INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

Un nou atac dur asupra lui Lionel Messi din partea unui fost jucător al lui PSG: „Este de neiertat, degeaba s-a scuzat!”

Articol de - Publicat sambata, 06 mai 2023 11:36 / Actualizat sambata, 06 mai 2023 12:00

Jerome Rothen (45 de ani), ex-mijlocaș al lui PSG și acum analist TV, spune că „dacă Lionel Messi și-a recunoscut greșeala, atunci înseamnă că PSG a avut dreptate să-l sancționeze”.

Continuă războiul purtat de Jerome Rothen împotriva lui Messi, cu o nouă replică venită după ce Lionel Messi a ieșit public și și-a prezentat oficial scuzele, vineri, pentru fuga în Arabia Saudită. 

Fostul mijlocaș al lui PSG și în prezent analist TV l-a atacat din nou: „A făcut o greșeală, o recunoaște. Deci deja asta înseamnă că PSG a avut dreptate să-l sancționeze pentru că este o greșeală profesionistă. Nu știu, nu sunt un manager al clubului, dar părerea mea este simplă.

CFR Cluj vinde în Serie A: „Lazio a trimis oferta, 80% e făcut”
CFR CLUJ
CFR Cluj vinde în Serie A: „Lazio a trimis oferta, 80% e făcut”

Jerome Rothen: „Aventura lui Lionel Messi se va termina urât”

Îi arunc mingea înapoi în teren lui Messi. Este la acest club de doi ani. E investiția lui pe teren suficientă și scuzabilă? Răspunsul este nu. Pentru mine, PSG n-are nevoie de Messi pentru a fi campioană a Franței. Știind că nu va fi prelungi contractul și că va pleca la vară, aventura lui se termină așa, într-un mod urât"

Rothen: „Messi n-a dat un interviu în franceză”

Rothen a continuat tirada și i-a trecut în revistă toate episoadele în care Lionel Messi a fost protagonist negativ: 

„Este trist, dar scuzele nu schimbă nimic. Și-a cerut scuze de mai multe ori pentru comportamentul lui pe teren? Despre investiția făcută în teren și în afara lui de club? Că nu vorbește franceză și nu a dat niciun interviu în presa franceză? Că nu își salută suporterii?

Și-a făcut un videoclip prezentând scuze? Cu atât mai bine, deși poza e... total nepotrivită. Dar am un gust puțin amar: spune că își cere scuze colegilor sau managerilor, nu fanilor. Nu înțeleg de ce el a spus că nu poate amâna această călătorie. Găsește o scuză.... îți ceri scuze, dar găsește o scuză! Treaba ta este ce? Să te arăți și să iei un cec mare? Sau să joci fotbal și să reprezinți cât mai bine PSG?", și-a încheiat Rothen discursul.

Messi s-a scuzat față de club și de coechipieri pentru faptul că a plecat în Arabia Saudită în ziua în care antrenorul Christophe Galtier a programat o ședință de antrenament, într-un videoclip postat pe rețelele sociale: 

„Salutare. Am vrut să fac acest videoclip după tot ce s-a întâmplat. În primul rând, pentru a mă scuza față de colegi și club. Am crezut sincer că vom avea liber după meci, așa cum se întâmplase în săptămânile precedente. Organizasem această vizită în Arabia, pe care o anulasem anterior, dar de această dată nu am putut. Repet, îmi prezint scuzele pentru ce am făcut și aștept să văd ce decide clubul. Vă îmbrățișez".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Salariu triplu! Napoli, prima afacere după ce a luat titlul în Serie A

S-a aflat? Ce ar fi remarcat „partizanii” lui Lionel Messi: dă ignore la 600 de milioane

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (10)
jijicu
jijicu  •  07 Mai 2023, 08:17

Daca e un comentariu de-al lui Rothen, e clar ca e o critica la adresa lui Messi. Omul asta a dezvoltat o obsesie sa critice fiecare pas al argentinianului la PSG, in special dupa CM. Ca om de fotbal, mai ales ca a jucat totusi la nivel inalt, ar trebui sa fie mai corect si echidistant (cred ca cer prea mult). E clar ca evolutia lui Messi de la CM a lasat un gust amar francezilor, care nu poate fi indepartat usor, orice ar face. Rothen permanent vorbeste de datoria pe care Messi o are fata de fanii lui PSG, asteptandu-se mereu ca el sa se duca si sa stea in genunchi in fata celor care l-au jignit si huiduit (reactie total nepotrivita fata de o legenda a fotbalului). Messi nu a avut niciodata o relatie directa cu publicul (nici macar la Barca), preferand sa vorbeasca pe teren. Iar cifrele lui la PSG, raportat la varsta si la lotul subtire pe care il au francezii (fata de pretentiile lor), nu justifica acest tratament. Plus ca, gestul lui Messi de a-si cere scuze public si de a explica ca tot acest tam tam a rezultat dintr-o simpla eroare de comunicare pare a fi de bun simt (mai ales de la un jucator care in 20 de ani de cariera nu a creat probleme). Desigur, nu e suficient si pt 'marele' Rothen, care il voia pe Messi sa se tarasca pe jos si sa le multumeasca francezilor in lacrimi ca ii fac onoarea sa il tina la clubul lor, care, pana la venirea lui, castiga cate doua CL pe sezon...

dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  06 Mai 2023, 18:07
Postat de flob pe 06 Mai 2023, 17:20

Medicocrul asta sa se șteargă la gura când pronunta numele lui Messi. El și coechipierii de pe vremea lui erau în mediocritate cu PSG. Acest măscărici a jucat cu PSG și pe aici cu echipele din prima ligă și nu visau sa joace in liga campionilor

A jucat finala cu Monaco daca nu a jucat-o cu PSG. Ce sa stii tu vazand numai ultimii ani de fotbal cu Messi...

flob
flob  •  06 Mai 2023, 17:20

Medicocrul asta sa se șteargă la gura când pronunta numele lui Messi. El și coechipierii de pe vremea lui erau în mediocritate cu PSG. Acest măscărici a jucat cu PSG și pe aici cu echipele din prima ligă și nu visau sa joace in liga campionilor

Vezi toate comentariile (10)
Comentează