INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Zlatan Ibrahimovic, victima insultelor rasiste la derby-ul AC Milan - AS Roma » Mourinho a intervenit

Zlatan Ibrahimovic
Foto: Imago
Zlatan Ibrahimovic Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 ianuarie 2022 09:29 / Actualizat vineri, 07 ianuarie 2022 12:15

Zlatan Ibrahimovic (40 de ani), atacantul celor de la Milan, a fost ținta insultelor rasiste venite din partea fanilor romani, în meciul AC Milan - AS Roma, scor 3-1.

Momentele reprobabile s-au petrecut în minutul 77, atunci când Zlatan a fost introdus pe teren de antrenorul Stefano Pioli.

Haos în Serie A! » Nu se joacă patru meciuri, dar Liga nu vrea să le amâne, nici să întrerupă campionatul
ITALIA
Haos în Serie A! » Nu se joacă patru meciuri, dar Liga nu vrea să le amâne, nici să întrerupă campionatul

Fanii Romei au început un adevărat război cu atacantul suedez, aceștia adresându-i mai multe cuvinte ofensatoare și remarci rasiste lui Ibrahimovic.

Jose Mourinho, antrenorul „giallorossi”, a auzit scandările fanilor săi și a reacționat prompt. Acesta a făcut imediat semne peluzei să înceteze, iar fanii s-au conformat repede, încetând orice scandare la adresa lui Ibrahimovic, scrie Football Italia

Ibrahimovic s-a răzbunat pe teren

Starul suedez nu le-a rămas dator fanilor Romei. În minutul 82, Zlatan i-a pasat decisiv lui Rafael Leao pentru golul de 3-1, care a pus punctele la adăpost pentru rossoneri. 

Ibra chiar putea să-și treacă numele pe tabelă, dar a ratat un penalty în minutele de prelungire.

Haos în Italia din cauza meciurilor amânate

Milan - Roma a fost unul dintre meciurile care nu a avut nevoie de amânare în această etapă din Serie A. Campionatul italian e afectat grav de coronavirus, iar situația este una incertă.

Joi, din cauza focarelor de Covid-19, Salernitana, Torino, Udinese și Bologna au fost oprite de autoritățile sanitare să joace și riscă să piardă la „masa verde”, 0-3.

Autoritățile sanitare peninsulare (ASL) au luat decizia de a interzice deplasarea sau prezentarea la stadion pentru Salernitana, Torino, Udinese și Bologna! În consecință, Bologna - Inter, Atalanta - Verona, Salernitana - Venezia și Fiorentina - Udinese au fost, teoretic, amânate. 

Dar Liga nici nu vrea să audă, considerând că ar fi trebuit să se joace, și anunță că face recurs la decizia ASL. Echipele care nu ajung la stadion la ora stabilită riscă să piardă la „masa verde și să mai primească un punct de penalizare!

Și Juventus - Napoli era în pericol, după ce ASL i-a blocat pe Zielinski, Lobotka și Rrahmani, dar până la urmă s-a primit „undă verde”. Campionatul nu se oprește!

Rasism și la Torino

Seara, a venit rândul lui Kean, tot din postura de rezervă. Atacantul de culoare de 21 de ani, folosit de Allegri la 1-1 în locul lui Morata, a fost luat în vizor din sectorul oaspeților pe "Allianz Stadium" și insultat cu strigăte de maimuță de către fanii lui Napoli, chiar de la primele atingeri de balon. 

În Franța, comentatorii meciului de pe "beIN Sports" au remarcat "lucruri pe care nu ne place să le auzim" la adresa internaționalului italian. În 2019, Kean a fost jignit mai urât, împreună cu Blaise Matuidi, în timpul unui meci la Cagliari, clubul din Sardinia nefiind sancționat.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Newcastle a luat cu asalt piața transferurilor. Miliardarii vor să aducă încă un jucător important din La Liga

Dembele are de ales: semnează prelungirea sau nu mai joacă la Barcelona! Un club din Premier League stă la pândă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează