentru un jucător primul an într-un campionat străin.

- Te-ai acomodat bine la Arad, îți place orașul? 
- Îmi place mult la Arad, este un oraș extraordinar pentru familia mea. Oamenii sunt foarte buni, iubesc fotbalul. Am mulți prieteni la UTA, suntem ca o familie.

Nivelul campionatului din România este mai bun decât cel din Muntenegru. Bineînțeles, și condițiile pentru fotbal sunt mai bune. În Liga 1 există multă calitate. 


- Marko Vukcevic, fundaș dreapta UTA

- Ce mâncăruri românești îți plac? 
- Preferatele mele sunt sarmalele și papanașii. Nu ratez nicio ocazie.

Cosmin Matei, primul care a scăpat din „haită” » A fost prezentat oficial la un club din Liga 1
Dinamo
Cosmin Matei, primul care a scăpat din „haită” » A fost prezentat oficial la un club din Liga 1

Marko Vukcevic a marcat împotriva României U21

Marko Vukcevici a fost transferat de UTA, de la FK Podgorica, în iunie 2021, iar arădenii au plătit pentru el 30.000 de euro. Fundașul născut la Podgorica a semnat un contract până la 30 iunie 2023. Vukcevici a debutat la prima reprezentativă a Muntenegrului în 2015, la 22 de ani. 

1 titlu de campionare Marko Vukcevic în palmares, câștigat în Slovenia, în 2015, cu Olimpija Ljubljana

Ca internațional U21, el a marcat un gol împotriva României, în 2013, într-un meci câștigat de Muntenegru, scor 3-2, la Podgorica, în preliminariile Euro U21 2015. În poarta României se afla Buzbuchi, iar selecționer era Bogdan Stelea.

Programul României în Liga Națiunilor

  • 4 iunie: Muntenegru - România (ora 21:45/Prima TV) 
  • 7 iunie: Bosnia - Herțegovina – România (ora 21:45/Antena 1) 
  • 11 iunie: România - Finlanda (ora 21:45, stadion Giulești/Antena 1) 
  • 14 iunie: România- Muntenegru (ora 21:45, stadion Giulești/Prima TV) 
  • 23 septembrie: Finlanda - România (ora 21:45/Antena 1) 
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina (ora 21:45/Prima TV)

Citește și:

Cât a investit Mititelu în Craiova? „Îți vine să arunci fotbalul la gunoi! N-am recuperat niciun ban”

Fratele lui Gary Lineker conduce clubul unde starurile fotbalului își fac de cap! Cum l-au surprins pe Grealish cu amanta

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează