INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COLUMBIA

Apelul tulburător al lui Luis Diaz: „Suntem disperați” » Teroriștii care i-au răpit tatăl amenință: „Crește riscul asupra vieții lui”

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 06 noiembrie 2023 13:31 / Actualizat luni, 06 noiembrie 2023 14:13

Luis Diaz, atacantul columbian al lui Liverpool, trăiește de peste o săptămână un coșmar, după ce tatăl său a fost răpit de Armata de Eliberare Națională (ELN). Gruparea de gherilă cere însă „condiții de securitate pentru a-i da drumul părintelui jucătorului.

Duminică, Luis Diaz a trecut peste durere, peste îngrijorare, și a jucat la Liverpool. A intrat în minutul 83, la 1-0 pentru Luton, și a înscris golul egalării, în prelungiri (90+5). Atacantul în vârstă de 26 de ani și-a ridicat tricoul și a arătat lumii întregi ceea ce scrisese pe o bluză albă: „Libertate pentru tata".

Mesajul emoționant al lui Luis Diaz după ce a salvat un punct pentru Liverpool: „Libertate pentru tatăl meu”
ANGLIA
Mesajul emoționant al lui Luis Diaz după ce a salvat un punct pentru Liverpool: „Libertate pentru tatăl meu”

Luis Diaz: „Suferința va înceta doar când el va fi din nou acasă"

Tatăl său, Luis Manuel Diaz, a fost răpit în Columbia de gruparea de gherilă ELN (Armata de Eliberare Națională) pe 28 octombrie în orașul Barrancas. Mama jucătorului, luată și ea ostatică, a fost eliberată.

Internaționalul columbian a lansat un mesaj tulburător din Anglia: „Neliniștea noastră crește cu fiecare minut care trece. Eu, mama și frații mei suntem disperați, nu mai există cuvinte pentru a exprima angoasa în care trăim. Suferința va înceta doar când el va fi din nou acasă".

Gruparea de gherilă: „Dacă operațiunile continuă, eliberarea tatălui lui Luis Diaz va întârzia și va crește riscul"

ELN a reacționat, a anunțat că își va respecta promisiunea, de a-l elibera, dar susține că operațiunile militare din zonă împiedică acest lucru. Și avertizează că acțiunea declanșată de autoritățile de la Bogota i-ar putea pune viața în pericol tatălui lui Diaz.

„Pe 2 noiembrie, am comunicat decizia de a-l elibera pe Luis Manuel Diaz. De atunci, am început procesul, încercând să-l aplicăm cât putem de repede. Facem eforturi să evităm incidentele cu forțele guvernamentale. Regiunea e încă militarizată, survolată continuu, au fost debarcate trupe și încă se oferă recompense ca parte a unei operațiuni de căutare intense", a informat ELN prin publicația columbiană Semana.

Gruparea paramilitară pretinde „garanții de securitate" și răspunde amenințător: „Situația nu ne permite să executăm planul de eliberare rapid și sigur. În acest moment, viața lui Luis Manuel Diaz nu e sub risc. Totuși, dacă operațiunile continuă, eliberarea va întârzia și va crește riscul".

Finalul comunicatului: „Înțelegem îngrijorarea familiei Diaz, căreia îi spunem că ne vom ține de cuvânt și îl vom elibera, imediat cum vom avea garanțiile de securitate".

I s-a cerut încetarea operațiunilor președintelui țării, membru al unei grupări de gherilă în tinerețe

Acest mesaj a fost adresat și președintelui țării, Gustavo Petro, în funcție din 7 august 2022. Petro, 63 de ani, a fost și el în tinerețe membru al unei grupări de gherilă, M-19, transformată în 1991 în partid politic, Alianța Democratică M-19. Lui i se cere în primul rând oprirea operațiunilor pentru a-l elibera pe tatăl lui Diaz.

VIDEO Armata columbiană aruncă pliante care oferă recompensă pentru informații despre tatăl lui Luiz Diaz, care a fost răpit

Citește și:

Moment incredibil în MLS: a pierdut mingea după ce s-a lovit de arbitru, iar adversarii au dat gol

Radu Drăgușin, lumini și umbre cu Cagliari: „Gigant în prima repriză, apoi a suferit după pauză”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează