INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONAT MONDIAL

Mbappe i-a înfuriat pe sud-americani, după ce a spus că europenii sunt favoriți la Campionatul Mondial: „Nu a consultat Wikipedia. Câte trofee are Franța?”

Kylian Mbappe/ foto Imago Images
Kylian Mbappe/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 26 mai 2022 10:37 / Actualizat joi, 26 mai 2022 11:24

Kylian Mbappe (23 de ani) i-a înfuriat pe jucătorii din America de Sud, după ce a declarat că nivelul fotbalului din Europa este la un nivel mult mai ridicat.

Întrebat de jurnaliștii de la TNT Sport Brazilia despre favoritele la Campionatul Mondial din Qatar (22 noiembrie - 18 decembrie 2022), atacantul lui PSG a declarat că Franța poate cucderi un nou trofeu, apoi a argumentat de ce europenii sunt favoriți în fața sud-americanilor: „Argentina și Brazilia nu joacă meciuri la un nivel înalt pentru a ajunge la Cupa Mondială. 

În America de Sud, fotbalul nu este la fel de avansat ca în Europa. Și de aceea, când te uiți la ultimele Cupe Mondiale, întotdeauna europenii sunt cei care câștigă. Avantajul pe care îl avem aici este că jucăm mereu meciuri la nivel înalt, avem Liga Națiunilor, de exemplu. Când vom ajunge la Cupa Mondială, vom fi pregătiți”.

Detaliul spectaculos remarcat de un arbitru american la prestația lui Istvan Kovacs în finala Conference League: „Priviți cum îi lasă în urmă!”
AS ROMA - FEYENOORD
Detaliul spectaculos remarcat de un arbitru american la prestația lui Istvan Kovacs în finala Conference League: „Priviți cum îi lasă în urmă!”

Mbappe l-a înfuriat pe Abreu

Declarațiile starului francez au stârnit controverse, iar unul dintre cei care i-a răspuns a fost Sebastian „Loco” Abreu, fostul fundaș al naționalei din Uruguay, semifinalist la Campionatul Mondial din 2010. „Europenii câștigă datorită numărului de europeni care merg la Cupa Mondială. Trebuie să vă uitați la grupele pe care le au pentru a se califica. Calitatea adversarilor...

Câte titluri are Franța și câte Cupe Europene? Uruguay are două Cupe Mondiale și cincisprezece Copa America. Mbappe nu a consultat Wikipedia. Doar pentru că joacă cu europeni nu înseamnă că acei europeni sunt de top”, a spus Abreu, citat de Marca.

12 - 9este raportul Campionatelor Mondiale câștigate de echipele din Europa vs. echipele din America de Sud

Uruguay și Franța au fiecare câte două Campionate Mondiale. Europenii au cucerit trofeul în 1998 și 2018, întimp ce sud-americanii au câștigat în 1930 și 1950.

Brazilianul Fabinho, răspuns pentru Mbappe

Și mijlocașul brazilian de la Liverpool, Fabinho, a avut un răspuns pentru Mbappe, însă a fost mai diplomat. „Este diferit, nu este ușor. Trebuie să călătorim 11 sau 12 ore pentru a juca în America de Sud. Trebuie să jucăm în locuri precum Bolivia, nu știu dacă Franța a jucat vreodată acolo. De asemenea, în Uruguay sau în Chile, locuri cu care nu ești obișnuit. 

Cred că, dacă Brazilia și Argentina ar juca în Europa, s-ar califica ca și câștigătoare de grupe. În plus, ei merg la Cupa Mondială din postura de favoriți clari în grupele preliminarii", a spus Fabnho, citat de Marca.

Totul despre finala Champions League, Liverpool - Real Madrid

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Mourinho, în lacrimi după finala Conference League: „Mă simt puțin cam bătrân”

Fostul Balon de Aur n-are dubii: „Liverpool o spulberă pe Real Madrid în finala Champions League, 3-0!”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează