INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

rezumat video După eșec, Mircea Lucescu atacă arbitra: „A fost o bătaie de joc. Sper să nu ne mai fluiere niciodată!”

Mircea Lucescu atacă arbitra. Foto: Captură Youtube @
FC Dynamo Kyiv
Mircea Lucescu atacă arbitra. Foto: Captură Youtube @ FC Dynamo Kyiv

Articol de - Publicat duminica, 05 martie 2023 12:21 / Actualizat duminica, 05 martie 2023 12:22

Mircea Lucescu (77 de ani), antrenorul lui Dinamo Kiev, a criticat prestația arbitrei Katerinei Monzul: „Au fost două mari greșeli la fazele în care am primit gol”. Învinsă acasă cu 2-1 de Inhuleț, penultima clasată, Dinamo a slăbit însă în iarnă, vânzând cei mai buni jucători.

Antrenorul român a reluat campionatul Ucrainei în 2023 cu o înfrângere neașteptată. Dinamo Kiev a pierdut acasă (0-2) în fața penultimei clasate, Inhuleț, pe care o învinsese „afară” în tur cu 2-1! 

Scandal-monstru în Liga 1: „Fanii îmi cer să mut echipa în campionatul Ungariei!” + comunicat dur al galeriei
SCANDAL
Scandal-monstru în Liga 1: „Fanii îmi cer să mut echipa în campionatul Ungariei!” + comunicat dur al galeriei

Un rezultat negativ pentru care Mircea Lucescu a dat vina pe arbitra Katerina Monzul, aflată la centru și la meciul tur, dar și la derbyul cu Șahtior (1-3), în care echipa din Kiev a primit un cartonaș roșu și un penalty împotrivă. „Il Luce” a criticat-o și i-a reproșat mai multe decizii eronate.

După eșec, Mircea Lucescu atacă arbitra: „A condus partida doar într-o direcție”

Am încasat ambele goluri în urma unor mari greșeli de arbitraj. La primul a fost un fault neacordat, adversarul a lovit jucătorul meu, nu mingea, iar la celălalt n-a sancționat un henț. A condus partida doar într-o singură direcție. Jucătorii mei s-au enervat și s-au certat frecvent cu arbitra. Cred că e a patra sau a cincea oară când suntem dezavantajați. Dacă ar fi judecat corect fazele, n-ar fi apărut contraatacurile lui Inhuleț. 

N-am mai vorbit demult despre arbitraje, dar acum mi s-a părut că-și bate joc de noi prin deciziile sale. Sper să nu ne mai arbitreze niciodată, pentru că la fiecare meci am avut mari probleme cu ea. Tinerii mei jucători au fost afectați de maniera în care a prestat Katerina Monzul!”, se revoltă Il Luce.

VIDEO. Rezumatul meciului Dinamo Kiev - Inhuleț (0-2)

Dinamo Kiev a avut 2 debutanți

Mircea Lucescu a mai avut un alibi pentru eșec, tinerețea echipei sale: „Avem tineri buni și capabili și sper ca împreună cu cei mai experimentați să depășim acest moment mai greu. I-am văzut la vestiare foarte afectați”. 

Dinamo Kiev a început întâlnirea cu 2 debutanți în campionat de 19 ani, fundașul central Maksim Diaciuk, adus de la Olexandria, și extrema dreaptă Nazar Voloșin, venită de la Krivbas. 

Iar după pauză, la 0-2, au mai intrat alți fotbaliști crescuți la academia clubului: fundașul Konstiantin Vivcearenko, 19 ani, și mijlocașul Anton Țarenko, tot de 19 ani. Asta pe lângă portarul Ruslan Neșceret, 21 de ani împliniți în ianuarie, și atacantul Vladislav Vanat, de aceeași vârstă.

Jozef Szabo: „Mircea Lucescu trebuie să plece!”

În plus, Dinamo și-a vândut în iarnă cei mai buni jucători, Tsygankov și Zabarnyi, iar Shaparenko și Bușcian sunt accidentați. 

Aceste absențe nu pot fi o scuză, susține Jozef Szabo, un fost fotbalist și antrenor la kievieni: „Dinamo a evoluat îngrozitor de slab, nu mai arată deloc ca o echipă. Lucescu trebuie să plece. Nu-i mai pasă de nimic. Îl văd total indiferent pe margine, nu se mai agită ca de obicei”.

Citește și:

Mbappe a intrat în istorie, într-un thriller cu 6 goluri » Cel mai bun marcator din istoria lui PSG

Mutarea tactică prin care Nicolo Napoli a câștigat duelul cu Stoican

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
danut.petnaise
danut.petnaise  •  05 Martie 2023, 19:16

În loc să se retragă moșul...... Banii, banii, banii.

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  05 Martie 2023, 13:58

Iar da vina pe alții acum și femeile îl bat ,Arbitra !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează