INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NORVEGIA

Scandal imens la Oslo » Ministrul care a forțat naționala Norvegiei să nu vină la București e arătat cu degetul: „Abuz de putere”

La Oslo, încă se discută hotărârea ministrului norvegian al sănătății, Bent Høie, de a interzice naționalei să joace la București. foto: Cristi Preda +15   FOTO
La Oslo, încă se discută hotărârea ministrului norvegian al sănătății, Bent Høie, de a interzice naționalei să joace la București. foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 17 noiembrie 2020 14:56 / Actualizat marti, 17 noiembrie 2020 15:15

Bent Høie, ministrul norvegian al sănătății, e criticat pentru modul cum a rezolvat situația selecționatei nordice, meciul de la București fiind anulat de UEFA după ce Haaland și colegii lui s-au întors de la aeroport

La Oslo, încă se discută hotărârea ministrului norvegian al sănătății, Bent Høie, de a interzice naționalei să joace la București. Și sunt tot mai multe voci care contestă decizia oficialului norvegian. Haaland și coechipierii lui aveau dreptul de a călători pentru meciul din Liga Națiunilor.

„Ce s-ar fi întâmplat în România depindea de autoritățile române”

Contactat de federația scandinavă (NFF), avocatul Henning Harborg susține că selecționata nu ar fi încălcat restricțiile anti-COVID. 

"Legile norvegiene se aplică doar în Norvegia. Ce s-ar fi întâmplat în România și Austria depindea de autoritățile române și austriece. Regulile noastre nu se aplică și în alte țări”, a declarat acesta pentru Dagbladet. 

„Lotul de fotbal ar fi putut nesocoti măsurile de siguranță doar pe drumul de la hotel la aeroport și în aeroport. Distanțarea socială, de exemplu. Dar e aproape imposibil să o fi făcut".

„A forțat federația fără a-i spune dacă încalcă sau nu regulile”

În fața protestului tot mai accentuat, ministrul bate în retragere. Susținând că „nu am interzis această deplasare. Doar am avertizat federația”. Dă vina pe forul nordic: 

„NFF a luat această decizie independent". Un alt avocat local, Audun Ludvig Bollerud, s-a implicat în acest scandal, acuzându-l pe Høie de „abuz de putere”. De ce? 

„Pentru că el nu ar trebui să lase federația sau oamenii să analizeze dacă interpretează regulile corect. Ministerul Sănătății a lăsat această stare de ambiguitate într-un caz în care e responsabilitatea sa de a limpezi situația. A forțat NFF fără a-i spune exact dacă încalcă sau nu regulile”.

VIDEO Tot ce trebuie să știi despre meciul Irlanda de Nord - România

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Război rece între norvegieni și Dortmund din cauza lui Haaland: „Pe pământ german se aplică dreptul german”

Norvegia a strâns un lot de urgență și joacă în Austria. Dar la Oslo e scandal!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
cj1960i
cj1960i  •  18 Noiembrie 2020, 08:00
Postat de mixmax pe 17 Noiembrie 2020, 17:47

guvernul norvegian nu a interzis nimeni federatiei norvegiene sa plece spre bucuresti. Ministrul le-a spus ca dpv juridic sunt in zona gri si federatia trebuie sa ia decizia in conformitate cu legea norvegiana. Si cu asta basta. Federatia norvegiana arefuzat sa plece, nu a apelat la solutia de rezerva (cu jucatori de la echipa U21 sau doar din campionatul intern) asa cum le dadea permisiunea protocolul UEFA si acum incearca sa minta cu nerusinare ca li s-a interzis sa joace.

Miroase a strategie pt. meciul cu Austria

158180581397392
Bala Nicolae  •  17 Noiembrie 2020, 19:03

GICA ZIS CONTRA:DUPA ATATEA INFRANGERI SI UN EGAL MAI AI NAS SA CERI BANI MA NERUSINATULE. CAND INTRI PE TEREN TE GANDESTI LA VICTORIE SI NU LA BANI MA NEISPRAVITULE. AI PACALIT FOTBALUL ,ACUM TE FACI CA ANTRENEZI.AI FOST SI LA ECHIPA NATIONALA,DUIE SI TE ASCUNDE UNDEVA UNDE NU TE CUNOASTE NIMENI

109620883845176
Gabriel Topai  •  17 Noiembrie 2020, 17:53

Pai nu prea au cum sa piarda locul doi, de aceea probabil ca nici nu s-au obosit sa vina la Bucuresti. Smecheri.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close