INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Va fi licitație pentru Greenwood » Jucătorul anchetat un an pentru viol, ținta marilor cluburi ale Spaniei + Prețul cerut de Manchester

Mason Greenwood a jucat în 26 de meciuri la Getafe Foto: Guliver/GettyImages
Mason Greenwood a jucat în 26 de meciuri la Getafe Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 14 martie 2024 18:05 / Actualizat joi, 14 martie 2024 18:35

Mason Greenwood, 22 de ani, împrumutat de Manchester United la Getafe până la sfârșitul sezonului, a renăscut în Spania după un an și opt luni departe de teren. Atacantul investigat pentru viol și agresiune între ianuarie 2022 și februarie 2023 va fi vândut în vară de clubul englez. Prețul minim: 50 de milioane de euro.

Mason Greenwood era anunțat drept un viitor mare jucător al Angliei și al lui United. Crescut la academia lui Manchester, a debutat oficial la „Red Devils" pe 6 martie 2019, la doar 17 ani și 156 de zile, la 3-1 contra lui PSG în returul „optimilor" Ligii Campionilor.

Promovat de Ole Gunnar Solskjaer, a devenit al doilea cel mai tânăr roș-alb în cupele europene, primul a fost Norman Whiteside, cel mai precoce după transformarea Cupei Campionilor în Champions League.

De atunci, a evoluat de 129 de ori la „diavoli" în toate competițiile. Performanțe individuale: 35 de goluri, 12 pase decisive.

Mason Greenwood, 8 goluri și 5 assisturi la Getafe. Și 77,2 de minute în medie pe meci

Totul s-a întrerupt brusc, pe 30 ianuarie 2022, când Greenwood a fost arestat, suspectat de viol și agresiune. În acea zi, clubul din Manchester l-a suspendat pe termen nelimitat.

Belgienii nu ne pot înfrunta la Euro cu fotbalistul pe care ar fi vrut să-l „fure
EURO 2024
Belgienii nu ne pot înfrunta la Euro cu fotbalistul pe care ar fi vrut să-l „fure" Serbiei! + Ce se întâmplă cu De Bruyne și cu selecționerul

Un an mai târziu, în februarie 2023, acuzațiile împotriva lui au fost retrase, dar nu a mai jucat la United. Pe 1 septembrie, a fost împrumutat la Getafe. Schimbarea l-a ajutat, s-a adaptat rapid și, astăzi, e unul dintre cei mai buni albaștri, cu 13 goluri influențate (8 reușite, 5 assisturi) în 26 de partide în LaLiga și Copa del Rey. Are o medie de 77,2 minute pe meci.

„Mason Greenwood nu vrea să mai joace pentru Manchester United"

Luna trecută, Daiy Mail a dezvăluit că noul acționar, Sir Jim Ratcliffe, ar fi intenționat să-l primească înapoi pe Greenwood în vară, la sfârșitul împrumutului. O veste care a declanșat protestul organizației Women's Aid.

Potrivit The Athletic, „atacantul nu vrea să mai joace pentru United". Nu se mai discută această posibilitate.

Manchester, care mai are contract cu el până pe 30 iunie 2025, plănuiește să-l vândă, însă nu pentru orice preț. Minimum ar fi 50 de milioane de euro. De aici, licitație. Getafe l-ar păstra, totuși, nu are resurse. Barcelona se implică tot mai activ.

Directorul sportiv al Barcelonei a negociat cu reprezentanții lui Manchester. Dar poate semna cu Atletico

În această săptămână, directorii englezi John Murtough și Matt Hargreaves au fost văzuți în Spania. Marca a aflat că s-au întâlnit cu șefii lui Getafe, dar și cu Deco, directorul sportiv al Barcelonei.

Dacă nici Barca nu va avea forța să-l transfere, știindu-se dificultățile financiare ale grupării catalane, e posibil ca Atletico Madrid să se infiltreze în negocieri. Oricum, sunt șanse mari pentru Greenwood să continue în LaLiga. Se simte foarte bine în Spania.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Mbappe, tot mai departe de Jocurile Olimpice! De ce are șanse mari să rateze competiția din Paris
FRANȚA
Mbappe, tot mai departe de Jocurile Olimpice! De ce are șanse mari să rateze competiția din Paris
Barcelona vrea să-și blindeze noul supertalent. Contract până în 2030 și clauză de reziliere mult mărită!
SPANIA
Barcelona vrea să-și blindeze noul supertalent. Contract până în 2030 și clauză de reziliere mult mărită!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
florinbelascu
florinbelascu  •  14 Martie 2024, 20:42

Ce club ar plati 50 mil. Euro știind că jucătorul intra in ultimul an de contract ? Supraevaluat la suma aceasta.

brujo
brujo  •  14 Martie 2024, 19:45

Getafe nu, dar Barcelona are resurse ? :)))))))))))))

demostene1
demostene1  •  14 Martie 2024, 19:42

deci se dovedeste ca nu e vinovat, dar asociatiile de femei tot sar cu gura? interesant

Vezi toate comentariile (3)
Comentează