INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Mircea Lucescu refuză România » Antrenorul lui Dinamo Kiev a ales altă țară în care echipa sa să-și joace meciurile: „Ne-am simți ca acasă!”

Mircea Lucescu
Foto: Imago
Mircea Lucescu Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 12 mai 2022 19:16 / Actualizat joi, 12 mai 2022 19:35

Dinamo Kiev va evolua în preliminariile Ligii Campionilor, pe ruta non-campioanelor după ce Liga Profesionistă din Ucraina a decis să încheie definitiv sezonul 2021/2022, din cauza invaziei declanșate de Rusia la finalul lunii februarie.

Aflată pe locul 2 la momentul deciziei Federației, în spatele lui Șahtior, Dinamo Kiev va juca alături de rivala sa în preliminariile Ligii Campionilor.

Formația lui Mircea Lucescu va evolua în turul 2 preliminar, unde adversarele sunt mai valoroase, ocupantele locurilor 3 din Portugalia sau Franța, și ocupantele locurilor secunde din campionate precum Belgia, Turcia sau Olanda.

Cum Dinamo Kiev nu va putea disputa meciurile de acasă în Ucraina din cauza războiului, echipa lui Lucescu a trebuit să aleagă o altă țară în care să găzduiască meciurile. Antrenorul român vrea să ducă echipa în Polonia, impresionat de atmosfera de la meciul amical disputat între Legia Varșovia și Dinamo Kiev, scor 3-1 pentru ucraineni.

Mircea Lucescu: „Este cel mai bun loc pentru astfel de meciuri”

„I-am spus preşedintelui Surkis, imediat după amicalul cu Legia, că ar fi bine să jucăm meciurile europene în Polonia. Este cel mai bun loc pentru astfel de meciuri, dacă, bineînţeles, se va dovedi imposibil să jucăm la Kiev. 

Sunt sigur că mulţi fani ucraineni vor veni la stadion şi ne-am simţi ca acasă. Unde mai exact vom juca? Polonia este o ţară mare şi are stadioane frumoase. Va fi uşor ca noi şi Şahtior Doneţk să fim găzduiţi”, a declarat Lucescu potrivit publicației poloneze sportowefakty.wp.pl

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Pep Guardiola, prima reacție despre transferul lui Haaland la Manchester City: „Niciodată nu o să-i dăm responsabilitatea asta”
MANCHESTER CITY
Pep Guardiola, prima reacție despre transferul lui Haaland la Manchester City: „Niciodată nu o să-i dăm responsabilitatea asta”
Răzvan Lucescu, reacție după protestul ultrașilor lui PAOK: „Înțeleg furia fanilor”. De ce e apreciat de ziariștii greci
GRECIA
Răzvan Lucescu, reacție după protestul ultrașilor lui PAOK: „Înțeleg furia fanilor”. De ce e apreciat de ziariștii greci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
tororosso
tororosso  •  17 Mai 2022, 18:34

Patriotul LUCE ! după refuzul de a juca un meci de întra ajutorare cu Dinamo Kiev acum prefera Turcia unde zice distinsul patriot că se simte ca acasă . Halal să-și fie patriotule .

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  13 Mai 2022, 09:57

Pana la urma sa facem o comparatie: Cati ukrainieni sunt refugiati in Polonia si cati in Romania? Diferenta este nesemnificativa. Doar vreo 2 mil mai multi in Polonia fata de Romania. Cu cat a ajutat Polonia si cu cat a ajutat Romania pe ukrainieni? Nu se poate calcula. Polonia a trimis inclusiv armament (pe cai ascunse) Ukrainei. Si pana la urma ce a pierdut Romania in aceasta "intrecere"? Nimic. Ar fi fost tribunele aproape la fel ca in Pandemie. 80-85% goale. Si atunci? Stim doar sa dam cu pietre.

amicu
amicu  •  13 Mai 2022, 08:29

Dar fotbaliștii de ce au fost lăsați să iasă din țară? Adică ei sunt mai importanți decât miile de tați care și-au lăsat nevestele și copiii că nu au putut părăsi țara?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează