INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MEXIC

ATENȚIE! IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL Oroare în Mexic! „Ciocnirea” violentă a ultrașilor a cuprins tot stadionul » Se vorbește de 17 morți!

Oroare în Mexic, la meciul Queretaro - Atlas!// Foto: Twitter @CarefreeJonty
Oroare în Mexic, la meciul Queretaro - Atlas!// Foto: Twitter @CarefreeJonty

Articol de - Publicat duminica, 06 martie 2022 13:09 / Actualizat duminica, 06 martie 2022 13:36

Meciul Queretaro - Atlas a fost suspendat după o oră de joc. Imaginile incidentelor sunt îngrozitoare. Autoritățile anunță deocamdată doar 22 de răniți, dar se zvonește că situația e mult mai gravă. Și că sunt între 15 și 17 persoane decedate.

În timp ce în Ucraina e război, după ce Rusia a invadat țara vecină, la peste 10.000 de kilometri distanță de conflictul care cutremură Europa, ultrașii au provocat un dezastru la un meci de fotbal. În Mexic, una dintre cele trei țări care vor organiza Mondialul din 2026 (alături de Canada și SUA).

Incidente de o violență îngrozitoare 

În minutul 61 al partidei dintre Queretaro și Atlas, terenul s-a umplut de spectatorii care fugeau de nebunia declanșată în tribune. Fanii extremiști ai celor două echipe s-au bătut cu o violență rar văzută. S-au lovit cu scaunele rupte, cu pumnii și picioarele. S-au călcat în picioare. Filmulețele care circulă pe internet scot la lumină incidente incredibile. 

Nimeni nu a mai putut împiedica escaladarea conflictului. Nici jucătorii, mulți au fugit la vestiare, unii au încercat fără efect să calmeze spiritele, nici polițiștii, copleșiți de numărul mare al huliganilor turbați de furie.

VIDEO. „Ciocnirea” violentă a ultrașilor a cuprins tot stadionul

„Cele mai oribile incidente” 

Până acum, autoritățile au anunțat că s-au înregistrat 22 de răniți, dintre care doi în stare gravă. Oficial, nici statul Queretaro, nici guvernul federal din Ciudad de Mexico nu spun nimic de oameni morți. Totuși, pe rețelele de socializare se vorbește insistent despre victime. Potrivit Marca, ar fi între 15 și 17 persoane decedate în urma „ciocnirilor” de pe stadionul „La Corregidora”. 

„Inadmisibil și regretabil ce s-a întâmplat. Toți vor fi pedepsiți, inclusiv cei responsabili de lipsa securității în arenă. Siguranța sportivilor și a fanilor e o prioritate”, a declarat Mike Arriola, președintele ligii mexicane. 

Pentru guvernatorul statului Queretaro, Mauricio Kuri, „au fost cele mai oribile incidente din istoria fotbalului nostru”.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ștefan Radu, victorie clară contra echipei lui Răzvan Marin. Ce note au primit românii

Curățenie la Newcastle! Șefii „coțofenelor” au decis: 7 jucători pleacă din vară

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
steaua.libera
steaua.libera  •  06 Martie 2022, 14:24

Majoritatea loviturilor au fost date unor persoane deja leșinate de lovituri. Niște brute lașe.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  06 Martie 2022, 14:16

...poate ca nu sunt totusi morti ...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  06 Martie 2022, 14:16

...destul de neplacut...dar mai rau imi pare de faptul ca suntem cenzurati fara mila de gsp ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează