INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Presa argentiniană îl felicită pe Leo Messi pentru scuze, dar crede că PSG nu le merită: „Maradona probabil că n-ar fi făcut-o!”

Articol de - Publicat sambata, 06 mai 2023 16:10 / Actualizat sambata, 06 mai 2023 16:50

Ziarele La Nacion și Ole îl apără pe Lionel Messi, considerând că nu era nevoie de acel videoclip: „Nimic nu justifică o asemenea mea culpa. Salutăm ceea ce considerăm a fi o mână întinsă de la fostul jucător al Barcelonei, un gest de clasă. E clar că îl fac să plătească pentru greşelile altora”.

Dacă mass-media franceză a sărit, în general, la gâtul lui Messi, criticându-l pentru că a plecat să-și rezolve afacerile în Arabia Saudită, lipsind neautorizat de la antrenament, presa din Argentina îl felicită pentru scuzele pe care le consideră oricum inutile. 

Messi, mesaj public pentru PSG după ce a fost suspendat două săptămâni: „Sincer, asta am crezut”
FRANȚA
Messi, mesaj public pentru PSG după ce a fost suspendat două săptămâni: „Sincer, asta am crezut”

La Nacion și Olé ridicaseră oricum tonul la începutul săptămânii împotriva lui PSG și a ultrașilor săi pentru tratamentul rezervat lui Messi, iar acum scriu că „nimic nu justifică mea culpa făcută public de Leo. Salutăm ceea ce considerăm a fi mâna întinsă de la fostul jucător al Barcelonei, un gest de clasă".

„Eroarea jucătorului nu este proporțională cu sancțiunea excesivă”

În editorialele publicate, ziarele de la Buenos Aires îl apără pe campionul mondial. „Messi a cerut iertare, regretând o greșeală care nu era atât de gravă. Leo nu a fost nevoit să se expună, înregistrând un videoclip la casa lui din Paris, pentru a spune planetei că a greșit, că a ratat un antrenament. Dar a înțeles. că era important, pur și simplu, să ceară scuze", scrie jurnalistul Hernan Claus pentru Olé.

Și continuă: „Messi a comis o eroare sportivă, o recunoaște în scurtul lui discurs de 83 de cuvinte, dar eroarea jucătorului nu este proporțională cu sancțiunea excesivă care i-a fost impusă de club (două săptămâni fără antrenament, fără să joace și fără să fie plătit). Este clar că încearcă să-l facă să plătească pentru greşelile altora".

„Maradona probabil n-ar fi cerut scuze”

Oscar Ruggeri, campion mondial în 1986, merge mai departe. El e convins că Messi nu ar fi trebuit să ceară scuze: "Pentru că Diego Maradona probabil n-ar fi făcut-o. La Paris, s-au asigurat că a făcut acest videoclip pentru suporteri și pentru imaginea clubului. A făcut-o pentru familia și copiii săi. A făcut-o ca să se termine toată povestea înainte de a pleca. Și e bine că pleacă". 

Același ton l-a folosit Clarin. "Omul care a ridicat Cupa Mondială pe stadionul Lusail nu a avut probleme să-și asume responsabilitatea pentru mizeria care a dus la o sancțiune atât de exagerată și fără precedent. A băgat picioarele în farfurie, și-a explicat versiunea despre absența sa răsunătoare de la antrenamentul devenit o chestiune de stat".

Citește și alte articole:

Un nou atac dur asupra lui Lionel Messi din partea unui fost jucător al lui PSG: „Este de neiertat, degeaba s-a scuzat!”
PSG
Un nou atac dur asupra lui Lionel Messi din partea unui fost jucător al lui PSG: „Este de neiertat, degeaba s-a scuzat!”
Un fost internațional columbian, arestat pentru trafic de droguri. Este a treia oară când poliția l-a prins cu cocaină!
COLUMBIA
Un fost internațional columbian, arestat pentru trafic de droguri. Este a treia oară când poliția l-a prins cu cocaină!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
VardyParty
VardyParty  •  06 Mai 2023, 17:56

Ce sa zica si marea prea argentiniana…?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close