CAMPIONATE  ·  JUVENTUS

MAURIZIO SARRI LA JUVENTUS // Superstiţiile HALUCINANTE ale lui Sarri: cum a bușit INTENȚIONAT mașina unui jucător, o pisică neagră cu probleme și cum evită mingile care ies în aut

Maurizio Sarri// FOTO: Guliver/GettyImages
Maurizio Sarri// FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de — Luni, 17 Iunie 2019

Maurizio Sarri, noul antrenor de la Juventus Torino, are obiceiuri de la care nu se abate. Se îmbracă în tricouri negre, îi pune pe jucători să-şi vopsească ghetele, nu se atinge de minge la meciuri şi se rade o dată pe săptămână.

Dincolo de a fi un antrenor care a schimbat fotbalul italian cu stilul său de joc, introducând şi un cuvânt în dicţionar, Maurizio Sarri este şi un tip foarte superstiţios.

În cariera începută acum trei decenii, şi-a făcut o serie de reguli ciudate de la care nu se abate, mai ales după victorii. E obsedat să nu-şi schimbe obiceiurile.

Ţigările şi pisica neagră

Încă de când lucra ca funcţionar în bancă şi antrena în timpul liber avea fixuri.

La Stia, în 1990, pe drumul în zig-zag spre locul de pregătire, nu îşi aprindea ţigara decât înaintea anumitor curbe, considerate norocoase. Îmbrăca mereu tricouri negre şi aceeaşi culoare trebuiau să aibă şi ghetele jucătorilor.

La Empoli, ajunsese să-i pună pe cei cu ghete colorate să le vopsească sau să le acopere cu scoci negru!

Nici pisica neagră nu avea voie să-i stea în cale. Când o pregătea pe Cavriglia, a întârziat la un antrenament pentru că „ghinionul” felin a traversat strada şi el a aşteptat câteva zeci de minute să vină o altă maşină, înainte să repornească.

Îşi tampona maşina

Maniile pentru detalii nu sunt cultivate doar în teren. La Antella, mânca mereu în restaurantul norocos, iar la Faellese, se însoţea mereu de un pitic talisman, a dezvăluit Gazzetta dello Sport. La fel şi cu locul de fumat.

La Sansovino, i s-a întâmplat ca înaintea unui meci să tamponeze BMW-ul unui jucător. Echipa sa a învins şi duminica următoare Sarri i-a buşit iar maşina. Rezultatul? Din nou victorie! „Dacă din greşeală cineva bea trei cafele cu el şi urma un triumf, era condamnat să repete săptămâni de-a rândul”, scrie cotidianul roz.

Fuge de minge!

N-a renunţat la superstiţii nici trecut la profesionişti.

La Empoli, i-a obligat pe ziarişti după un joc câştigat să-şi păstreze locurile la conferinţa de presă. Se bărbierea doar o dată pe săptămână la Napoli, mereu vineri, şi elevii săi trebuiau să îmbrace acelaşi tricou cu care învinseseră în etapa anterioară.

Jorginho le-a povestit ziariştilor englezi că „Sarri evită să atingă mingea ce iese din teren în aut. Nici măcar să nu treacă aproape de el!”.

Şi la Chelsea i-a şocat: n-a intrat în teren să dea indicaţii în prelungirile cu Eintracht din semifinalele Europa League, tot din superstiţie. Şi a cucerit primul său trofeu internaţional.

Iar Juventus vrea Liga cu el! 

20 de echipe a pregătit Maurizio Sarri în cariera de trei decenii. Antrenorul de 60 de ani a promovat în Serie A abia în 2014, cu Empoli, şi acum a ajuns la campioană

Citește și:

Cutremur în fotbal! Ciro Immobile, implicat în mafia pariurilor?! „Joacă și el. E clientul prietenului meu”AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Cine e Florin Cîțu, noul premier desemnat al României! Ce a pățit la o ședință în Parlament: „Chiparosule! După ce că ești urât...„

Libertatea

Comentarii (3)

robotucigas  •  19 Iunie 2019, 13:55

Bravo lui ca a spus ca nu se uită la naționale. Nimeni nu este obligat sa se uite, sau sa iubească o echipă de fotbal. Ca are nebuniile lui, toți avem nebuniile noastre. Omul se naște și nebun, nebunia te face mai puternic și îndrăzneț. Dacă are superstiții nu înseamnă că pupă icoane și cântă muzica religioasă. Iar voi frustratilor este ok să vă luați de el, nu puteți fi ca el și invidia este mare. Ca Papură a spus ca se uita la biliard, auzi dar ce nu are voie omul sa vadă biliard, îl obliga cineva ce sa facă sau sa vrea. Vedem ce ne arată în viitor, și nu judecam asa ca ne-a mai picat un fir de păr. Uni dintre antrenori se uita la tenis, la porno, se uita la ce vrea...la lui. Voi proștilor uitați-vă la viata voastră

anti.cioban  •  17 Iunie 2019, 14:40

Din pacate becali nu isi permite serviciile lui, ar face un duo MULT mai tare ca Stan si Bran :)))

reteleanu  •  17 Iunie 2019, 13:29

niciodata nu mi-a placut sarri. iar culmea a atins-o cu declaratia aia gen papura: "eu n-am vazut niciun meci la campionatul mondial. nu ma intereseaza echipele nationale, n-am ce invata de acolo".

Vezi toate comentariile (3)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
14:30 Tenis, WTA

Turneul din Doha

Digi 2
22:00 Fotbal, Europa League

Sevilla - CFR Cluj

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1