INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Răstunare de situație la Barcelona! Messi și căpitanii echipei nu mai acceptă reducerea salariilor

Leo Messi nu vrea reducerea salariului // FOTO: Guliver/GettyImages
Leo Messi nu vrea reducerea salariului // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 26 martie 2020 13:28

Leo Messi și cei mai importanți jucători ai Barcelonei au fost de acord inițial să fie plătiți mai puțin în perioada de pauză. Când au aflat că e vorba de 50-70% reducere, au refuzat.

Chiar și cele mai puternice cluburi europene au dificultăți financiare în această perioadă. Și apelează la jucători pentru a accepta scăderea salariilor cât timp fotbalul este suspendat din cauza pandemiei de coronavirus. Barcelona este una dintre superputerile care cer ajutorul fotbaliștilor.

Credeau că va fi 20%

Într-o discuție inițială, cei patru căpitani ai catalanilor, Messi, Piqué, Busquets și Sergi Roberto, au spus „Da". În acel moment, nu se vorbise de cifre, de procente. Era doar un acord de principiu. Vedetele blaugrana credeau că reducerea va fi de 20%, așa cum se întâmplase la Bayern, de exemplu.

„Da" a devenit „Nu"

Doar că situația s-a schimbat după ce președintele Josep Maria Bartomeu i-a informat cât vrea să le micșoreze salariile, a dezvăluit AS. 70 la sută! Promițându-le că, oferindu-le ulterior compensații, scăderea nu va depăși 50%. Dintr-o dată, răspunsul liderilor a fost altul. Acel „Da" de la început s-a transformat în „Nu". Nu vor nici 50%, cu atât mai puțin 70%.

Nimeni nu vrea să cedeze

Conform cotidianului iberic, jucătorii au primit sprijinul AFE (Asociația fotbaliștilor profesioniști din Spania), care le-a cerut să rămână fermi pe poziții. Și totuși, Barça este decisă să scadă salariile, considerând că este vital pentru a menține clubul pe o poziție solidă și a depăși criza. 

600 de milioane de euroeste masa salarială a jucătorilor Barcelonei, cea mai mare în Europa

1 milion de euroa donat Leo Messi pentru a ajuta spitalele din Spania și Argentina în această perioadă

Video » Klaus Iohannis anunță noi măsuri: plata ratelor la bănci, amânată până la sfârșitul anului! 

Primul caz de coronavirus la Barcelona: doctorul blaugrana!

Nici Barcelona nu scapă de COVID-19. Surprinzător este că primul infectat de coronavirus a fost chiar doctorul clubului de fotbal. Potrivit cotidianului catalan La Vanguardia, Ramón Canal a fost depistat pozitiv. Este șeful departamentului medical. Același jurnal susține că și doctorul echipei de handbal blaugrana are coronavirus: Josep Antonio Gutiérrez. 

Și cluburile din Premier League le cer jucătorilor reduceri de 50%

Cum campionatul englez este întrerupt până pe 30 aprilie, cel puțin, cluburile din Premier League au început negocierile pentru a depăși și criza financiară profundă care se anunță în fotbalul mondial. Șefii grupărilor insulare le vor cere jucătorilor să accepte o reducere salarială temporară de până la 50 la sută, a anunțat Daily Telegraph. „Pentru noi, este esențial ca fotbaliștii să accepte micșorarea salariilor. Trebuie să fie parte din rezolvarea acestei probleme", a declarat un conducător britanic. 

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Uli Hoeness, poziție categorică: „Cine avansează date este un șarlatan”

Doi români în Top 8 al celor mai bune echipe din istoria fotbalului!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1923rapidgiulesti
1923rapidgiulesti  •  26 Martie 2020, 14:13

Ar trebui platiti si scosi pe teren,2 antrenamente pe zi...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează