INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

Mircea Lucescu are alt portar gafeur! Ce eroare a făcut omul său la naționala Ucrainei contra Germaniei

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 11 octombrie 2020 13:12 / Actualizat duminica, 11 octombrie 2020 13:22

Ucraina a pierdut cu Germania, 1-2 în Liga Națiunilor, iar Gheorghi Bușcian, goalkeeperul lui Dinamo Kiev, a scăpat mingea din mâini la o centrare, oferindu-i un cadou lui Goretzka.

În Ucraina, Mircea Lucescu nu are noroc de goalkeeperi valoroși. El l-a adus la Șahtior pe Piatov în 2007, transferându-l cu un milion de euro de la Vorskla Poltava, și el apără și acum la „mineri" și la națională. „Il Luce" a pierdut însă multe meciuri și puncte din cauza gafelor sale. 

Venit la Dinamo Kiev în iulie, antrenorul în vârstă de 75 de ani l-a găsit în poartă pe Gheorghi Bușcian, crescut la alb-albaștri. Un număr 1 care poate salva mingi imposibile, dar care și greșește la cele mai ușoare mingi.

A doua gafă în acest sezon

Din cauza lui, Dinamo a luat gol la 2-1 în deplasare cu Gent, în turul play-off-ului Ligii Campionilor. A ieșit greșit la centrare (după modelul Prunea, la Mondialul din '94) și adversarul a înscris de deasupra lui.

Bușcian, 26 de ani, a debutat luna aceasta la naționala Ucrainei pentru că toți ceilalți portari erau contacți ai unor jucători infectați cu COVID-19. A luat șapte goluri la primul meci, cu Franța (1-7), iar sâmbătă a greșit decisiv, la 1-2 în fața Germaniei la Kiev.

La 0-1, când Șevcenko, jucătorii săi și cei 20.000 de pe „Olimpiski" încă mai sperau, Bușcian a scăpat un balon ușor exact în capul lui Goretzka, aflat lângă el. Și a fost 0-2. Deși a blocat multe alte ocazii ale nemților, rămâne în acest meci cu eroarea de la golul decisiv: „Gafa mea a influențat rezultatul".

VIDEO Mircea Lucescu: „Am inventat un mod aparte de a antrena! Asta trebuie să faci pentru performanță și rezultate!"

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Parma are planuri mari cu Valentin Mihăilă: „E o bestie! Italienii vor 40-50 de milioane de euro pe el”

Noul star al lui Napoli a avut o copilărie teribilă: „Vindeam apă pe stradă pentru a supraviețui”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează