INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Mbappe explică de ce îi este greu lui Messi să se adapteze la PSG

Leo Messi și Kylian Mbappe
Foto: Imago
Leo Messi și Kylian Mbappe Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 decembrie 2021 13:32 / Actualizat sambata, 11 decembrie 2021 14:28

Leo Messi (34 de ani), vedeta lui PSG, are prestații sub așteptări la noua sa echipă după transferul de la FC Barcelona. Kylian Mbappe (22) îi ia apărarea starului argentinian, spunând că durează până când acesta se va adapta complet la fotbalul din Franța.

Deși în Liga Campionilor are 5 goluri în 5 partide jucate pentru PSG, Messi are evoluții modeste în tricoul parizienilor în campionat, unde a reușit un singur gol în 9 etape jucate.

Mbappe pune lipsa eficacității argentinianului pe faptul că starul venit de la Barcelona nu este adaptat fotbaului din Ligue 1, unul mult mai solicitant din punct de vedere fizic și mai tacticizat față de cel din Spania.

„Ligue 1 este un campionat greu, unul foarte dificil și foarte fizic. Are o intensitate incredibilă, jucătorii sunt mereu pregătiți să dea totul, să vină cu intervenții dure, nu este ușor. Cred că anul acesta se joacă și un fotbal de top, cred că e mult mai plăcut ochiului față de anii trecuți. 

Dar este un campionat cunoscut pentru faptul că e foarte fizic și tacticizat. Așa că e adevărat că e nevoie de un proces de adaptare, în special pentru noi. Avem câțiva jucători noi care nu cunosc campionatul. Asta înseamnă că trebuie să se adapteze, dar cred că sunt pe calea cea bună”, a declarat Mbappe potrivit transfermarketweb

Prietenul Suarez a vorbit și el despre dificultățile lui Messi

„Relația mea cu Leo este intactă și continuăm să vorbim în fiecare zi. Încercăm să nu vorbim despre așteptările din jurul nostru, vorbim despre meciuri, despre familiile noastre. Mi-a spus că atunci când joacă în frig suferă foarte mult, mai ales din cauza zăpezii. Mai trebuie să se obișnuiască cu frigul de acolo, asta e clar”, a spus și uruguayanul.

1gol și 3 pase de gol are Messi în 9 meciuri jucate pentru PSG în campionat

Leo Messi, despre rolul său la PSG

În interviul acordat France Football după ce a cucerit al 7-lea său Balon de Aur, Messi a abordat mai multe subiecte. Printre acestea se numără și rolul său în echipa Parisului.

Încerc mereu să mă mișc, să găsesc spațiu. Chiar dacă încep în partea dreaptă, de obicei mă mut spre interior. În ultima vreme cobor spre centrul terenului pentru a iniția acțiunile și a crea superioritate numerică, astfel încât echipa să aibă posesia. Mă simt bine astfel și încerc să mă bucur de minutele petrecute pe teren
-Leo Messi, PSG

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Denunțat pentru abuz sexual asupra minorilor! » Peste 60 de foști elevi reclamă practicile sale bolnave

Ședinţă de urgenţă la Galatasaray pentru transferul lui Dennis Man!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
melcul_furios
melcul_furios  •  12 Decembrie 2021, 15:57
Postat de Vasile Bazil pe 11 Decembrie 2021, 14:50

Fotbalul din Franta inca este departe de nivelul calitativ al celui cu care era obisnuit Messi,d'aia in Ligue1 merge greu, pentru ca nu-i obisnuit cu astfel de fotbal, iar in cupele europene are randament mai mare !Acolo in Ioropa joaca la nivelul cu care-i obisnuit !

De fapt este peste nivelul cu care era invatat el, este exact ce a spus Mbappe - un fotbal mai rapid, mai atletic, mai puternic. In Spania Messi era invatat cu echipe mici care se baricadau in aparare si Barcelona zburda in atac. Nu este o intamplare faptul ca Bayern are multi jucatori francezi, Benzema si Dembele sunt tot de acolo si au avut mereu jucatori mari. Campionatul spaniol incepe sa ramana in urma si odata cu iesirea din peisaj a Barcelonei nu prea mai e nimic interesant de vazut acolo comparativ cu Anglia.

113492877815998
Vasile Bazil  •  11 Decembrie 2021, 14:50

Fotbalul din Franta inca este departe de nivelul calitativ al celui cu care era obisnuit Messi,d'aia in Ligue1 merge greu, pentru ca nu-i obisnuit cu astfel de fotbal, iar in cupele europene are randament mai mare !Acolo in Ioropa joaca la nivelul cu care-i obisnuit !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close