INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

Răzvan Lucescu, reacție după protestul ultrașilor lui PAOK: „Înțeleg furia fanilor”. De ce e apreciat de ziariștii greci

Articol de - Publicat joi, 12 mai 2022 12:24 / Actualizat joi, 12 mai 2022 13:37

Antrenorul lui PAOK, Răzvan Lucescu, i-a calmat pe suporterii radicali, enervați după a 7-a înfrângere din ultimele 10 meciuri, 0-1 acasă în derby-ul cu Aris. „În câteva minute, Lucescu a «întors» mulțimea”, a remarcat un jurnalist grec. 

La întoarcerea sa în Grecia, la PAOK, Răzvan Lucescu a atins „sferturile" Conference League și finala Cupei (21 mai, cu Panathinaikos), fiind pe locul 2 în campionat. A avut o serie de 16 meciuri fără eșec în liga elenă, 12 victorii, 4 egaluri, între 12 decembrie și 20 martie. 

Tatăl fotbalistului umilit de Becali: „Am plecat din fața televizorului când l-a schimbat! Aveam lacrimi în ochi”
FCSB
Tatăl fotbalistului umilit de Becali: „Am plecat din fața televizorului când l-a schimbat! Aveam lacrimi în ochi”

Răzvan Lucescu, șase ore fără gol cu Aris. 3 eșecuri și un egal! 

Perioada bună a rămas în urmă. Din 3 aprilie, nu a mai câștigat. 

  • 10 partide în șir fără victorie în toate competițiile. Șapte înfrângeri și trei remize, de cinci ori fiind învins în ultimele șase etape din Super Liga Greciei. 

Miercuri, înaintea derbyului cu Aris, patronul Ivan Savvidis le-a transmis un mesaj jucătorilor. Criticându-i pentru ultimele două luni și reamintindu-le că poartă tricoul lui PAOK.

Discurs lipsit de efect. Alb-negrii au pierdut iar. Și au ajuns într-o situație incredibilă în confruntările cu marea rivală din oraș. 

  • 28 noiembrie: 0-1 (a)
  • 20 februarie: 0-0 (d)
  • 17 aprilie: 0-1 (d)
  • 11 mai: 0-1 (a). 

Patru dueluri, toate în campionat, ultimele două în play-off, trei înfrângeri, zero victorii, zero goluri marcate în șase ore de joc! 

Răzvan Lucescu: „Toți suntem dezamăgiți”

Această înfrângere, într-un sezon pierdut total în derby, i-a înfuriat pe ultrașii alb-negri. Care au protestat și mai vehement după ce slovenul Kurtici a ridicat brațele, pe teren, enervat de atacul lansat de galerie. 

Lucescu s-a oprit, la ieșirea de pe teren, pentru a o vorbi cu fanii. O discuție dură, dar antrenorul a reușit să-i liniștească. „Evident, toți suntem dezamăgiți, suntem sub presiunea acestor rezultate. Înțeleg furia suporterilor, le înțeleg reacțiile, dar trebuie să fim împreună și să nu uităm ce am realizat în tot sezonul", le-a declarat Răzvan jurnaliștilor greci. 

„Cei care îl cunosc pe Răzvan Lucescu își pun mâna în foc" 

„În câteva minute, Lucescu a «întors» mulțimea. I-a convins pe ultrași. Și, de la «Nu puteți purta tricoul greu al lui PAOK», s-a trecut la «PAOK, te iubesc, adu-ne cupa la Turnul Alb»", a remarcat Stavros Soudoulidis, editorialist la Gazzetta.gr. Turnul Alb fiind monumentul, simbolul Salonicului, unde PAOK sărbătorește fiecare triumf. 

Același Soudoulidis a adăugat: "Cei ce îl cunosc pe Lucescu, care au trăit alături de el în fiecare zi, sunt siguri, își pun mâna în foc, că el va răsturna încă o dată întreaga situație. Așa cum a făcut-o în decembrie". 

Această serie de rezultate ne afectează. Ne lipsesc jucători importanți, care ar putea face diferența în aceste meciuri. Nu-i ușor să joci fără jumătate de echipă 
- Răzvan Lucescu, antrenor PAOK

Într-o perioadă atât de încărcată, poți să cazi și atunci îți pierzi încrederea, îți pierzi răbdarea. Dar împreună vom reuși să depășim această situație grea
- Răzvan Lucescu, antrenor PAOK 

Au vrut să le ceară scuze 

După meci, ultrașii lui PAOK i-au așteptat pe jucători la ieșirea de la vestiare. Voiau ca Jasmin Kurtici să le ceară scuze. Dar mijlocașul sloven le-a răspuns fanilor: „Accept orice insultă, oricine poate spune ce vrea despre mine. Întotdeauna îmi asum responsabilitatea pentru joc, și în momentele bune, și în cele rele. Dar nu tolerez să se ia cineva de familia mea, de soție și de copil. Din prima zi am dat 120% și așa va fi până la final".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Derapaj morbid în Franța » Fanii lui Nice l-au luat în derâdere pe Emiliano Sala, fotbalistul decedat în 2019

Scandal la Juventus - Inter, Massimiliano Allegri acuză: „Mi-a dat un picior!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează