INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Michel Platini atacă din nou dur: "150 de președinți de federații m-au vrut șef, dar m-au curățat trei rahați de la FIFA"

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 29 august 2018 11:07

Michel Platini atacă din nou dur FIFA în interviul din L'Equipe, și desființează VAR. ”E bricolaj video și n-a adus deloc mai multă dreptate. E doar instrumentul celor de la FIFA ca să-și apere fundurile”.

Fostul președinte al UEFA nu uită și nu iartă complotul pus la cale pentru a-l împiedica să candideze la șefia FIFA. Michel Platini îl atacă pe Sepp Blatter și contestă arbitrajul video, introdus în fotbal la insistențele sale, într-un interviu din L'Equipe. "Mereu în viață am ajuns unde mi-am propus, mai puțin la FIFA. Era complicat, pentru că nu eram încălzit. Am ezitat timp de trei ani, să candidez ori să nu candidez... Dar, după ce a căzut Blatter și președinții a 150 de federații mi-au zis «Michel, vrem să fii șeful nostru», am făcut pasul. Însă între acei 150 au fost și trei rahați de la FIFA care nu m-au dorit. Și acei trei rahați au câștigat", s-a plâns "Le Roi".

A închis televizorul!

Platini, grațiat de justiția elvețiană, dar în continuare suspendat încă 13 luni din orice activitate fotbalistică de Comisia Etică a FIFA, e frustrat că n-a fost la Moscova, la finala câștigată de Franța (4-2 cu Croația): "Putin a vrut să mă invite, dar Infantino i-a zis că n-ar fi o idee bună. Am privit meciul de la televizor și l-am închis imediat cum s-a fluierat finalul. Eu trebuia să dau medaliile de campioni mondiali și îmi făcea rău să mă uit".

"Tehnologia va ucide fotbalul"

Michel rămâne printre dușmanii arbitrajului video, care a influențat, în opinia lui, finala CM. " VAR-ul e bricolaj video. N-a adus mai multă dreptate. La primul gol francez n-a fost lovitură liberă. În schimb, la penaltyul dat contra croaților, regia l-a dirijat pe arbitru, devenit o marionetă. Au disecat în 15 secunde de reluări la relanti o clipă de joc real să descopere urma de henț. Unde sunt justiția și progresul? Doar chestie de interpretare. I-am zis într-o zi lui Blatter, «Introduci Goal line tehnology, e sfârșitul fotbalului, ai stricat spiritul jocului». Cei de la FIFA știu să se justifice cu statistici, VAR e doar un instrument să-și apere fundurile umflate de bani".

"Nu găsesc că ultimul Mondial a fost magnific, ba din contră. În privința calității jocului, Liga Campionilor e deasupra ca nivel. Doar că la Mondiale există patriotism sau naționalism, ai sentimentul că aparții unei țări"
Michel Platini, fost președinte UEFA

"Am vrut să lansez fair-play-ul financiar pentru a echilibra cupele europene, să nu mai fie doar bogați contra bogați. Datoriile s-au redus de la multe miliarde la 200 de milioane și UEFA decide cum merge mai departe"
Michel Platini, fost președinte UEFA

1.800.000 €este suma plătită de Blatter în 2011 lui Platini pentru consiliere și pentru care Michel a fost suspendat 4 ani (după recurs), demisionând de la UEFA în septembrie 2016

Vezi și: Nemții schimbă VAR-ul » Fac curățenie în studio-ul asistenților video

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
demolarii
demolarii  •  29 August 2018, 13:28

Tehnologia VAR e un pas spre Fifa manager, care exista deja de 20 si de ani..... Ce e nou?...

cpt.ahab
cpt.ahab  •  29 August 2018, 12:40

Tehnologia video e un pas spre asigurarea unei mari corectitudini a competiției, nu unul spre uciderea fotbalului. Cine-i împotriva tehnologiei este dubios. Cât de... Platini să fii, încât să afirmi că erorile de arbitraj întregesc farmecul fotbalului?! De când are nedreptatea farmec?!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează