INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUES

Mircea Lucescu le-a vorbit apropiaților despre numirea lui Andrea Pirlo la Juventus: „E riscant, dar are un avantaj” » Cum vede relația cu Ronaldo

Articol de - Publicat luni, 10 august 2020 11:17 / Actualizat luni, 10 august 2020 11:56

Mircea Lucescu s-a bucurat mult când a aflat că Andrea Pirlo, cel pe care el îl lansase în fotbal, tocmai a semnat cu Juventus. „Va fi un mare antrenor, la fel cum a fost și ca jucător”, le-a spus el apropiaților.

În urmă cu cinci ani, într-un amplu material despre Andrea Pirlo apărut în revista britanică FourFourTwo, fostul mijlocaș italian Marco Schenardi, cel care fusese înlocuit la Brescia în 1995 chiar de "Il Maestro", declara: „A fost foarte norocos să aibă la început un antrenor ca Lucescu. Mircea intuia că Andrea va deveni un mare jucător. Un lider". Lucescu, cel care l-a descoperit la juniorii „rândunelelor", promovându-l la prima echipă în Serie A în 1995, la doar 16 ani, afirmă și acum, când de-abia a fost numit la Juventus, că va fi mare antrenor.

Surprins și încântat în același timp de noua provocare a elevului său preferat, Il Luce le-a vorbit celor apropiați, prietenilor, despre Pirlo. Le-a spus ce simte pentru el, le-a povestit momente din trecut. Crede în el.

„De acum, voi fi fanul lui Juventus"

Sunt extraordinar de fericit. Nu mă așteptam, eram deja mulțumit să-l văd la Primavera. De acum, voi fi fanul lui Juventus", a fost prima reacție a actualului tehnician al lui Dinamo Kiev, copleșit de amintiri.

„Am fost odată după el la turneul de la Viareggio și tocmai atunci antrenorul lui nu l-a folosit. Îl luasem deja la seniori, totuși nu jucase în acel meci la echipa lui de juniori. Era trist. La întoarcere, i-am zis să stea liniștit, că va ajunge un fotbalist fenomenal. Voiam să-i dau încredere, pentru că jucătorii trebuie să aibă încredere. Nu obrăznicie, încredere".

A apreciat enorm transformarea lui în joc de-a lungul carierei:„A pornit ca număr 10, asta era la mine. Apoi, mult mai târziu, a jucat pe o poziție mai retrasă, dar și acolo își făcea rolul prin inteligență. La el, simțul anticipației era mult mai important decât forța fizică. Semăna cu brazilianul Gerson, din anii '70, care anticipa totul datorită modului cum se poziționa pe teren".

„Jucătorii îl vor susține. Va avea respectul lui Ronaldo"

În cazul lui Andrea, acesta era pasul așteptat.  „Întreaga carieră, a gândit jocul, l-a organizat la mijlocul terenului, de tânăr era creierul echipei, vedea lucruri pe care cei mai mulți nu le observau. Un băiat foarte inteligent, echilibrat, atent la detalii. Poate fi un excelent antrenor", prevede Lucescu. Nu ascunde că „e riscant să pornești acum direct cu Juventus, dar el are un avantaj. Pe lângă ajutorul clubului, și jucătorii îl vor susține, îl vor asculta, ceea ce e esențial. Va avea respectul lui Ronaldo".

„Și-a găsit misiunea"

Pentru Luce, „întotdeauna o parte majoră a creșterii jucătorului a fost concentrată pe educație, pe devenire. Și sunt mereu curios cum s-au dezvoltat foștii mei băieți, ce au făcut după ce s-au retras ca fotbaliști. Pentru că nu e ușor, fotbalul e viața lor, nu pot face altceva. Trebuie să-și găsească o nouă misiune. Andrea și-a găsit misiunea".

„Au crescut împreună și au rămas prieteni"

La 75 de ani, antrenorul trăiește o dublă bucurie. Și pentru Pirlo, dar și pentru Roberto Baronio, asistentul lui Andrea. „Și Baronio tot băiatul meu e. Avea 17-18 ani când l-am promovat la Brescia. El era mijlocaș defensiv, iar Pirlo juca în fața lui. Au crescut împreună și au rămas prieteni". Ultima oară când Lucescu s-a dus la Brescia, dezvăluie jurnaliștii italieni, Baronio a aflat că e acolo și a insistat să-l revadă și să discute. A fost primul lui antrenor în fotbalul profesionist. Al lui și al lui Andrea Pirlo. 

Depinde și de jucători, dar îmi place 4-3-3, cu toți urcând în atac. Vreau multă posesie și jucătorii să paseze constant, chiar în spatele băncii de rezerve dacă este nevoie. Voi schimba sistemul în caz că nu se potrivește.
- Andrea Pirlo, antrenor Juventus

VIDEO Mircea Lucescu: "Am inventat un mod aparte de a antrena! Asta trebuie să faci pentru performanță și rezultate!"

Citește mai multe știri din Serie A

Ipoteză inedită despre noul antrenor al lui Juventus, lansată în direct la TV: „Pirlo s-a consultat cu un antrenor român”

Agnelli, ca Becali! El a decis noul antrenor la Juventus » Pirlo nu are nici licența Pro: „Nu-l comparați cu Zidane!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
887888274661367
Pompiliu Bota  •  10 August 2020, 21:34

Stra Luce Ntori de Nord chiar a infiintat un joc aparte: de-a latu si inapoi, ghinionu, mingea a refuzat sa intre in poarta, vatmanu, Postelnicu m-a obligat sa desfiintez Gheata de Aur, Craiova a fost peste Steaua lui Belo, Laca, T. Stoica so on. Vorba lu C. Dinu: cand Luce dadea in minge facea buba la picior !

steaua.libera
steaua.libera  •  10 August 2020, 16:12

Cu chestiile astea nu se va putea lauda niciodata Dan Petrescu..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează